snailcinar
Centipat
Daha fazla
Wireguard ve WARP kullanarak split tunneling yapmak (Windows).
Bu rehber iki kısımdan oluşacak, wireguard WARP kurulumu ve istediğiniz uygulamaya/web sitesine split tunneling yapmak. Eğer wireguard üzerinden WARP profiliniz zaten varsa doğrudan bölüm 2'ye atlayabilirsiniz.
Bölüm 1: Wireguard ile WARP kullanmak.
Birinci kısımda @Dümdüz'ün hazırladığı Rehber'i takip ederek konfigürasyon dosyası oluşturacağız. İsteyenler orijinal rehberden bu kısmı halledip ikinci bölümden devam edebilir, ben yine de nasıl yapıldığını burada anlatacağım ki bütünlük bozulmasın. Dümdüz'e bu konudaki yardımları için teşekkür ediyorum, sade ve anlaşılır bir şekilde anlatmış kendisi.
Bölüm 1 için orijinal rehber:
www.technopat.net
Adım 1
Öncelikle gerekli dosyalarımızı indirelim ve kuralım.
Konfigürasyon oluşturmamıza yardımcı olacak alet:
Burada tümünü göster yazan yazıya tıklayadıktan sonra.
windows_amd64.exe ile biten dosyayı indiriyoruz.
Sonra istediğiniz yerde bir klasör oluşturup dosyayı içine koyuyoruz (örneğin ben masaüstünde bir klasöre koydum).
Şimdi ise arayüz için kullanacağımız programı indirelim.
Wireguard:
www.wireguard.com
Bu sayfada download Windows ınstaller butonuna tıklıyoruz ve dosyayı açıyoruz. Açıldıktan sonra hemen kuruluma başlıyor zaten. Önünüze kabul etmenizi istediği bir şey çıkarsa kabul edin standart Windows program kurulumu işte.
Adım 2
Şimdi konfigürasyon (.Config) dosyası oluşturacağız.
Öncelikle GitHub'dan indirdiğimiz wgcf dosyasının ismini gerçekten wgcf yapmamız lazım (sonrasında komut girerken daha kolay yapacak işlerimizi).
Wgcf yazan yer ve dosya uzantısı dışındaki her şeyi silin.
Böyle gözükmeli (eğer Windows ayarlarından dosya uzantılarını gösterme ayarı kapalıysa .exe kısmı gözükmeyecektir, zaten .exe yazmıyorsa kendiniz eklemeyin.)
Şimdi klasörün üstündeki adres yerine tıklayarak CMD yazın ve Enter'a basın.
Karşınıza CMD ekranı çıkmalı.
Sizde daha siyah, yüksek kontrastlı gözükebilir ama buna az çok benzeyen bir ekran geldiyse doğru yerdesiniz.
Bu ekranda birkaç komut yazacağız şimdi.
Öncelikle bu komutu girin. Gelen ekranda ''yes'' seçili olacaktır, direkt olarak Enter'a basın.
Şimdi de bu komutu girin.
Profilinizin oluşmuş olması lazım.
Adım 3
Artık sonunda Windows arama yerine wireguard yazarak arayüzümüzü açabiliriz.
Program açıldığında böyle gözükmesi lazım.
Ortada bulunan ''ımport tunnel(s) from file'' tuşuna basıp çıkan ekranda wgcf programını koyduğumuz klasörü bulup wgcf-profile.conf isimli dosyayı bulacağız.
Bu dosyayı seçip alttaki aç tuşuna basın.
Buna benzer bir ekran gözükecektir.
Activate tuşuna basın.
Artık wireguard ile WARP'a bağlısınız.
Not: Eğer WARP+ aboneliğiniz varsa dümdüz'ün rehberindeki kısımdan yararlanarak WARP+ aktivasyonu ve optimizasyonu yapabilirsiniz. Bu rehber için WARP+ gerekli olmadığından buraya tekrar yazmayacağım. Ayrıca, maalesef ki eskiden çalışan sınırsız WARP+ scripti artık çalışmıyor (Cloudflare referans programını Ekim'in sonunda bitiriyormuş.) Ancak yoğun olarak kullanacaksanız aylık 10TL gerçekten bir şişe sudan ucuz, isteyen değerlendirebilir.
Bölüm 2: Split tunneling yaparak ile sadece belirli uygulamalarda VPN kullanmak.
Şimdi işin bir bakıma daha kolay kısmına geldik.
Adım 1
Windows arama yerine CMD yazalım, CMD'yi açalım.
Çıkan ekranda bu komutu girelim.
Ya da daha genel bir anlamda nslookup yazdıktan sonra istediğiniz web sitesinin IP adreslerini sorgulayabilirsiniz.
Örneğin: Nslookup pastebin.com
Enter'a bastıktan sonra karşımıza bu ekran gelecektir.
Burada bize discord.com domaininin sonuçlandığı IPv4 adreslerini gösteriyor elimizde 5 tane adres var.
Fakat bunların hepsini teker teker girmek uzun ve son 6 hanesi internette aratınca karşımıza çıkan çoğu Discord IP adresinden farklı.
Bu yüzden Turkcell nasıl IP Range'lere ban atıyorsa biz de IP Range'i VPN'imize ekleyeceğiz.
Adım 2
Şimdi yapmamız gereken şey Wireguard'daki allowed IPS kısmını sadece discord.com IP range olacak şekilde değiştirmek.
Ama ben öncesinde profil Config dosyasının bir kopyasını oluşturup ismini wgcf-Discord yapacağım ki daha sonra her şeyi kapsayan VPN kullanmak istersem bütün bunları geri çevirmek zorunda kalmayayım.
Sonra Wireguard'a gelip add tunnel tuşuna basalım.
Buradan tıpkı daha önce yaptığımız gibi profil Config dosyası seçeceğiz, fakat bu sefer wgcf-profile yerine wgcf-Discord dosyasını seçelim.
Bu dosyayı wireguard içinde açalım.
Böyle gözükmesi lazım, bu ekrandan edit yazan tuşa basacağız.
Çıkan ekranda allowedıps ='den sonraki kısımdaki her şeyi silin
:/0 yazan yeri silmeseniz de olur ama IPv6 ile fazla bir işimiz yok, bir şeyi değiştirmez genel anlamda.)
Şimdi buraya discord.com için bulduğumuz IP Range'i yazalım.
CMD'de nsconfig discord.com yazınca çıkan adreslerin son 6 sayısını silip yerlerine 0.0 yazıyoruz.
Sonra bu adresin sonuna /16 ekliyoruz.
Bu adresi yazıyoruz.
Buna benzemeli.
Save yazan tuşa basıp VPN'i aktifleştirirseniz sadece Discord için olan bir VPN'iniz olacaktır.
İsterseniz virgül koyarak başka IP adresleri veya IP Rangle'ler ekleyebilirsiniz. Örneğin Discord'a ek olarak Türkiye'de yasaklı olan pastebin.com IP adreslerini de ekleyelim.
(Pastebin için ek olarak bazı doğrulama sunucularının da IP adresini açmak gerektiği için bayağı kalabalık)
Ve test etmek amaçlı Türkiye'de yasaklı olan 4 web sitesine aynı anda bağlanmaya çalışalım, bakalım hangileri bağlanacak.
Gördüğünüz üzere sadece eklediğimiz iki web sitesi açıldı, diğer ikisine hala erişim engeli var.
İlginiz için teşekkürler, eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz bir kısım varsa belirtin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Not: Buradaki ilk gönderim.
Bu rehber iki kısımdan oluşacak, wireguard WARP kurulumu ve istediğiniz uygulamaya/web sitesine split tunneling yapmak. Eğer wireguard üzerinden WARP profiliniz zaten varsa doğrudan bölüm 2'ye atlayabilirsiniz.
Bölüm 1: Wireguard ile WARP kullanmak.
Birinci kısımda @Dümdüz'ün hazırladığı Rehber'i takip ederek konfigürasyon dosyası oluşturacağız. İsteyenler orijinal rehberden bu kısmı halledip ikinci bölümden devam edebilir, ben yine de nasıl yapıldığını burada anlatacağım ki bütünlük bozulmasın. Dümdüz'e bu konudaki yardımları için teşekkür ediyorum, sade ve anlaşılır bir şekilde anlatmış kendisi.
Bölüm 1 için orijinal rehber:
Rehber: Cloudflare WARP+ ile WireguardVPN profili oluşturmak
NOT: Konu güncelliğini yitirdi. Güncel konu: https://www.technopat.net/sosyal/konu/cloudflare-warp-yasagi-kaldirma-ve-optimizasyon-ayarlari-wireguard-endpoint.3369768/ Herkese selamlar. https://www.technopat.net/2019/05/12/cloudflare-warp-vpn-hizmetini-duyurdu/ Cloudflare WARP'ın Wireguard...
Adım 1
Öncelikle gerekli dosyalarımızı indirelim ve kuralım.
Konfigürasyon oluşturmamıza yardımcı olacak alet:
Burada tümünü göster yazan yazıya tıklayadıktan sonra.
windows_amd64.exe ile biten dosyayı indiriyoruz.
Sonra istediğiniz yerde bir klasör oluşturup dosyayı içine koyuyoruz (örneğin ben masaüstünde bir klasöre koydum).
Şimdi ise arayüz için kullanacağımız programı indirelim.
Wireguard:
Installation - WireGuard

Adım 2
Şimdi konfigürasyon (.Config) dosyası oluşturacağız.
Öncelikle GitHub'dan indirdiğimiz wgcf dosyasının ismini gerçekten wgcf yapmamız lazım (sonrasında komut girerken daha kolay yapacak işlerimizi).
Wgcf yazan yer ve dosya uzantısı dışındaki her şeyi silin.
Böyle gözükmeli (eğer Windows ayarlarından dosya uzantılarını gösterme ayarı kapalıysa .exe kısmı gözükmeyecektir, zaten .exe yazmıyorsa kendiniz eklemeyin.)
Şimdi klasörün üstündeki adres yerine tıklayarak CMD yazın ve Enter'a basın.
Karşınıza CMD ekranı çıkmalı.
Sizde daha siyah, yüksek kontrastlı gözükebilir ama buna az çok benzeyen bir ekran geldiyse doğru yerdesiniz.
Bu ekranda birkaç komut yazacağız şimdi.
Öncelikle bu komutu girin. Gelen ekranda ''yes'' seçili olacaktır, direkt olarak Enter'a basın.
Kod:
wgcf register
Şimdi de bu komutu girin.
Kod:
wgcf generate
Profilinizin oluşmuş olması lazım.
Adım 3
Artık sonunda Windows arama yerine wireguard yazarak arayüzümüzü açabiliriz.
Program açıldığında böyle gözükmesi lazım.
Ortada bulunan ''ımport tunnel(s) from file'' tuşuna basıp çıkan ekranda wgcf programını koyduğumuz klasörü bulup wgcf-profile.conf isimli dosyayı bulacağız.
Bu dosyayı seçip alttaki aç tuşuna basın.
Buna benzer bir ekran gözükecektir.
Activate tuşuna basın.
Artık wireguard ile WARP'a bağlısınız.
Not: Eğer WARP+ aboneliğiniz varsa dümdüz'ün rehberindeki kısımdan yararlanarak WARP+ aktivasyonu ve optimizasyonu yapabilirsiniz. Bu rehber için WARP+ gerekli olmadığından buraya tekrar yazmayacağım. Ayrıca, maalesef ki eskiden çalışan sınırsız WARP+ scripti artık çalışmıyor (Cloudflare referans programını Ekim'in sonunda bitiriyormuş.) Ancak yoğun olarak kullanacaksanız aylık 10TL gerçekten bir şişe sudan ucuz, isteyen değerlendirebilir.
Bölüm 2: Split tunneling yaparak ile sadece belirli uygulamalarda VPN kullanmak.
Şimdi işin bir bakıma daha kolay kısmına geldik.
Adım 1
Windows arama yerine CMD yazalım, CMD'yi açalım.
Çıkan ekranda bu komutu girelim.
Kod:
nslookup discord.com
Ya da daha genel bir anlamda nslookup yazdıktan sonra istediğiniz web sitesinin IP adreslerini sorgulayabilirsiniz.
Örneğin: Nslookup pastebin.com
Enter'a bastıktan sonra karşımıza bu ekran gelecektir.
Burada bize discord.com domaininin sonuçlandığı IPv4 adreslerini gösteriyor elimizde 5 tane adres var.
Kod:
162.159.136.232
162.159.135.232
162.159.137.232
162.159.128.233
162.159.138.232
Fakat bunların hepsini teker teker girmek uzun ve son 6 hanesi internette aratınca karşımıza çıkan çoğu Discord IP adresinden farklı.
Bu yüzden Turkcell nasıl IP Range'lere ban atıyorsa biz de IP Range'i VPN'imize ekleyeceğiz.
peki nasıl? Wireguard (ve çoğu başka uygulama) cıdr notasyonu kullanır. Bu notasyon sisteminde elimizdeki örnek bir adresin sonuna /24 koyarsak son 3 hanesi, /16 koyarsak son 6 hanesi değişken sayılır. (benzer şekilde /0 her haneyi değişken sayar ve /32 hiçbir haneyi değişken saymaz yani statik, tek bir IP adresi olarak kabul eder.)
Elimizdeki discord.com'da sonuçlanan IP adreslerinin hepsi 162.159 ile başlıyor ama son 6 sayı değişiyor.
Yani bu durumda bütün bu adresleri kapsayan IPv4 range'imizi şöyle ifade edebiliriz:
Bu bilgiyi kullanarak rahat bir şekilde bu IP Range'inde sonuçlanmak isteyen paketlerimizi VPN'den geçirtebiliriz.
Elimizdeki discord.com'da sonuçlanan IP adreslerinin hepsi 162.159 ile başlıyor ama son 6 sayı değişiyor.
Yani bu durumda bütün bu adresleri kapsayan IPv4 range'imizi şöyle ifade edebiliriz:
Kod:
162.159.0.0/16
Bu bilgiyi kullanarak rahat bir şekilde bu IP Range'inde sonuçlanmak isteyen paketlerimizi VPN'den geçirtebiliriz.
Şimdi yapmamız gereken şey Wireguard'daki allowed IPS kısmını sadece discord.com IP range olacak şekilde değiştirmek.
Ama ben öncesinde profil Config dosyasının bir kopyasını oluşturup ismini wgcf-Discord yapacağım ki daha sonra her şeyi kapsayan VPN kullanmak istersem bütün bunları geri çevirmek zorunda kalmayayım.
Sonra Wireguard'a gelip add tunnel tuşuna basalım.
Buradan tıpkı daha önce yaptığımız gibi profil Config dosyası seçeceğiz, fakat bu sefer wgcf-profile yerine wgcf-Discord dosyasını seçelim.
Bu dosyayı wireguard içinde açalım.
Böyle gözükmesi lazım, bu ekrandan edit yazan tuşa basacağız.
Çıkan ekranda allowedıps ='den sonraki kısımdaki her şeyi silin
Şimdi buraya discord.com için bulduğumuz IP Range'i yazalım.
CMD'de nsconfig discord.com yazınca çıkan adreslerin son 6 sayısını silip yerlerine 0.0 yazıyoruz.
Kod:
162.159.0.0
Sonra bu adresin sonuna /16 ekliyoruz.
Kod:
162.159.0.0/16
Bu adresi yazıyoruz.
Buna benzemeli.
Save yazan tuşa basıp VPN'i aktifleştirirseniz sadece Discord için olan bir VPN'iniz olacaktır.
İsterseniz virgül koyarak başka IP adresleri veya IP Rangle'ler ekleyebilirsiniz. Örneğin Discord'a ek olarak Türkiye'de yasaklı olan pastebin.com IP adreslerini de ekleyelim.
(Pastebin için ek olarak bazı doğrulama sunucularının da IP adresini açmak gerektiği için bayağı kalabalık)
Ve test etmek amaçlı Türkiye'de yasaklı olan 4 web sitesine aynı anda bağlanmaya çalışalım, bakalım hangileri bağlanacak.
Kod:
wattpad.com
discord.com
roblox.com
pastebin.com
Gördüğünüz üzere sadece eklediğimiz iki web sitesi açıldı, diğer ikisine hala erişim engeli var.
İlginiz için teşekkürler, eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz bir kısım varsa belirtin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Not: Buradaki ilk gönderim.
Dosya Ekleri
-
1729984338401.png230 KB · Görüntüleme: 263
-
1729985566354.png43,4 KB · Görüntüleme: 137
-
1729985654990.png33,9 KB · Görüntüleme: 136
-
1729985849641.png31,1 KB · Görüntüleme: 128
-
1729985858187.png31,1 KB · Görüntüleme: 125