Rehber Wireguard ile sadece Discord için VPN (Split Tunneling)

Programı hariç tutmak çok net mümkün. Gösterdiğim programda AllowedApps değil DisallowedApps yazacaksınız.

Bir üstünüzde programı yazdım. Split tunnelling de IP bazlı sağlıklı değil programlar için yapılıyorsa, exe tabanlı yapın.

Programı hariç tutmak çok net mümkün. Gösterdiğim programda AllowedApps değil DisallowedApps yazacaksınız.

Bir üstünüzde programı yazdım. Split tunnelling de IP bazlı sağlıklı değil programlar için yapılıyorsa, exe tabanlı yapın.
Gösterdiğiniz programdan asıl rehberde bahsetmediğim için söyleyememiştim. Programı biraz kurcalayıp gösterdiğiniz yolu Warp ile yaparsam daha sağlıklı yöntemi anlatan bir rehber yazarım ama baz WireFrame'de bildiğim kadarıyla yapılmadığı için bu rehberin izlencesi dışında kalıyor birazcık.

Ayrıca rehberin asıl amacı aslında Discord için değil herhangi bir ip/ip range için tünel ayırmayı göstermekti zamanında çoğu kişinin ihtiyacı Discord olduğu için asıl örnek olarak Discord kullanmak ve başlığa yazmak mantıklı geldi.

Gösterdiğiniz programı gördüm deneyeceğim, teşekkürler. 😄

OpenVPN Connect ile Warp yapabilirseniz benim de işime yarar açıkçası ama ZeroTrust olmadan tam olmuyor diye okumuştum internette. Umarım yanılıyorumdur çünkü Oracle Cloud ile kurduğum VPN serverim OpenVPN'de çalışıyor tek bir clientten her şeyi halledebilsem daha güzel olur, UI da daha güzel üstelik.
WARP'ın ZeroTrust önerebilirim, split tunnel izin veriyor ve Wireguard yerine MASQUE seçtiriyor. 50 kullanıcıya kadar da ücretsiz. Ben eşe dosta invite atıyorum WARP'da giriş yapıp Zero Trust'a bağlanıyorlar, merkezden yaptığım ayarlar geçerli olacak şekilde uğraşmadan kullanıyorlar.

Wireguard ve WARP kullanarak split tunneling yapmak (Windows).

Bu rehber iki kısımdan oluşacak, wireguard WARP kurulumu ve istediğiniz uygulamaya/web sitesine split tunneling yapmak. Eğer wireguard üzerinden WARP profiliniz zaten varsa doğrudan bölüm 2'ye atlayabilirsiniz.

Bölüm 1: Wireguard ile WARP kullanmak.

Birinci kısımda @Dümdüz'ün hazırladığı Rehber'i takip ederek konfigürasyon dosyası oluşturacağız. İsteyenler orijinal rehberden bu kısmı halledip ikinci bölümden devam edebilir, ben yine de nasıl yapıldığını burada anlatacağım ki bütünlük bozulmasın. Dümdüz'e bu konudaki yardımları için teşekkür ediyorum, sade ve anlaşılır bir şekilde anlatmış kendisi.

Bölüm 1 için orijinal rehber:

Adım 1

Öncelikle gerekli dosyalarımızı indirelim ve kuralım.

Konfigürasyon oluşturmamıza yardımcı olacak alet:

Eki Görüntüle 2338050

Burada tümünü göster yazan yazıya tıklayadıktan sonra.

Eki Görüntüle 2338051

windows_amd64.exe ile biten dosyayı indiriyoruz.

Sonra istediğiniz yerde bir klasör oluşturup dosyayı içine koyuyoruz (örneğin ben masaüstünde bir klasöre koydum).

Şimdi ise arayüz için kullanacağımız programı indirelim.

Wireguard:

Bu sayfada download Windows ınstaller butonuna tıklıyoruz ve dosyayı açıyoruz. Açıldıktan sonra hemen kuruluma başlıyor zaten. Önünüze kabul etmenizi istediği bir şey çıkarsa kabul edin standart Windows program kurulumu işte.
Adım 2
Şimdi konfigürasyon (.Config) dosyası oluşturacağız.
Öncelikle GitHub'dan indirdiğimiz wgcf dosyasının ismini gerçekten wgcf yapmamız lazım (sonrasında komut girerken daha kolay yapacak işlerimizi).

Eki Görüntüle 2338060

Wgcf yazan yer ve dosya uzantısı dışındaki her şeyi silin.

Eki Görüntüle 2338061

Böyle gözükmeli (eğer Windows ayarlarından dosya uzantılarını gösterme ayarı kapalıysa .exe kısmı gözükmeyecektir, zaten .exe yazmıyorsa kendiniz eklemeyin.)
Şimdi klasörün üstündeki adres yerine tıklayarak CMD yazın ve Enter'a basın.

Eki Görüntüle 2338058

Eki Görüntüle 2338063

Karşınıza CMD ekranı çıkmalı.

Eki Görüntüle 2338065

Sizde daha siyah, yüksek kontrastlı gözükebilir ama buna az çok benzeyen bir ekran geldiyse doğru yerdesiniz.
Bu ekranda birkaç komut yazacağız şimdi.
Öncelikle bu komutu girin. Gelen ekranda ''yes'' seçili olacaktır, direkt olarak Enter'a basın.

Kod:
wgcf register

Şimdi de bu komutu girin.

Kod:
wgcf generate

Profilinizin oluşmuş olması lazım.
Adım 3
Artık sonunda Windows arama yerine wireguard yazarak arayüzümüzü açabiliriz.
Program açıldığında böyle gözükmesi lazım.

Eki Görüntüle 2338081

Ortada bulunan ''ımport tunnel(s) from file'' tuşuna basıp çıkan ekranda wgcf programını koyduğumuz klasörü bulup wgcf-profile.conf isimli dosyayı bulacağız.

Eki Görüntüle 2338085

Bu dosyayı seçip alttaki aç tuşuna basın.
Buna benzer bir ekran gözükecektir.

Eki Görüntüle 2338091

Activate tuşuna basın.
Artık wireguard ile WARP'a bağlısınız.
Not: Eğer WARP+ aboneliğiniz varsa dümdüz'ün rehberindeki kısımdan yararlanarak WARP+ aktivasyonu ve optimizasyonu yapabilirsiniz. Bu rehber için WARP+ gerekli olmadığından buraya tekrar yazmayacağım. Ayrıca, maalesef ki eskiden çalışan sınırsız WARP+ scripti artık çalışmıyor (Cloudflare referans programını Ekim'in sonunda bitiriyormuş.) Ancak yoğun olarak kullanacaksanız aylık 10TL gerçekten bir şişe sudan ucuz, isteyen değerlendirebilir.
Bölüm 2: Split tunneling yaparak ile sadece belirli uygulamalarda VPN kullanmak.
Şimdi işin bir bakıma daha kolay kısmına geldik.
Adım 1
Windows arama yerine CMD yazalım, CMD'yi açalım.

Eki Görüntüle 2338099

Çıkan ekranda bu komutu girelim.

Kod:
nslookup discord.com

Ya da daha genel bir anlamda nslookup yazdıktan sonra istediğiniz web sitesinin IP adreslerini sorgulayabilirsiniz.
Örneğin: Nslookup pastebin.com
Enter'a bastıktan sonra karşımıza bu ekran gelecektir.

Eki Görüntüle 2338104

Burada bize discord.com domaininin sonuçlandığı IPv4 adreslerini gösteriyor elimizde 5 tane adres var.

Kod:
162.159.136.232

162.159.135.232

162.159.137.232

162.159.128.233

162.159.138.232

Fakat bunların hepsini teker teker girmek uzun ve son 6 hanesi internette aratınca karşımıza çıkan çoğu Discord IP adresinden farklı.

Bu yüzden Turkcell nasıl IP Range'lere ban atıyorsa biz de IP Range'i VPN'imize ekleyeceğiz.

peki nasıl? Wireguard (ve çoğu başka uygulama) cıdr notasyonu kullanır. Bu notasyon sisteminde elimizdeki örnek bir adresin sonuna /24 koyarsak son 3 hanesi, /16 koyarsak son 6 hanesi değişken sayılır. (benzer şekilde /0 her haneyi değişken sayar ve /32 hiçbir haneyi değişken saymaz yani statik, tek bir IP adresi olarak kabul eder.)
Elimizdeki discord.com'da sonuçlanan IP adreslerinin hepsi 162.159 ile başlıyor ama son 6 sayı değişiyor.
Yani bu durumda bütün bu adresleri kapsayan IPv4 range'imizi şöyle ifade edebiliriz:

Kod:
162.159.0.0/16

Bu bilgiyi kullanarak rahat bir şekilde bu IP Range'inde sonuçlanmak isteyen paketlerimizi VPN'den geçirtebiliriz.
Adım 2
Şimdi yapmamız gereken şey Wireguard'daki allowed IPS kısmını sadece discord.com IP range olacak şekilde değiştirmek.
Ama ben öncesinde profil Config dosyasının bir kopyasını oluşturup ismini wgcf-Discord yapacağım ki daha sonra her şeyi kapsayan VPN kullanmak istersem bütün bunları geri çevirmek zorunda kalmayayım.

Eki Görüntüle 2338110

Sonra Wireguard'a gelip add tunnel tuşuna basalım.

Eki Görüntüle 2338113

Buradan tıpkı daha önce yaptığımız gibi profil Config dosyası seçeceğiz, fakat bu sefer wgcf-profile yerine wgcf-Discord dosyasını seçelim.

Eki Görüntüle 2338116

Bu dosyayı wireguard içinde açalım.

Eki Görüntüle 2338124

Böyle gözükmesi lazım, bu ekrandan edit yazan tuşa basacağız.
Çıkan ekranda allowedıps ='den sonraki kısımdaki her şeyi silin :):/0 yazan yeri silmeseniz de olur ama IPv6 ile fazla bir işimiz yok, bir şeyi değiştirmez genel anlamda.)

Eki Görüntüle 2338125

Şimdi buraya discord.com için bulduğumuz IP Range'i yazalım.
CMD'de nsconfig discord.com yazınca çıkan adreslerin son 6 sayısını silip yerlerine 0.0 yazıyoruz.

Kod:
162.159.0.0

Sonra bu adresin sonuna /16 ekliyoruz.

Kod:
162.159.0.0/16

Bu adresi yazıyoruz.

Eki Görüntüle 2338128

Buna benzemeli.
Save yazan tuşa basıp VPN'i aktifleştirirseniz sadece Discord için olan bir VPN'iniz olacaktır.
İsterseniz virgül koyarak başka IP adresleri veya IP Rangle'ler ekleyebilirsiniz. Örneğin Discord'a ek olarak Türkiye'de yasaklı olan pastebin.com IP adreslerini de ekleyelim.

Eki Görüntüle 2338135

(Pastebin için ek olarak bazı doğrulama sunucularının da IP adresini açmak gerektiği için bayağı kalabalık)
Ve test etmek amaçlı Türkiye'de yasaklı olan 4 web sitesine aynı anda bağlanmaya çalışalım, bakalım hangileri bağlanacak.

Kod:
wattpad.com

discord.com

roblox.com

pastebin.com

Eki Görüntüle 2338136

Gördüğünüz üzere sadece eklediğimiz iki web sitesi açıldı, diğer ikisine hala erişim engeli var.

İlginiz için teşekkürler, eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz bir kısım varsa belirtin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Not: Buradaki ilk gönderim.
Hocam discord'dan ekleyebilir misiniz iletişime geçelim bir şekilde. bu sistem hakkında bi sorum olacak vds üzerinden tunneling ile ilgili. Discordum: iampanko

Merhaba buna robloxa bağlayabilir miyim aslında denedim ama sadece internet sitesini açıyor oyunlara girince hata veriyor. Bunu düzeltebileceğim bir yöntem var mı?

Hocam discord'dan ekleyebilir misiniz iletişime geçelim bir şekilde. bu sistem hakkında bi sorum olacak vds üzerinden tunneling ile ilgili. Discordum: iampanko
merhaba ekledim.

Merhaba buna robloxa bağlayabilir miyim aslında denedim ama sadece internet sitesini açıyor oyunlara girince hata veriyor. Bunu düzeltebileceğim bir yöntem var mı?
yorumlarda yukarıda bahsedilen yöntemi denemenizi öneririm ip adresi yerine roblox uygulamasını eklerseniz daha efektif olabilir - tabi uygulamaya split tunneling yapınca tarayıcınızdan websitesine giremeyeceksiniz o yüzden benim rehberimdeki yöntemin üstüne bir de uygulama yapmanız lazım. zamanım olunca detaylı anlatabilirim.

Rehber: Discord Türkiye'ye Kapatıldı! İşte DNSChanger ile Kolay Çözüm çok daha kolay ve alternatif bir uygulama sadece 2 buton ile hallediyorsunuz bunuda kullanabilirsiniz ping sorunuda yok ayrıca bilginize
evet aslında bir çok yöntem var ben sadece burada rehberini bulamadığım WireGuard split tunneling yöntemini göstermek istemiştim :) Teşekkürler yine de

OpenVPN Connect ile Warp yapabilirseniz benim de işime yarar açıkçası ama ZeroTrust olmadan tam olmuyor diye okumuştum internette. Umarım yanılıyorumdur çünkü Oracle Cloud ile kurduğum VPN serverim OpenVPN'de çalışıyor tek bir clientten her şeyi halledebilsem daha güzel olur, UI da daha güzel üstelik.

Hocam tam sizin istediğiniz şey mi emin değilim ama ben sadece openvpn access server kurarak ve .ovpn uzantılı dosyada client kısmını manipüle ederek split tunneling yapılabildiğini öğrendim bugün.

Kod:
route-nopull
route 162.159.134.234 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.133.234 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.136.234 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.135.234 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.130.234 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.135.233 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.130.233 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.129.233 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.134.233 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.133.233 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.137.232 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.135.232 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.136.232 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.138.232 255.255.255.255 vpn_gateway
route 162.159.128.233 255.255.255.255 vpn_gateway

Hocam Merhaba

Bir oyun oynuyorum ip üzerinden 2 karakter oyuna sokabiliyorum. Bu split tunneling yöntemi ile tek bilgisayardan iki ip şeklinde gösterip 1 bilgisayarda 4 hesap açabilir miyim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı