Witcher serisinde ilk oyun

Parti Şapkası

Kilopat
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
3.575
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bugüne kadar oynamadığım bir oyun serisi Witcher. Son zamanlarda forumdaki Skyrim vs Witcher karşılaştırma konusunda görüp ilgimi çekti ve yüzlerce saat Skyrim oynamış biri olarak eğer karşılaştırılıyorsa mutlaka Witcher serisini de oynamalıyım diye düşündüm. Ancak direkt olarak üçüncü oyundan başlayıp hiçbir şey anlamamazlık olmasın seriye yabancılık çekmeyeyim diye ilk oyundan başladım ve bugün birkaç saat oynadım ama açıkçası pek beğenmedim. Dövüş mekanikleri biraz saçma geldi. Alışamadım bir türlü. Ayrıca forumda "ilk iki oyun zaman kaybı, onların hikayelerini okuyup direkt üçüncü oyundan başla" diyenler de kafamı karıştırdı. Ne yapmalıyım bu konuda? Alışmaya çalışmalı mıyım yoksa gerçekten zaman kaybı mı olur?
 
Görüşler yine de arada bırakıyor. Bu konudaki fikirler sanırım hiçbir zaman tek bir tarafa yoğunluklu değil, oyna diyen de oynama diyen de oluyor. Peki ya şu oyun kaydını aktarma mevzusu ve önceki oyunlarda yapılan seçimlerin diğer oyunları etkilemesi hikayeyi çok değiştiriyor mu?
 
Bende 2. oyundan başlamıştım seriye ve hiç bir şey anlamadım. Sonra oynadığım 7 saati çöpe atıp 1. oyundan başladım ve iyi ki öyle yapmışım diyorum. Evet mekanikleri, grafikleri falan kötü ama yinede oynatıyor kendisini. Bence sende 1. oyundan devam et. Çünkü her ne kadar internetten hikayesini okusan da karakterler, ortamlar yabancı gelecektir. Bilmiyorum tercih senin yine de.
 
Witcher 1 hikaye olarak gerçekten çok ince şeyler saklıyor. Eğer internetten hakkını verecek şekilde araştıracağım diyorsanız oynamayın. Aynı şey 2. oyun için de geçerli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı