Windows'un gereksiz hantal olması

Eleştiri bu şekilde yapılmaz. Artıları sayarsın, eksileri sayarsın, bitirirsin. Eleştiri hakarete veya küçümsemeye taşmamalı. Windows'un bakıma ihtiyaç duyan bir OS olduğun zaten belirttik. Buradan yol yapıp Linux'u övmeye çalışmak biraz acınası.

Linux övdüğüm yok sadece zorunda mı diğer OS kullanıcıları bundan bahsediyorum affedersin ama adam gidip temp klasörünü siliyorsa end-user değildir ben end-user gibi kullanmak istiyorum bilgisayarımı MacOS'da niye mala anlatır gibi sistem yapmışlar? End-user bir OS olduğu söylenen Windows neden macOS gibi end-userlara hitap edemiyor merak ettiğim bu.

End-user bir OS olduğu söylenen Windows neden macOS gibi end-userlara hitap edemiyor merak ettiğim bu.
End user'a hitap ediyor. Herkes sistemini aşırı şişerecek uygulamalarla kullanmıyor. Windows ise düzenli aralıklarla klasörü kendi boşaltıyor zaten. Ancak sık sık sıkıştırma/arşivden çıkarma yapan, sürekli uygulama yükleyen silen insanlar için temp'in temizliği biraz önemli oluyor. Dediğim gibi Windows belirli aralıklarla yapıyor bu işi, belirli boyutlara ulaşınca değil. W11 22H2 sürümünü kullanıyorum, temp klasörümü ben temizlemiyorum. Ayrıca babam, annem, pek çok arkadaşım bilgisayardan anlamamlarına rağmen hiç bir şekilde teknik bilgiye ihtiyaç duymadan pclerini rahatlıkla kullanıyorlar. End user'a hitap etmediğini düşünmenize sebep olan şeyi merak etmiyor değilim açıkçası.

1667240190348.png
1667240225236.png

End User'a hitap ediyor. Herkes sistemini aşırı şişerecek uygulamalarla kullanmıyor. Windows ise düzenli aralıklarla klasörü kendi boşaltıyor zaten. Ancak sık sık sıkıştırma/arşivden çıkarma yapan, sürekli uygulama yükleyen silen insanlar için Temp'in temizliği biraz önemli oluyor. Dediğim gibi Windows belirli aralıklarla yapıyor bu işi, belirli boyutlara ulaşınca değil. W11 22H2 sürümünü kullanıyorum, temp klasörümü ben temizlemiyorum. Ayrıca babam, annem, pek çok arkadaşım bilgisayardan anlamamlarına rağmen hiçbir şekilde teknik bilgiye ihtiyaç duymadan pclerini rahatlıkla kullanıyorlar. End User'a hitap etmediğini düşünmenize sebep olan şeyi merak etmiyor değilim açıkçası.

Eki Görüntüle 1559124Eki Görüntüle 1559125

macOS kullandıktan sonra Windows göz atarsanız arasındaki farklılıkları rahatlıkla anlayabilirsiniz. Cevabınız içinde teşekkür ederim tatmin edici bir cevap.

Evet. Windows 11'de aylar öncesinde olan ses açma parlaklık wifi kısmı falan olan bölümü açınca PC 3 saniyeliğine falan donuyor.

@321147, Fedora, OpenSUSE, Debian önerilerimdendir.

İşte Linux kullanabilenlere güzel. Sizler bunu anlamıyorsunuz. Biz Windows'tan mutluyuz ve memnunuz. Linux kullanamıyoruz. Siz Linux kullanıyorsunuz ve sizde Linux'tan memnunsunuz. Windows'a bu yüzden, sallayıp insanları Linux'a geçirmeye çalışmayın.

Ama Linux kullananlar Windows'a öcü gözüyle baktıkları için, insanlar Windows'tan soğuyor. Sonra biri geçip Linux'a anlayamadığı için pişman olacak.

Bilmeyen adam için işkence bir de, bir ara Ubuntu kurmuştum ve enayi gibi Windows belleği Ubuntu belleğine dönüştürmüştüm 1 gün uğraşmıştım geri dönmek için, ama Ubuntu kadar şahane bir şey görmedim.

Bana göre de default olarak Windows'da bir hantallık 2012'de 8 çıktığından beri var ama kullanıcı olarak yıllar geçirince artık ince ayar yaparak sistemin kölesi olmak yerine sistemi köle yapıyorsun. Linux kullanıcısı olmadığımdan karşılaştırma yapacak hadde sahip değilim onu da belirteyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı