Windows'un neden hantal olduğu nasıl anlaşılır?

Sistem özelliklerim iyi GTX 1650S R5 3600 16 GB RAM vs. var ama çok ufak bir hantallık var sürekli değil mesela Google'da bir video izlerken saniyeliğine.
Sadece video izlerken takılması bana disk veya RAM ile alakalı gibi geldi. HD Tune ile tarama yapabilirsiniz. Eğer siz de RAM kaynaklı olduğundan şüpheleniyorsanız Memtest86 çalıştırabilirsiniz ama birkaç saat sürebilir, bilginiz olsun.

Hard disk mı SSD mı kullanıyorsunuz?

Hard disk ama.

Hocam onlarada da bazen sıkıntı yaşıyorum ama arkadaşlarımda böyle bir sorun yok hem de benden daha kötü sisteme sahip olmalarına rağmen.

Arkadaşlarımda kasma yok ve onlarda hard disk kullanıyor.
Sadece video izlerken takılması bana disk veya RAM ile alakalı gibi geldi. HD Tune ile tarama yapabilirsiniz. Eğer siz de RAM kaynaklı olduğundan şüpheleniyorsanız Memtest86 çalıştırabilirsiniz ama birkaç saat sürebilir, bilginiz olsun.

HD Tune tamamen sorunsuz Memtest denemedim deneyeceğim öneri ve ilginiz için teşekkür ederim.

Hantallık derken tam olarak sorunun ne olduğunu açıklarsan daha güzel bir şekilde yardımcı olunur. Sadece video izlerken bir donma yüzünden falan böyle düşünüyorsanız bunun sistemle değil, tarayıcı ayarlarınızla vs. de alakası olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı