Windows'un Linux'tan daha stabil olduğu gerçeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapılabiliyor hocam servisleri kapatabilirsin, Ubuntu'da nasıl snap mağazasını kaldırabiliyorsanız onunda yaparsınız.
Hocam ne kadar kapatılsa da sonuçta kapalı kaynak bir işletim sistemi. Bize sadece buzdağının görünen kısmına müdahale hakkı tanınıyor. İşletim sisteminin dehlizlerinde ne tür kodlar olduğunu ve bu kodların arkada ne yaptığını asla bilemeyeceğiz. Arka plan işlemlerini ve telemetriyi tamamen kapatmanın imkanı yok.

Android için gereksiz.
Linux dağıtımlarında ise bunu Flathub deposunu kullanıcı olarak yükleyerek yapabilirsin. Yine de Android için gereksiz olarak düşünmem ile karıştırma.

Neden tüm sistem dosyalarına erişeyim ki? Telefonumu kurcalamadan kullanmak istiyorum.

Biraz daha açıklar mısın?
Eğer disk şifresi otomatik açılmasaydı ve kendim girseydim girmek için uğraştığım sürede orada fazladan süre olarak yansıyacaktı.
Veya oturum açma ekranından sonraki yükleniyor ekranından bahsediyorsan aynısı Windows'tada var, ve ne Windows ne Linux dağıtımları için bu rahatsız edici veya 10 saniye değil.
Fluthub kurduğunda zaten root yetkisi veriliyor.
Google Play'de aynı şekilde root yetkisi var.
Apk paket yöneticisisinde roota erişimi var.

Ben linux'un şifre olayını sevmiyorum.Bilgisayarı açıyorum yavaş açılıyor üstene bide şifre giriyorum kde plazma yükleme ekranına bakıyorum GNOME daha hantal davranıyor bu konuda diğerine nazaran.

Hocam ne kadar kapatılsa da sonuçta kapalı kaynak bir işletim sistemi. Bize sadece buzdağının görünen kısmına müdahale hakkı tanınıyor. İşletim sisteminin dehlizlerinde ne tür kodlar olduğunu ve bu kodların arkada ne yaptığını asla bilemeyeceğiz. Arka plan işlemlerini ve telemetriyi tamamen kapatmanın imkanı yok.

Windows'ta böyle bir özgürlüğümüz var. Apple gibi bizi tamamen kısaltlamıyor.
Bu kodları ne yaptığını hiçbirimiz bilmiyoruz verilerimiz öyle böyle alınıyor, Google telefonların içinde, Google olmayınca Android olmuyor.

Konuyu kapatmak istiyorum, devam etmek isteyen beni etiketleyip konu açip konuşabiliriz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı