Wireless hızı neden kablolu gibi değil?

lazona

Hectopat
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
14
Merhaba dostlar. Masaüstü pc'yi kablolu Airteis modem ile kullanıyorum. Hızım 16mbit'e kadar kablolu iken 13mbit hız görüyorum fakat kablosuz wireless adaptörü kullanınca 8mbit'in üzerine çıkmıyor. Ne yaptıysam bu sorunu düzeltemedim. 3 tane wireless adaptörü denedim hepsinde aynı ben masa üstü pc'yi kablolu kullanmak istemiyorum. Zaten pc'nin etrafı kablo dolu en azından bunun kablolarından kurtulayım diyorum. Airteis'in arayüzüne girip kanal sayılarını da tek tek değiştirip denedim yine sorunumu düzeltemedim.Bu sorunu nasıl aşabilirim yoksa tüm wireless adaptörleri bu şekilde hız kaybına mı uğruyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un sitesinde şöyle yazıyor:

Kablosuz ağ kullanıcıları için ipuçları
Kablosuz ağa (Wi-Fi) bağlanırken, İnternet bağlantı hızınız hem bilgisayarınızın bulunduğu konumdan hem de aynı bölgede diğer kablosuz cihazların olup olmadığından etkilenebilir. Kablosuz ağlar, mikrodalga fırınların veya telsiz telefonların kullandığına benzer frekanslar üzerinden çalışır. 2,4 gigahertz (GHz) kablosuz dizüstü bilgisayarınızın yanında 2,4 GHz telsiz telefonun çalıştırılması parazite neden olabilir veya kablosuz ağ bağlantısını tamamen engelleyebilir. Web'de gezinirken telefon görüşmeleri yapmak istiyorsanız, kablosuz ağınızdan farklı bir frekansta çalışan bir kablosuz telefon veya kablolu telefon kullanın.

Fiziksel engellerin yanı sıra, kablosuz erişim noktasına veya yönlendiriciye yakınlık da İnternet bağlantı kalitenizi etkiler. Bağlantı hızınızı artırmak için, erişim noktasına yaklaşın ve erişim noktasıyla bilgisayarınız arasında hiçbir fiziksel engel bulunmadığından emin olun.
 
Benim modem ile wireless adaptörü arasında (aynı oda içerisinde) 2 en fazla 3 metre fark var. Evde telsiz telefonda kullanmıyorum. Kablosuz frekansla çalışan başka bir şeyde yok yalnız apartmanda ve çevreden aldığım bayağı wireless sinyali var. Acaba bu sinyaller mi etkiliyor ki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı