Witcher 3 görev-seviye mantığını anlayamıyorum

grcn0

Centipat
Daha fazla  
Witcher'da genel olarak ana hikayeden giderek 3 seviye oldum ve berbatçık görevini zor da olsa forumda kullanıcıların önerileriyle geçebildim. Görev sonrasında ise 4 seviyeye ulaştım.

Sonrasında ana görevler için daha fazla seviye gerekebileceğinden yan görevlere gireyim dedim ve ilanlara baktım. O sırada bir tane adamın kardeşinin bir mağarada kayıp olduğunu gördüm, anlaşmayı yaptım ve gittim.

Fakat giderken navigasyonda görevin yazdığı kısımda kırmızı bir kurukafa vardı. Mağaraya girdim, ama bulduğum "örümcekimsi" yaratıklar ve onların anneleri benden çok daha güçlülerdi ve beni sürekli öldürüyorlardı.

Bu yan görevlerdeki veya ana görevlerdeki seviye artış şemasını asla kafamda oturtamadım. Yardımcı olur musunuz?

Yapamadığın görev bırakıp diğer görevere git. Ben ana görev - yan görev karışık şekilde gittim hiç seviyeden dolayı zorlandığımı hatıramıyorum.

Senin dediğin görevler için seviyenin biraz yüksek olması gerek, ana hikayede zorlanıyorsan youtube da hazine yerleri de var onlara da bakabilirsin.

Hazinelerde güçlü kılıç zırh falan var

En son oynadığımda oyundaki görev ve düşmanlarla aranızdaki seviye farkı 3 veya daha az olduğunda yapılabilir, 4 ve 5 olduğunda zor, 6'dan fazla olduğunda bahsettiğiniz "kırmızı kuru kafa" oluyordu diye hatırlıyorum. Kırmızı olan görev veya düşmanları inat edip yapmanızın bir getirisi yok, uğraşmanıza değmez.
Ana hikayeyi oynarken ayrıca hikayenin sizi götürdüğü yerlerdeki ve etrafındaki yan görevleri, soru işaretlerini yaparak ilerleyin. Görevlerin seviyelerini, aldıktan sonra görev menüsünde görebilirsiniz.
Oyunun haritasında tek seferde her şeyi yapamıyorsunuz, bazen daha sonra dönüp denemeniz gerekiyor.

Bahsettiğiniz yan görevin önerilen seviyesi 33. Oyunun sonlarına doğru yapabilecek duruma gelirsiniz.
Contract: Missing Brother

Son düzenleme:
Görevlerin başında önerilen seviye puanları yazıyor. O şekilde oynarsanız daha kolay hem ilerler hem de gelişirsiniz.

İlave olarak menü kısmında görevler kategorilere göre ayrılmış şekilde. Oradan da seçebilirsiniz.

Ana görev ağacını takip ettiğiniz sürece level sıkıntısı olmaz. Genelde asıl sorun oyuncuların seviyesine uygun olmayan görevlere rast gelmesi. Siz 10 levelken merak ettiğiniz için yürüyüp 35 level Griffin ile denk gelebiliyorsunuz. Kuru kafa sembolünün olduğu görevlere gitmeyin, zor bela yapsanız bile tadınız kaçar. Sizden çok yüksek levelli olan veya kuru kafa sembolü olan yan görevleri erteleyin.

Dostum kusura bakma ama bunu kavrayamamak için idiot olman gerekiyor. Umarım trol bir konudur.
Hocam şöyle, görev takibi ve önerilen seviyeye nereden bakıldığını bilmiyorum. Mesela ana görev işaretliydi, yan görev önerisi geldiğinde R3'e bastım fakat ana görev haritada kayboldu. Takip ettiğim dışında başka görevler de gözükmüyordu. Oyunlarda alıştığım bir durum değil bu genel olarak.

Klavyeden mi yoksa oyun kolu ile mi oynuyorsunuz?

Oyun kolunda select, klavye ise m tuşuna basın. Harita-görevler-karakter diye seçenekler var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı