World Of Warcraft'a Başlama

DonFloriano

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle yukarı da yazduğım gibi wow başlamak istiyorum fakat konu hakkında pek bir bilgim. Burdan yazmak doğru olur mu bilmiyorum fakat oyunu öncelikle nerelerden alabilirim ? Ve tüm oyun,paket olması için neleri veya hangi paketlerini almam gerek? Ve gt 540m ve i3 ile nasıl bir verim alabilirim ?

Güncel

Oyunu bir çok sanal market üzerinden satın alabilirsin. Resmi Battle.net sitesi üzerinde 14.99 Euro'ya (45 TL) satılıyor. Wow olarak satın alırken, içeriğinde Battle Chest yazdığına dikkat etmelisin. Bugüne kadar çıkan tüm ek paketleri (Warlords of Dreanor hariç) içermesi gerekiyor. Eğer dilersen üzerine ekstradan Warlords of Dreanor ek paketini alman gerekiyor. Her ek paket yeni bir harita, yeni level seviyeleri, sınıflar, ırklar, zindanlar ve yeni raidler sunacak.

Oyunu satın aldığın zaman zaten ilk ay ücretsiz olarak sunulacak. Daha sonra her ay için belli bir ödeme planı çıkartman gerekiyor. Aylık, 3 aylık ve 6 aylık ve yıllık olmak üzere değişiyor. Haliyle fiyatları da değişiyor. Ayrıca son olarak oyuna Wow Token diye bir özellik eklediler. Oyun içi altın ile 30 günlük oynama süresi satın alabiliyorsun. Şu an fiyatı 30.000 ile 45.000 gold arasında değişiyor. Bu kadar goldu 1 haftalık süreçte günlük görevler ve zindanlardan toplayabilirsin. Yani 30 günlük oynama sürenin 1 haftasını, oyunu ödemek için harcaman gerekiyor =)

Oyuna başladığında ise kontrollerin çok basit olacağını göreceksin. Belli noktalarda sana ipuçları ve açıklamalar da verecek. Çoğu server içerisinde Türklerle karşılaşman da muhtemel. Daha fazla sorun olursa, sormaktan çekinme =)

Unutmadan, oyun çok fazla performans gerektirmiyor. Yıllar sonra WoD ek paketi ile grafik arayüzü güncellendi. 5-6 yıllık eski makinelerde rahatlıkla çalışıyor.

Edit: Link eklendi

Öncelikle teşekkür ederim Özay Şen. 45 tl'lik paket oyuna giriş yani minimum paket (Belli bir level'e kadar olan ) midir ? Benim bildiğim kadarı ile tüm paketleri ile 200 tl'lik bir rakam ortaya çıkıyor.Bir de tüm paket diye fare altlığın olduğu vb. ürünlerin ve tüm oyun paketini bulunduğu ürünü almak sence daha mı iyidir ? Ve bazı arkdaşlarım öncelikle pvp bazı serverlarda oynanıp karar vermem daha iyi olur diyor . Senin bu konu hakkındaki görüşlerin nelerdir ?

Biraz geç cevap yazdım kusura bakma. Hepsini teker teker cevaplayayım.

- 45 TL olarak belirttiğim paket içerisinde ana oyun yani World of Warcraft ve ek paketleri bulunuyor. Ek paketler ise The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria olarak sıralanıyor. Bunlarla birlikte level 90'a kadar karakterlerini geliştirip, tüm sınıf ve ırklarla oynayabiliyorsun. Ayrıca Azeroth ve Outland üzerindeki her yere gitme imkanın var. Warlords of Dreanor ise piyasaya çıkalı neredeyse 1 yıl olacak. Bu paket ile birlikte eski Dreanor gezegenine gidebiliyorsun. Ayrıca level 100 sınırı açılıyor. Bunu ayrıca alman gerekebilir. Eğer tüm ek paketlerle birlikte oyna sahip olmak istiyorsan

- Benim bahsettiğim digital download olarak adlandırılan online kod satın alma yöntemi. Bununla birlikte sadece oyuna dijital olarak sahip olursun. Piyasadaki tüketici elektroniği mağazalarında, World of Warcraft'ın kutulu halde versiyonlarını da bulabilirsin. Yalnız Battle Chest olarak bahsettiğim kutunun güncellenmiş hali bulunamayabilir. Yani eksik ek paketler olabilir. Fare altlığı gibi şeyler de Collector's Edition kutusundan çıkıyor. Genellikle oyun içi hediyeler de veriliyor. İlk başta bunu almana gerek yok diye düşünüyorum. Uzun zamandır oynayıp, sonrasında bırakmama rağmen sadece 1 tanesini alıp evin köşesine koydum. Yoksa para yetişmezdi =) Özellikle belirtmek isterim ki, dijital olarak alacağın herhangi bir Collector's Edition sürümünde fiziksel hediyelere ulaşamayacaksın. Sadece oyun içi hediyeler verilecek.

- Oyuna başladıktan sonra girmek istediğin server tamamen senin zevkine kalmış. Ben genellikle PvE serverlarından yanayım. PvP serverlarında sıklıkla rakip tarafın oyuncuları ile karşılaşıp, onlarla savaşmak zorunda kalabilirsin. Bu da ilk seviyelerde ve özellikle senin gibi yeni başlayacak birinin canını sıkacaktır. Görev yaparken bir anda tepene binen oyuncu sinirlerini bozabilir. İlk başta PvP serverına girip, dünyaya ve kontrollere hakim olman senin için en iyisi. Ha yok, ben başka oyuncuları dövmek istiyorum diyorsan hangi server tipi olursa olsun, fark etmeden Battleground adı verilen yerlere girip ağızlarına ağızlarına vurabilirsin. Ayrıca RPG serverları bulunuyor. Ama eskisi gibi rol yapma unsuru bulunmuyor. Oyuncular daha sakin kafayla oynamak için bu serverları tercih ediyor.

Özay kardeşim sürekli seni soruılarım ile boğuyorum kusura bakma . Bir şey daha soracaktım . Bugün aral game de Warlords of Draenor paketi 160 tl den 120 tl ye düşmüş. Ve senin dediğin Battle Chest aral game de 5.0 mıdır ? Çünkü 25 tl gibi bir fiyata düşmüş senin yazdığın fiyata göre ucuz . Ve site ismi yazmak serbest mi bilmiyorum ondan dolayı yazdım herhangi bir uygulaması varsa bir daha yazmam :D .

Kutulu halini o kadar ucuza bulduysan, kaçırma derim. Aral ara sıra elinde kalan ürünlere böyle büyük indirimler yapıyor. 200TL'ye piyasaya çıkan Mists of Pandaria Collector's Edition kutusunu 80 TL gibi komik bir rakama almıştım zamanında Saturn'den.

Sadece tek başına Warlords of Dreanor alırsan, oyunu oynayamazsın. Ondan önceki ek paketlerin hepsine sahip olman gerekiyor. Orada anlaşalım. Kafa karışıklığı olmasın =)

Battle Chest 5.0 eğer yanlışım yoksa The Burning Crusade, Wrath of the Lich King ve Catacylsm ek paketlerini içeriyor. Üzerine Mists of Pandaria ve Warlords of Dreanor alman gerekecektir. Fiyat hesaplamanı yap, hangisi daha uygun gözüküyorsa o şekilde satın al derim.

Anladım . Ben ilk 5.0 alıcam. Eğer oyuna alışrsam ve beğenirsem devam ederim.

1 şey daha sorucaktım. Ben şimdi 5.0 paketini satın aldım fakat kafam da şöyle 1 düşünce 20 lw'e kadar ücretsiz oynayıp sonradan cd den cıkan 30 gunluk kod aktif edilebiliyor mu ? Ediyorsa da aynı puan lw den mi ?

Anladım . Ben ilk 5.0 alıcam. Eğer oyuna alışrsam ve beğenirsem devam ederim.

1 şey daha sorucaktım. Ben şimdi 5.0 paketini satın aldım fakat kafam da şöyle 1 düşünce 20 lw'e kadar ücretsiz oynayıp sonradan CD den cıkan 30 gunluk kod aktif edilebiliyor mu ? Ediyorsa da aynı puan lw den mi ?

Evet 20 levele geldikden sonra aktif edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı