WoW başlamak için öneri

boratess1

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
402
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
WoW*a başlamak istiyorum, ama günde 2-3-4 saat zamanım var ve oyunu hiç bilmiyorum belki sevmem diye de çok para bağlamak istemiyorum.
Bana PvP'ye başla diye önerdiler ama bulamadım var mı bilgili yardımcı olacak birisi?
 
WoW*a başlamak istiyorum, ama günde 2-3-4 saat zamanım var ve oyunu hiç bilmiyorum belki sevmem diye de çok para bağlamak istemiyorum.
Bana PvP'ye başla diye önerdiler ama bulamadım var mı bilgili yardımcı olacak birisi?
WoW'a başlarken unofficial realmlerde başlarsanız oyunu sevip sevemeyeceğinizi anlamanız zorlaşır. Çünkü öyle bir modluyorlar ki orijinal oyun ile alakası kalmıyor oyunun. Ancak çok güçlü unofficial realmler de mevcut tabii. Günlük 10.000 kişiye yakın oyuncusu olanlar var. Ki bu eh işte diyebileceğimiz bir orijinal realm oyuncu sayısına eşit. Yani başladığınız yer iyiyse, kalabalıksa bir nebze başlanabilir. Ama boş realmlerden uzak durun bu durumda.

WoW çoğu zaman sizi Auction House (oyunun pazar alanı) kullanmaya, party ile bir şeyler yapmaya yönlendiriyor. Dolayısıyla boş serverda oyun nedir, ne değildir anlayamayabilirsiniz.

Kaldı ki orijinal oyunda günlük 1 milyon kullanıcının yaratacağı farkı düşünün. 1.000.000 nereee, 10.000 nere... Pazarda belli eşyalar cross-realm, partyler cross-realm, görevler, dungeonlar vs vs, cross-realm yapılabiliyor. Yani sizin oynadığınız server 50.000 kişi ise (ki en kalabalık realmler genelde 50.000 civarıdır orijinal WoW'da) bu bile çok ciddi fark iken, bir de geri kalan yüz binlerce oyuncuya ulaşmak da ayrı bir zevk. Sonuçta MMO oynayacaksanız, kalabalık ve canlı bir dünya iyidir.

"""(Cross realm : Farklı realmlerde olsanız bile ortak yapılabilen şeyleri ifade eder. Mesela siz A realmindesiniz ama arkadaşınız B realminde. Eğer ikiniz de horde veya ikiniz de Alliance iseniz, party kurabilir, birlikte oynayabilirsiniz yine. Yine dungeon ve raid yaparken realm kısıtlaması yoktur. Oyundaki tüm oyuncularla aynı havuzda buluşursunuz kısaca...)"""

Bu sebepten ötürü tavsiyem orijinal oyunla WoW'a adım atmanız yönünde olur. Ama az para değil, farkındayım. Belli büyük yayıncıları vs izlemek belki biraz fikir sahibi olmanızı sağlayabilir. Türk olarak da Totik Channel'ı takip edebilirsiniz mesela. Epey WoW videosu vardır kanalında. Başlangıç rehberleri vs de hazırlıyor ve anlaşılır şekilde anlatıyor. İşinize yarayabilir.

Bir de çok önemli dip not :

Eğer Horde başlarsanız Draenor - Kazzak - Tarren Mill

Eğer Alliance başlarsanız Silvermoon - Gordunni - Ravencrest


Bu üçlülerden birinde başlayın faction seçiminize göre. Bunlar kendi factionlarının en kalabalık realmleridir. Bunun dışında oyuna ilk başladığınızda otomatik olarak oyun size yeni oyuncular şu-bu realmde oynuyor orada başlamak ister misiniz falan tadında şeyler sorar. Mutlaka realminizi kendiniz seçin. Her ne olursa olsun cross-realm olmayan şeyler de var oyunda. En başta da guildler cross-realm değildir. O yüzden mühim bu dediğim.
 
WoW'a başlarken unofficial realmlerde başlarsanız oyunu sevip sevemeyeceğinizi anlamanız zorlaşır. Çünkü öyle bir modluyorlar ki orijinal oyun ile alakası kalmıyor oyunun. Ancak çok güçlü unofficial realmler de mevcut tabii. Günlük 10.000 kişiye yakın oyuncusu olanlar var. Ki bu eh işte diyebileceğimiz bir orijinal Realm oyuncu sayısına eşit. Yani başladığınız yer iyiyse, kalabalıksa bir nebze başlanabilir. Ama boş realmlerden uzak durun bu durumda.

WoW çoğu zaman sizi auction House (oyunun pazar alanı) kullanmaya, party ile bir şeyler yapmaya yönlendiriyor. Dolayısıyla boş serverda oyun nedir, ne değildir anlayamayabilirsiniz.

Kaldı ki orijinal oyunda günlük 1 milyon kullanıcının yaratacağı farkı düşünün. 1.000.000 nereee, 10.000 nere... Pazarda belli eşyalar cross-Realm, partyler cross-Realm, görevler, dungeonlar vs vs, cross-Realm yapılabiliyor. Yani sizin oynadığınız server 50.000 kişi ise (ki en kalabalık realmler genelde 50.000 civarıdır orijinal WoW'da) bu bile çok ciddi fark iken, bir de geri kalan yüz binlerce oyuncuya ulaşmak da ayrı bir zevk. Sonuçta MMO oynayacaksanız, kalabalık ve canlı bir dünya iyidir.

"""(cross Realm: Farklı realmlerde olsanız bile ortak yapılabilen şeyleri ifade eder. Mesela siz a realmindesiniz ama arkadaşınız b realminde. Eğer ikiniz de horde veya ikiniz de alliance iseniz, party kurabilir, birlikte oynayabilirsiniz yine. Yine dungeon ve RAID yaparken Realm kısıtlaması yoktur. Oyundaki tüm oyuncularla aynı havuzda buluşursunuz kısaca...)"""

Bu sebepten ötürü tavsiyem orijinal oyunla WoW'a adım atmanız yönünde olur. Ama az para değil, farkındayım. Belli büyük yayıncıları vs izlemek belki biraz fikir sahibi olmanızı sağlayabilir. Türk olarak da totik channel'ı takip edebilirsiniz mesela. Epey WoW videosu vardır kanalında. Başlangıç rehberleri vs de hazırlıyor ve anlaşılır şekilde anlatıyor. İşinize yarayabilir.

Bir de çok önemli dip not:

eğer horde başlarsanız draenor - kazzak - tarren mill

eğer alliance başlarsanız silvermoon - gordunni - ravencrest


Bu üçlülerden birinde başlayın faction seçiminize göre. Bunlar kendi factionlarının en kalabalık realmleridir. Bunun dışında oyuna ilk başladığınızda otomatik olarak oyun size yeni oyuncular şu-bu realmde oynuyor orada başlamak ister misiniz falan tadında şeyler sorar. Mutlaka realminizi kendiniz seçin. her ne olursa olsun cross-Realm olmayan şeyler de var oyunda. en başta da guildler cross-Realm değildir. o yüzden mühim bu dediğim.

Anladım hocam çok güzel özetlemişsiniz peki oyunu almak istesem nerede ve hangi oyunu alırım ve aylık ödeme nasıl oluyor bana bir link atma şansınız var mı?
 
Anladım hocam çok güzel özetlemişsiniz peki oyunu almak istesem nerede ve hangi oyunu alırım ve aylık ödeme nasıl oluyor bana bir link atma şansınız var mı?

Şu an alırsanız ana paket indirimde base editon 339TL şu an.

Aylık ücret ise 200 TL fakat oyunda farm vs yaparsanız oyun içi Gold ile aylık süre alabiliyorsunuz bayağı yöntemleri var para kasmanın.


 

Yeni konular

Geri
Yukarı