Hocam ben de size katılıyorum bu konuda. Windows 10'daki kararlılık ve stabillik daha Linux dağıtımlarında görmedim ama modifiye ettim kendim ondan.Her ne kadar Linux'un özgür yazılım topluluğunda çokça övüldüğünü duysam da, Windows kadar stabil ve hızlı olmadığını düşünüyorum. Neye dayanarak bunu söylüyorum? Çünkü birçok Linux dağıtımını deneyimledim ve özellikle Ubuntu dışında kalanlarda belirgin bir yavaşlık hissettim. Ubuntu'yu kullanırken performans ve hız anlamında tatmin edici bir deneyim yaşamama rağmen, diğer dağıtımlarda aradığım hız ve stabiliteyi bulamadım. Arayüzde yaşanan takılmalar, karşılaşılan hatalar ve çözülememiş buglar, bu sistemlerin günümüzde hala geri planda kaldığını düşündürüyor.
Windows'a gelince, her şey olması gerektiği gibi, derli toplu ve kullanıcı dostu. Basit işlemler için saatlerce internette vakit kaybetmiyorsunuz; komut satırına bağımlı kalmak yerine, her şey birkaç tıkla halledilebiliyor. Komut satırını kullanmanın, özellikle yeni kullanıcılar için, büyük bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte, gerekli komutları öğrenmek için forumlarda araştırma yapmanız, çeşitli sitelere girip forumlara üye olmanız gerekiyor ki, bu da fazladan bir yük oluşturuyor.
Video oynatmak gibi basit bir işlem için bile Linux'ta tatmin edici bir medya oynatıcı bulmak zor. Var olduğunu söyleyenler olacaktır, ancak Windows'un sunduğu seçeneklerin genişliği ve çeşitliliğiyle kıyaslandığında oldukça sınırlı kalıyor. Eski bilgisayarlar için Linux iyi bir seçenek olabilir, ancak modern ve güncel bir bilgisayarda Windows kullanmamak bana göre büyük bir hata olur.
Linux iyi güzel ama Windows programları ve uygun kullanım ortamı sağlaması nedeniyle Linux'tan güzel bence.
Son düzenleme: