Witcher evrenini anlamak için ne yapılmalı?

Mümkünse 3 öncesinde en azından 2'yi oynamaya çalışın. Olmuyorsa 1. ve 2. oyun için hikaye anlatım(lar)ını izleyip, 3'e öyle geçseniz çoğunlukla yeterli olur (benim hiç işim düşmediği için bizzat önerebileceğim bi' kaynak yok...).

Oyunları oynadıktan sonra ilginizi çekerse kitapları da okuyabilirsiniz ama hikayeyi anlamak - eğlenmek için öncesinde kitaplardan bi' temeliniz olmasına gerek yok. Günün sonunda üçleme bi' seriyi anlamak için yarım düzine kitaplık başka bi' seriyi okumak zorunda değilsiniz (kitaplarla problemim yok, yanlış anlaşılmasın).

Kitaplar oyunlar için temel olarak kullanmış, belli başlı önemli karakterleri, genel olarak dünyasını ve evrenini, atmosferi kaynak alıp kendi hikayelerini yazmışlar. Oyunların hikayeleri kendi içlerinde bağlantılı, önceki oyunları oynamış veya hikaye özeti izlemiş olmaktan fazlasına pek ihtiyacınız yok.

Oyun üçlemesini anlamak için öncesinde kitapları okumuş veya diziyi izlemiş olmanıza gerek yok. Kitapları okursanız seri açısından bi' temeliniz, evren ve karakterler açısından bi' aşinalığınız olur tabii ama günün sonunda bence zorunlu değil.

Üçlemedeki oyunları şimdiye kadar en az 2 kere bitirmiş biri olarak geçen fakülte kütüphanesinde Elflerin Kanı'na denk gelip başlangıç kısmını okumak dışında kitapları elime almadım. Hiç "kitapları okumadım ya" diye oyun zevkimi etkileyen bi' şey olmadı.

Dizinin oyunlarla bi' alakası - bağlantısı yok, kitaplardan uyarlanma ve genel olarak hikaye kalitesi açısından da o kadar iyi değil. İzlemeyerek eksikliğini hissedeceğiniz bi' şey olmaz yani ama yine de siz bilirsiniz tabii.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı