WV passat vs Opel insignia

Sizce Opel insignia mı yoksa passat mı? Bence insignia çünkü fiyatı daha uygun ama passat ile aynı donanıma sahip yer yer daha iyi. Sizin görüşünüz ya da önerdiğiniz başka araç var mı? https://www.autoguide.com/auto-news/wp-content/uploads//2011/05/gtconcept2.jpg

Passat B8'e bindim. Highline donanıma sahip bir arabaydı. Kalite olarak çok iyi bir araba Passat, Mercedes'in C serisi kadar kaliteli olduğunu düşünüyorum. Performans olarak da 1.6 Tdi BMT gayet iyi bir motor. Asla üzmeyecektir.Benim şahsi fikrim insignia'dan daha iyi bir araba olduğu.
 
Son düzenleme:
İkisi arasında kalıp Insignia tercih ettik, mutluyuz. Opel daha ucuza daha büyük donanımlar sunarken VW full donanımda bile saçma sapan şeyleri opsiyonel olarak sunuyor, distribütör farkı bile aslında uzaklaşmanızı sağlar.

İkisini de deneyin, kararınızı verin. Şu an D segment bir araba alacak olsam kesinlikle Peugeot 508 alırdım. Passatların sıfır fiyatları da çok uçuk.
Ben Octavia tercih ederim. Passat'tan fazla bir farkı olduğunu düşünmüyorum.
Octavia C segment. Bu araçlar D segment. Karşılaştırmaya gerek yok. Bir kere segment farkı var, nasıl olmadığını düşünüyorsun? :D
 
Yakın bir tarihte Passat ve İnsignia fiyatları aynıydı. Passat B8 kasa ile Türkiye'de çok fazla tutuldu ve bunu fırsat bilip fiyatları arttırdılar. B8 kasa f/p ve servis konusunda çok rahat ve kullanışlı bir arabaydı ancak şuan ki fiyatı onun Volkswagen olduğu gerçeğini, hala kafadan kaymasını değiştirmiyor. İnsignia her zaman Passat'tan bir adım önde. Yol tutuşu ve donanım olarak gerçekten çok zengin bir araba. Ayrıca sorun çıkaran bir şanzımanı yok en güzel yanı da bu :)
Hangisini alırdın diye soracak olursanız ikisini de almazdım. A4 veya SuperB alırdım. Değeri ve kıymeti bilinmemiş araç ikisi de. Hatta Volvo S60 bile bakardım.
 
@Jira nasipse 2035'te almayı düşünüyorum :-D. Almam için 15 sene var rahat olun. Sadece merak ettiğimden sordum.
@mrat.ak bende coupe arabaları severim ama alsam ford mustang alırım. Benim için saf gücü andırıyor.
 
Insignia’nın muadili Passat CC, Arteon gibi araçlar olabilir. Özellikle sürüş konumu, alana hakimiyet, arka koltuk baş mesafeleri gibi alanlarda Passat’tan çok fazla farkı var.

Insignia daha sportif amaçlar için bir araç. Sürüş tarzı olabildiğince, yüksek hız için varım ben der gibi. Alana hakimiyetse de çok zayıf. A sütunlarından dolayı ilk haftalar tedirgin ediyordu. Geri görüş kamerası olmayan bir paket alırsanız da geçmiş olsun. Çünkü imkansız kamera olmadan geri gitmek. Süspansiyonları sert ama çok keskin bir virajdan 180 üstü çıkınca da değiyor. İç malzeme kalitesi Passat’ta daha iyi tabi Highline’ı için konuşuyorum.

Böyle işte gençseniz Insignia, değilseniz Passat yani...
 
Bu seçim biraz konfor ile sportif seçim arasında yapılacak kıyasa bağlı. Konfor, daha geniş iç mekan ve biraz daha iyi kalite istiyorsan Passat seçilir. Sportiflik ve görünüm açısından daha iyi bir araç istersen Insignia alınır.
 

Geri
Yukarı