Çözüldü Wireless adaptörde bağlantı kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TRCONNOR

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengence 16 Gb DDR 5 5200 Mhz Tek Kanal
SSD veya HDD modeli
Goodram PX 500 1 TB
Ekran kartı
Msı Ventus 2X Rtx 4060 8 Gb
Anakart
Msı Pro A620M-E
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar normal video filan izlerken sorun yok ya da tarayıcı üzerinden bir şey yüklüyorum yine bir sorun yok ama ne zaman ki oyun indirmeye kalksam, mesela Epic Games üzerinden Alan Wake almıştım onu son 1 GB kala bağlantı koptu. PC restart atmadan da düzelmiyor bağlantı. Yine aynı şekilde Torrent üzerinden yükleme yaptığımda aynı sorun var. Bağlantı gittiğinde internet ayarlarına hiçbir şekilde giremiyorum zaten. Sizce neden böyle oluyor bir bilginiz var mı?

Kullandığım adaptör bu Driver'ları falan da yükledim USB 3.0'a bağladım.

Not: Bu arada merak edenler için BIOS güncellemesi yaptım ama yine de düzelmedi.

@dolob hocam sizce neden olabilir?

Son düzenleme:
Çözüm
İndirmeler kesildikdikten sonra kaldığı yerden devam ediyor olmalı değil mi?

Çeşitli ihtimaller...
  • Öncelikle aygıt yöneticisine girerek Wifi aygıtına sağ tıklayıp özelliklerden güç yönetimi sekmesine girin ve işaretli çentik var ise çentikleri kaldırın.
  • Güç seçenği olarak yüksek veya nihai performansı seçmek de işe yarayabilir.
  • Sorun Wifi aygıtından değil genel bağlantıdan da kaynaklanabilir. Modem arayüzüne girerek kanal ayarlarını bulun. Varsayılan olarak otomatik seçilidir. Değiştirin ve 11. kanal yapın.
  • USB.2.0 port var ise adaptörü oraya takmanızda etkili olabilir. Bence 2.0 hala daha stabil çalışıyor. (Ön değil kasa arkasında bulunan portlardan birini tercih edin.)
Ek Not: Video izleme genellikle aygıtların uykuya geçmesini engelleyen bir işlem. Dolayısı ile karşılaştırma için uygun veri sağlamaz.

Çeşitli ihtimaller...
  • Öncelikle aygıt yöneticisine girerek Wifi aygıtına sağ tıklayıp özelliklerden güç yönetimi sekmesine girin ve işaretli çentik var ise çentikleri kaldırın.
  • Sorun Wifi aygıtından değil genel bağlantıdan da kaynaklanabilir. Modem arayüzüne girerek kanal ayarlarını bulun. Varsayılan olarak otomatik seçilidir. Değiştirin ve 11. kanal yapın.
  • USB.2.0 port var ise adaptörü oraya takmanızda etkili olabilir. Bence 2.0 hala daha stabil çalışıyor. (Ön değil kasa arkasında bulunan portlardan birini tercih edin.)
Ek Not: Video izleme genellikle aygıtların uykuya geçmesini engelleyen bir işlem. Dolayısı ile karşılaştırma için uygun veri sağlamaz.

Son düzenleme:
Çözüm

Çeşitli ihtimaller...
  • Öncelikle aygıt yöneticisine girerek Wi-Fi aygıtına sağ tıklayıp özelliklerden güç yönetimi sekmesine girin ve işaretli çentik var ise çentikleri kaldırın.
  • Sorun Wi-Fi aygıtından değil genel bağlantıdan da kaynaklanabilir. Modem arayüzüne girerek kanal ayarlarını bulun. Varsayılan olarak otomatik seçilidir. Değiştirin ve 11. kanal yapın.
  • USB.2.0 port var ise adaptörü oraya takmanızda etkili olabilir. Bence 2.0 hala daha stabil çalışıyor. (ön değil kasa arkasında bulunan portlardan birini tercih edin.)
Ek not: Video izleme genellikle aygıtların uykuya geçmesini engelleyen bir işlem. Dolayısı ile karşılaştırma için uygun veri sağlamaz.

Hocam kasanın arkasına taktığımda birazcık kötü çekiyor çünkü kasanın 4 tarafıda çevrili sağında yatağım önünde ve solunda duvar var. Önceden USB 3.0 bağlıydı sonra kasanın önündede 3.2 var USB çoklayıcı kullanarak kabloyu uzattım. Bir nevi dediğiniz gibi işaretli tikleri kaldırdım böyle deneyeceğim bir de internette çok sorun olduğunu sanmıyorum çünkü adaptörü ilk aldığımda böyle değildi.

Hocam kasanın arkasına taktığımda birazcık kötü çekiyor çünkü kasanın 4 tarafıda çevrili sağında yatağım önünde ve solunda duvar var. Önceden USB 3.0 bağlıydı sonra kasanın önündede 3.2 var USB çoklayıcı kullanarak kabloyu uzattım. Bir nevi dediğiniz gibi işaretli tikleri kaldırdım böyle deneyeceğim bir de internette çok sorun olduğunu sanmıyorum çünkü adaptörü ilk aldığımda böyle değildi.
Elimden geldiğince çeşitli olasılıklar üzerine kapsamlı bir cevap yazmaya çalıştım.
  • Kablo uzunluğu yeterli ise çoklayıcıyı kasanın arkasındaki bir porta takıp adaptörü açık alana çıkartabilirsiniz. Sorunun kaynağı port tipi demiyorum ama en azından emin olmak adına 2.0 portunda deneyin.
  • Bu arada modemle ilgili yazdığım öneri bu sorunu çözmese bile genel olarak bağlantınızı daha stabil hale getirir. (Hatta hıza bile etki etmesi olası.) Tavsiye ederim.

Çeşitli ihtimaller...
  • Öncelikle aygıt yöneticisine girerek Wi-Fi aygıtına sağ tıklayıp özelliklerden güç yönetimi sekmesine girin ve işaretli çentik var ise çentikleri kaldırın.
  • Sorun Wi-Fi aygıtından değil genel bağlantıdan da kaynaklanabilir. Modem arayüzüne girerek kanal ayarlarını bulun. Varsayılan olarak otomatik seçilidir. Değiştirin ve 11. kanal yapın.
  • USB.2.0 port var ise adaptörü oraya takmanızda etkili olabilir. Bence 2.0 hala daha stabil çalışıyor. (ön değil kasa arkasında bulunan portlardan birini tercih edin.)
Ek not: Video izleme genellikle aygıtların uykuya geçmesini engelleyen bir işlem. Dolayısı ile karşılaştırma için uygun veri sağlamaz.

Hocam TurkNet VAE fiber kullanıyorum kanal 11 bölümünü bulamadım bir bilginiz var mı?

Hocam TurkNet VAE fiber kullanıyorum kanal 11 bölümünü bulamadım bir bilginiz var mı?
Fiber de olmayabilir veya farklı olabilir.
Hiç fiber kullanmadığım için bilgim yok ama aslında her modemde kanal ayarı olmalı. 11. kanal mevzusu ise kesinlikle farklı olabilir/olmalı.

ek1:
Turknet sayfasından:
Router arayüzüne girdikten sonra, kablosuz ağ ayarlarına girin. Frekans bandı seçeneği altında kanal seçeneğini bulun. Bu seçeneği tıklayarak otomatik veya manuel olarak değiştirebilirsiniz. Manuel olarak değiştirmek isterseniz size uygun bir kanal numarası seçin.

ek2: Size uygun başka ve daha iyi bir video bulabilirsiniz. @TRCONNOR
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Fiber de olmayabilir veya farklı olabilir.
Hiç fiber kullanmadığım için bilgim yok ama aslında her modemde kanal ayarı olmalı. 11. kanal mevzusu ise kesinlikle farklı olabilir/olmalı.

EK1:
TurkNet sayfasından:
Router arayüzüne girdikten sonra, kablosuz ağ ayarlarına girin. Frekans bandı seçeneği altında kanal seçeneğini bulun. Bu seçeneği tıklayarak otomatik veya manuel olarak değiştirebilirsiniz. Manuel olarak değiştirmek isterseniz size uygun bir kanal numarası seçin.

EK2: Size uygun başka ve daha iyi bir video bulabilirsiniz. @TRCONNOR
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağ olun hocam USB 2.0 portuna taktım düzeldi sorunum Allah razı olsun kusuruma bakmayın uğraştırdım sizi biraz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı