Workstation Bilgisayar

Evet arkadaşlar Türkiye'de sayılı olan Workstation bilgisayarların biri arkadaşımda var. 4 tane kasa bulunuyor kasaların hepsinde Quadro 6000 mevcuttur. 4 kasa bir çalışıyor 128 GB RAM mevcut. Termal dolapta tutuyor kasaları termal dolap olmadan oda sıcaklığı 60 dereceyi buluyor.

10596278_764006496989131_2140671872_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistem bana aittir. Bana sormadan paylaşım yapmış arkadaş, ben üstünde durmuyorum böyle şeylerin. Çünkü yapılacak daha önemli işler var. Ama madem paylaşılmış belirteyim.. Ben 3D Max animasyon render işi yaptığım için haliyle bu sistemlere ihtiyaç vardı. Tutup da P4 makinayla render alacak halim olamazdı zaten. Bende yurt dışından siparişle getirttirdim. Tanesi 17.000 dolara. Extra olarak da teknik servisim.

Arkadaşlar bu kasaların tanesi 32 çekirdek çift Xeon işlemcili 16x2 = 32 (çekirdekli) 32 GB RAM'li Quadro 6000 ekran kartlı sistemdir. Bu 4 kasa 150 kiloluk UPS'e bağlıdır.. Hepsi aynı anda çalışır.. Tabi UPS'i 8 kişi halatlarla duvarları dele dele binadan üst kata getirdik orası ayrı. :) Quoadro 6000'i anlatayım. Ayrı ayrı 8 ekranda 2'şer Crysis 3'e tekabül ediyor gücü. 1 buçuk katrilyon pixel işleme. Hayırlı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Quadro kartlar professional karttır ve seriden seriye değişiklik gösterir. Normal oyun kartıyla pek bir alakası yoktur , farkı olan tek özellik cuda çekirdeğinin fazla olmasıdır. Buda render hızını uçurur. Oyunlarda yüksek görüntü kalitesi için cuda çekirdeğinden çok bellek daha önemlidir. Ancak 6000 serisinde böyle bir sorun yoktur. Bellek performansıda üst safhadadır. Bahsettiğiniz kullanıcı quadronun daha eski serilerinden birini kullanmış olabilir.. Render sistemi olmasına rağmen ayrı ayrı 8-9 ekranda her birinden 100 ' er fps aldığımı söyleyebilirim bu kartla. Saygılar

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı