Witcher 1 oynamak zor mu?

Evreni sevdiğim için oynarken keyif aldım. 2023 yılında baştan sona bitirmiştim. Yalnız bir yerden sonra iyi kasılmadıysanız zorlanıyorsunuz. Ben hile basıp ana görevleri yapmıştım şahsen o noktada. Witcher 2 baştan sona ara görevleriyle çok güzel oynanabilir.

"Zor" kime göre, neye göre? Oyunun "karmaşık" ya da "zor" denen oynanışı temelde Mephistopheles'in dediği gibi, düşmanın tipine göre doğru saldırı stilini kullanarak doğru zamanlamayla fare sağ tık yapmaya kurulu. Bu kadar basit yani.

Kaldı ki oynanışta 2. ve 3. oyundaki gibi ya kılıç ağırlıklı ya da İşaret ağırlıklı gitmek ve öyle bağlı kalmak zorunda da değilsiniz.
Seviye atlamadaki esneklik sayesinde bi' yerden sonra hem kılıç hem İşaret açısından gelişmiş bir karakter yapabiliyorsunuz. Aard atarak yere yığıp, yerdeyken tek atabiliyor, Igni'yle tekli ve çoklu sağlam hasar atıp kitle kontrol sağlayabiliyorsunuz, Quen'le hasar tanklayabiliyorsunuz vesaire.
Gerektiğinde iksirlerle kendinizi (geçici de olsa) güçlendirebilmeniz de mümkün ayrıca.

Ha, bi' tek "zor" denebilecek kısmı hikayede (çoğunlukla) görevlerin birbirine az çok bağlantılı olması ve birbirini etkilemesi, oyunun arada ne yapacağınızı direkt söylememesi, falan belki.
Oynarken dümdüz hikayeden yardırıp bi' şekilde bi' şeyleri becerebilme umudunuz çoğunlukla olmaması lazım, bi' yerden sonra tıkanırsınız. Diyaloglara dikkat ederek ve günlük girdilerini okuyarak çözemeyeceğiniz bi' mesele değil ama.
En olmadı internette bakabileceğiniz yazılı ve videolu rehberler var. Özellikle Fandom Wiki, W1 açısından bayağı "walkthrough" niteliğinde.

Ben W1'e "eski" diye sallanıp geçilmemesi açısından en azından bi' denenmesi, hatta az bi' uğraşılıp oynanması - bitirilmesi taraftarıyım.
Ama olmuyorsa Witcher 4'ten sonra çıkacak 1 Remake'i bekleyebilirsiniz, şimdilik yapabileceğiniz pek başka bi' şey yok zaten.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı