Witcher 3'ü oynamak için önceki oyunları oynamak şart mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence şart ama eğer istemiyorsan internette özet leri var oyunun özetini dinle öyle oyna bu arada 1. oyunu bitirdin savesini 2. oyuna koydun yeni şeyler geliyor 2. nin savesini 3 e de koyabiliyorsun herhalde bence kesinlikle oynaman gerekiyor
 
Şuradan ilk iki oyunun hikayesini okuyup 3. oyunu oynayabilirsiniz. Diğer oyunlardaki birkaç eksik kısım ve artık zamanı geçmiş grafiklere sahip olan ilk iki oyun bu başyapıttan zevk almanızı engellemesin.

 
Ben ilk iki oyunu oynamadan oynadım. Arada önceki oyunlara dair anlamadığınız şeyler geçiyor. Genel olarak deneyiminizi baltalamıyor ama arada olaylara yabancı kalıyorsunuz. 2 oyunla da zaman harcamak istemiyorsanız belki sevdiğiniz bir yayıncının gameplayini izleyebilirsiniz. Özet okumayı çok önermiyorum. Çünkü yine özetlerde geçmeyen olaylar var. Size sadece evreni ve geçmişte yaşanmış olayların genel özeti konusunda yardımcı olabilir, ayrıntılı bilgi içermeyecektir.
 
Oynamanız şart değil fakat en azından Youtube'dan senaryo videolarını vs. izlemenizi öneririm. Eğer vaktimi harcarım derseniz ilk iki oyun toplam 60-70 saat gibi bir sürede bitiyor, eğer yan görevleri yapmazsanız bu süre yarıya kadar inebilir.

İlk oyunun mekanikleri pek kullanışlı değil fakat beni 40 saat harcadığıma pişman etmedi. İkinci oyun biraz daha film tadında ve mekanikleri Dark Souls ile Witcher 3 arasında bir yerlerde geziyor. Üç oyunun da gayet kaliteli rpg yapımları olduğunu düşünüyor ve en azından bir şans vermenizi tavsiye ediyorum.
 
Herkese yanıtları için teşekkürler. Özetini okuyup oynayayım. Grafik takıntılı olduğum için eski oyunları oynarken sıkıntı çekiyorum.
 
Hikaye bütünlüğü açısından serinin tüm oyunlarını oynamanız en iyisi olacaktır. Birinci oyunun mekanikleri biraz değişik ancak alıştığınızda çok seveceksiniz. Gerekse müzikleri, gerekse atmosferi, gerekse hikayesi... Benim en sevdiğim Witcher oyunu 1. oyundur.
Ben de diyordum 1. oyuna bayılan tek ben miyim :D
 
Merak ettim, bir sorun mu yaşadınız yoksa genel olarak kaliteden mi memnun değilsiniz? O fiyattaki en iyi gamepad olabilir çünkü kendisi.

Evet, ben de yorumlara dayanarak o gamepadi aldım. Görünüşü gayet şık fakat bazen 1 2 saniyelik gecikmeler yaşanabiliyor. Bazen de hiç tepki vermiyor. Bu durum beni çileden çıkarttı. Kaleye şut çekeceğim çekmiyor, ne kadar kötü bir durum değil mi?
 
Evet, ben de yorumlara dayanarak o gamepadi aldım. Görünüşü gayet şık fakat bazen 1 2 saniyelik gecikmeler yaşanabiliyor. Bazen de hiç tepki vermiyor. Bu durum beni çileden çıkarttı. Kaleye şut çekeceğim çekmiyor, ne kadar kötü bir durum değil mi?
Bence garantiye yollamalınız. Sizdeki ürüne has bir problem gibi görünüyor. Bende 10 yılı geçkin süredir ilk Rumblepad var (F710'un babası), bir kaç senedir de F710 var. İkisinde de böyle bir sorun yaşamadım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı