Witcher 3 - Gaetan masum mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ebu Zalim

Decipat

Arkadaşlar ilk defa Witcher3'de bir ikileme girdim. Önce hak verip kurtardım lakin sonradan 2.5 saat geçtikten sonra tüm ilerlememi boş verip tekrar save geriye dönüp, benden 15 level yüksek Algul'ları tekrar zorla kesip bu sefer bu kel pez.vengi öldürdüm. Mevzu ciddi şimdi anlatayım.

Normal oyun gereği adama hak verdim sonuçta kandırmışlar. Köşeye çekip canına kast etmişler lakin sonradan oyunu oynadıkça bir şeylerin ters gittiğini gördüm. 3 tane mevzuyu birleştirince Gaetan'ı öldürme hükmüne vardım. Aslında en başta ilk gördüğümde sadece suratı ve konuşmayı yüzünden öldürecektim lakin şans verdim. Halbuki şans verilecek biri değilmiş. Şimdi mevzuyu anlatıyorum. Sizce bu kel Witcher gerçekten masum muydu?

Köyü araştırırken yerdeki kan izinde (Gaetan'ın kanı) iksir karışımı olduğunu görmüştük. Başta kontrata giderken canavar kesimi için kullanmıştır dedim ama içeriğini araştırınca ne iksiri olduğunu bulamadım. Böyle bir iksir oyundaki literatürde yok. Bu yüzden belki sinir yapan belki aklı bulandıran bir iksirdi belki de bambaşka hiç görülmemiş bir simya ürünüydü. Gaetan, kendi uyuşturucusunu kendisi yapmıştı belki de.
w2.png

Ondan sonra adamı haklı bulup bağışladım lakin bana ödül diye verdiği mekanda benden level olarak üstün haydutlarla karşılaştım. Başta bunun oyunda rastgele bir durum olduğunu görsem de zaten Gaetan tarafından tuzağa düşürülmem zayıf ihtimal. Çünkü dediği yerde ödül var niye pusu kurdurtsun?
Lakin en önemli kısım burada başlıyor. 3 tane kafa görüyoruz ve resimdeki geçen diyalog içime asıl şüpheyi düşüren ilk şey oluyor.

w1.png

Teslim edip ödülü almamış. Geralt belki yine aldatılmıştır diyor ama Gaetan'ın bu köy katliamını ilk kez yaşamadığı, yani suçsuzları tekrar tekrar acımadan kesip katledip gözünün döndüğü ve masum öldürüp Witcher unvanına layık olmayan kafasına buyruk tipsiz irrite edici bir karakter olduğunu aslında az önceki Gaetan ile yaptığımız konuşmada anlıyoruz. Lakin ben bağışladığım için bu konuşma kısmı bende gelmemişti sonradan bu resimdeki olay + yerdeki kan izindeki iksir birleşince araştırmaya koyuldum ve eğer konuşmayı agresif türden yapmış olsaydım şu resme şahit olacaktım;

w3.png

Kendisi diyor bu ilk kez olmuyor demi? Diye ve Gaetan dik dik bakıp başta cevap vermiyor sonra konuyu değiştiriyor. Yani buradan daha önce böyle saçmalıklar yaptığını anlamış oluyoruz. Kafamda beynimde yerine oturmayan şeyler vardı ve bu kafa karışıklığıyla oyunu 3 saate yakın daha oynadım bayağı bir ilerledim lakin sonunda dayanamayıp araştırayım dedim. Diğer forumlar v.s Gaetan'ın %100 haksız olduğunu bulamadım. Yukarıdaki resmi görünce bu sefer öldürme kararı aldım.

Ve hazin son;
Ruhusadolsun.png

Beni 3 saate yakın zamanımı hiçe sayıp tekrar save geri alıp bunu yaptırtan 3 şeyin birleşimdir.
1 - Yerdeki kan izinde tanımlanamayan bir iksirin karışmış olması
2 - Geralt'ın Gaetan'a resimdeki sorusu ve Gaetan'ın tepkisi
3 - Gaetan'ın ödül için verdiği adreste duvarda teslim edilmemiş ganimetlerin bulunması

Bu 3 sonuç, Gaetan'ın akli dengesinin zayıf olduğunu çözdürttü bana. Belki içtiği iksirden belki başka bir şey ama biraz düşününce kulübesinde uyuyan hiçbir şeyden habersiz kadının ne suçu var? Dışarıda hava alan olayla ilgisi olmayan kızın babasının ne suçu var? Ulan hepsini geçtim köpeğin ne suçu var? Hayvanı da öldürmüş.

Biraz uzun oldu ama Witcher sevenler hepsini okuyacaktır. Oyunda olmayan bir şeyi kendi çıkarımlarım ve araştırmalarım ile bulmuş oldum. Hatta Gaetan mevzusu burada bitmiyor sonra 1 yerde daha karşımıza çıkıyor bağlantısı ama yazmayayım konu uzamasın. Sizce doğru mu yaptım arkadaşlar? Bence çıkarımlarım doğru biraz düşününce bu 3 şeyi birleştirince aklını kitleyen bir şeyler var ve hareketlerinden bile belli tipine yansımış bu vurdumduymazlık.

Witcher 3'ü günde 2 kez bitiren kardeşlerime sesleniyorum sizce Gaetan masum muydu?

Çözüm
Doğru olanı yapmışsın. Masum değildir kendisi. Zaten Kedi Okulu Witcher'ları insan öldürmeleriyle meşhurdurlar. Bir nevi adları çıkmıştır diyebilirim.
Kesin bir cevabı yok. "Evet masumdu" veya "hayır masum değildi" diyenler tamamen kendi fikirlerini ortaya koyuyor. Witcher evreni her zaman siyah ve beyazlardan oluşmuyor. Yapımcılar bize her türlü ikileme düşürmek için gri hikayelere bol bol başvuruyor. Witcher'ı güzel yapan şey de bu.

Son düzenleme:
Kesin bir cevabı yok. "Evet masumdu" veya "hayır masum değildi" diyenler tamamen kendi fikirlerini ortaya koyuyor. Witcher evreni her zaman siyah ve beyazlardan oluşmuyor. Yapımcılar bize her türlü ikileme düşürmek için gri hikayelere bol bol başvuruyor. Witcher'ı güzel yapan şey de bu.
Ustam biraz uzun olabilir doğrudur ama konu içerisindeki yazıları okudunuz mu?

Ayrıca Geralt'la olan savaşında Geralt'a yorgun ayağı çekip iksir isteyerek de hile yapıyor.
Bunu konu içerisinde yazmamışım ama bu da var aynen. Mevzu olmuş bitmiş sakinleşmişsin hadi iç diyoruz iksiri orada bile dalavere peşinde düşünsenize oyun olmasa Geralt'ı o yaptığı fırıldak ile öldürse acaba devamında nasıl bir yaşam sürerdi? Ya masum değildi falan diyorlar ama yok abi ya tipi bile ben sıkıntılı oksijen israfı biriyim diye haykırıyor iyi ki de save geri alıp yakarak öldürmüşüm.

Son düzenleme:
Witcher evreninde net bir şekilde siyah ve beyaz çok az karakter olduğundan Gaetan'da gri kısıma giriyor, Geralt canon'da yüksek ihtimalle Gaetan'ı öldürmemiştir çünkü kendisininde benzer bir olayı var.

Tek suçu tüm köyü öldürmesi yoksa Muhtar ve birkaç köylü adamı ahıra götürüp öldürmeye çalışmışlar oda kendini korumuş bundan dolayı ceza çekmesi gerekiyor olsa bile onu yargılayacak kişi Geralt olamaz aksine empati yapabilecek kişi olur.

Para konusunda da diretmesi normal okulları basılıp arkadaşları kılıçtan geçirilmiş, gideceği bir yer yok üstüne Zafer Hatıraları sığınağında duruyor Geralt belkide bu kontratlarda da Gaetan'ı kandırmaya çalıştılar diyor.

Sonuç olarak Gaetan masum olmasada Geralt onu öldürmezdi.
Birde bu görev DLC görevi Ana Oyunda bulunsaydı Gaetan'ı Kaer Morhen'e gönderme seçeneği olurdu.
geraldo.png

Son düzenleme:
Witcher evreninde net bir şekilde siyah ve beyaz çok az karakter olduğundan Gaetan'da gri kısıma giriyor, Geralt canon'da yüksek ihtimalle Gaetan'ı öldürmemiştir çünkü kendisininde benzer bir olayı var.

Tek suçu tüm köyü öldürmesi yoksa Muhtar ve birkaç köylü adamı ahıra götürüp öldürmeye çalışmışlar oda kendini korumuş bundan dolayı ceza çekmesi gerekiyor olsa bile onu yargılayacak kişi Geralt olamaz aksine empati yapabilecek kişi olur.

Para konusunda da diretmesi normal okulları basılıp arkadaşları kılıçtan geçirilmiş, gideceği bir yer yok üstüne Zafer Hatıraları sığınağında duruyor Geralt belkide bu kontratlarda da Gaetan'ı kandırmaya çalıştılar diyor.

Sonuç olarak Gaetan masum olmasada Geralt onu öldürmezdi.
Birde bu görev DLC görevi Ana Oyunda bulunsaydı Gaetan'ı Kaer Morhen'e gönderme seçeneği olurdu.
Eki Görüntüle 1779962
2.Sayfadaki şu mesajımı okuyun. Mazisi kirli, sık sık öfke kontrolünü kaybeden sıkıntılı bir elemandır.

2.Sayfadaki şu mesajımı okuyun. Mazisi kirli, sık sık öfke kontrolünü kaybeden sıkıntılı bir elemandır.

Ona birşey demiyorum zaten cezasını verecek olan kişi Geralt değil onu diyorum.

Geralt'ın mazisi çok mu temiz? Hayır hiçte değil yeri geldiğinde kötünün kötüsünü de tercih ettiği oluyor.
Geraltın kırmızı çizgisi arkadaşları arkadaşlarının iyiliği için hiçbir etik değeri tanımaz, hele konu Ciriyi korumak olduğunda kötü bir seçimde yapabilir.

Geralt Kahraman değil Anti Kahraman olduğundan dolayı hele neredeyse Gaetan ile birebir aynı bir olayın kendi başına gelmiş olmasından kaynaklı onu öldürecek son kişi olabilir.

Gaetan ile birebir aynı bir olayın kendi başına gelmiş olması
Ne gelmiş başına aynı olan? Kötünün kötüsü olarak neyi tercih etti?

Şöyle bakıyorum hiç değilse Vesemir gibi bir ağabey, sırtını yaslayabileceği nasihat alabileceği bir bilge ustası ve onunla birlikte yol yürüyen dostları var. Bunun etkisi öyle küçümsenecek değildir yanlış yolda olan adamı bile hizaya sokar. Koskoca Nilfgaard ile diplomasi yürüten, kralı ile anlaşmalar yapan bir Witcher ile 1 kontrat için köylülerle takışan tipsiz kel efsungeri karşılaştırmak da yanlış aynı kefede değiller. Gwent'te bile Witcher'lar arasında güç dengesi var oyunun kendi içinde olan bir oyun. Düşün 😄

Ne gelmiş başına aynı olan? Kötünün kötüsü olarak neyi tercih etti?

Şöyle bakıyorum hiç değilse Vesemir gibi bir ağabey, sırtını yaslayabileceği nasihat alabileceği bir bilge ustası ve onunla birlikte yol yürüyen dostları var. Bunun etkisi öyle küçümsenecek değildir yanlış yolda olan adamı bile hizaya sokar. Koskoca Nilfgaard ile diplomasi yürüten, kralı ile anlaşmalar yapan bir Witcher ile 1 kontrat için köylülerle takışan tipsiz kel efsungeri karşılaştırmak da yanlış aynı kefede değiller. Gwent'te bile Witcher'lar arasında güç dengesi var oyunun kendi içinde olan bir oyun. Düşün 😄
Dostum beni yanlış anlama fakat olaya biraz sığ bakıyorsun bu da çok taraflı düşünmene sebep oluyor. Geralt'ın başına daha önce ne gelmiş demişsin bende daha öncesinde Blaviken olayını örnek vermiştim. Geralt'ın insanlar yüzünden yanlış bir tercih yapıp asıl masum olan kişiyi yani Renfri isimli kadını öldürmesi ve Blaviken Kasabı olarak anılmasına sebep olan olay. Blaviken olayını uzunca anlatmaya kalkarsam burda 10 paragraf metin çıkar. O yüzden sana kitapları okumanı tavsiye ediyorum. Kitapları okumayan witcher oyuncuları olaylara biraz sığ yaklaşıyor maalesef.

Geralt'ın dostları var evet fakat bir witcher olduğu için ve sürekli kıtada gezdiği için o dostlarıyla hep bir araya gelemiyor. Blaviken olayında yalnızdı mesela Geralt. Ayıca etrafında yakın dostları olan bir witcher ile hayatında kalan son kişi olan kız kardeşini kaybetmiş bir witcherı kıyaslaman da doğru değil.

Geralt bir kere krallarla diploması falan yürütmüyor. Geralt prensipleri gereği siyasetten nefret eder, karışmak istemez. Fakat dediğim gibi çevresinde gelişen olaylar onu buna mecbur bırakıyor. Krallarla yaptığı anlaşmalar genelde canavar kontratları üzerine oluyor zaten onun dışında diplomasi yürütme gibi bir durum yok. Gwent'te witcherlar arasında güç dengesi var demişsin de bir kere o güç dengesi olayı karakterlerin hikayedeki yerine göre yapılmış. Mesela Geralt ve Ciri ana karakterler olduğu için en yüksek puanlı kartlar onlar. Mesela bruxa kartı 4 puan, Vernon Roche kartı 10 puan. Sence bir insan bir bruxadan daha mı güçlü? Tabi ki hayır bu karakterlerin hikayedeki yerine göre yapılmış. Gaetan'dan bir kontrat için köylülerle takışan tipsiz kel witcher diye bahsedip Geralt ile kıyaslamana hiç girmiyorum. Bu bile olaya aşırı taraflı yaklaştığını gösteriyor. Gaetan'dan neden bu kadar nefret ediyorsun onu da anlamış değilim. Witcher evreninde çok çok daha kötü karakterler var.
Sadece üçüncü oyunu oynamış ve kitapları hiç okumamış biri olarak yaklaşımın bir nebze doğru olabilir. Fakat witcher evrenini bir bütün olarak ele aldığımızda olaya bakış açın biraz sığ kalıyor bence dostum.

Son düzenleme:
Gaetan'dan neden bu kadar nefret ediyorsun onu da anlamış değilim.
Tipi, konuşması ve kırlangıç iksiri içeceğim ayağına bomba fırlatması.

Aslında konunun en başında yazdığım gibi ilk oynayışımda hak verdim. Bıraktım gitti. Sonrasında yine konuda yazdıklarım doğrultusunda 2.Kez düşünüp save geri alıp kestim. Adamın yaptığı katliamı tüm halk canavar yaptı zannedip ona göre kontrat asmışlar. O bölgenin yönetimi de öldürülmesini istiyordu yanlış hatırlamıyorsam yani köyün bağlı olduğu yönetim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı