X3440 overclock nasıl yapılır?

CPU Vcore ile eğer mavi ekran alırsanız değiştirin. 1.35v de kal eğer mavi ekran alırsan + tuşu ile kademeli olarak arttır ve her seferinde Prime 95 ile test edin. CPU Core clock değerini son değere alın sonra FSB değerini 10 arttırarak başlayın işe. Her ihtimale karşı RAM clock değerini 4 yapın sonradan yükseltirsiniz. Deneyin ve sonucu paylaşın.
Kral FSB ve CPU Core Clock ayarları nerede göremedim?

C1 C3 kapat. Clock ratio 20 yap. BCLK'yi de kaç GHz'ye overclocklayacaksan el ile artır o değere gelene kadar. Voltaj 1.35v ve üzerinde olsun. Kaydet çık. Windows açılırsa Cinebench R15 ve R20 yükle 2 3'er kez bunlarda benchmark yap. Arkadaşın dediği gibi overclock sanattır emek vermeden bir şeyler olmaz. Mantığı bu şekilde çökerse voltaj artır çökmezse voltaj düşür. Anakartında VRM ve MOSFET'lerde soğutma yok 4GHz stabil kullanabileceğini düşünmüyorum yine de haberin olsun.

BCLK Frequancy 210 yap voltajı elleme mavi ekran veya kapanma olursa 2 kademe üste ala ala git.
Mavi ekran olursa voltajı mı 2 kademe üste alarak gideyim?
C1 C3 kapat. Clock ratio 20 yap. BCLK'yi de kaç GHz'ye overclocklayacaksan el ile artır o değere gelene kadar. Voltaj 1.35v ve üzerinde olsun. Kaydet çık. Windows açılırsa Cinebench R15 ve R20 yükle 2 3'er kez bunlarda benchmark yap. Arkadaşın dediği gibi overclock sanattır emek vermeden bir şeyler olmaz. Mantığı bu şekilde çökerse voltaj artır çökmezse voltaj düşür. Anakartında VRM ve MOSFET'lerde soğutma yok 4GHz stabil kullanabileceğini düşünmüyorum yine de haberin olsun.
Bir de şu sorum var. Şuan 3,6ghz overcloklu 3,6 da ekran kartımı rahat besliyor zaten. İşlemcinin 3,8 veya 4,00 olması performansı etkiler mi? Şuanda zaten ekran kartını %100 besliyor.

Son düzenleme:
Mavi ekran olursa voltajı mı 2 kademe üste alarak gideyim?

Bir de şu sorum var. Şu an 3, 6GHz overcloklu 3,6 da ekran kartımı rahat besliyor zaten. İşlemcinin 3,8 veya 4,00 olması performansı etkiler mi? Şu anda zaten ekran kartını %100 besliyor.

Daha iyi performans vereceğini garanti edemem ama iyi olacağını söyleyebilirim.

5 10 FPS daha fazla verir. Drop ve donma olmuyorsa gerek yok.
kanka şimdi şöyle 45-50 fps aldığım oyunda 5-10 fps fark eder :)
Daha iyi performans vereceğini garanti edemem ama iyi olacağını söyleyebilirim.
Hocam şimdi hiçbir ayara ellemden sadece 190 olan kısmı 200 yaptım. Yani 3,6 dan 3,8 oldu fakat prime95 te mavi ekran verdi. 3,8 için voltajı mı artırıp denemem lazım.

Kanka şimdi şöyle 45-50 FPS aldığım oyunda 5-10 FPS fark eder :)

Hocam şimdi hiçbir ayara ellemden sadece 190 olan kısmı 200 yaptım. Yani 3,6 dan 3,8 oldu fakat Prime95'te mavi ekran verdi. 3,8 için voltajı mı artırıp denemem lazım.

Evet voltajı arttıracaksın. Mavi ekran aldığında demek ki voltajı arttırman gerekiyor. Senin öğrenme boktan bu olacak. Mavi ekran almadığına iş tamamdır. Ama sıcaklıkları kontrol et. 100 dereceyi aşmasın. Hatta mümkünse 75 80 dereceyi aşmasın.

Evet voltajı arttıracaksın. Mavi ekran aldığında demek ki voltajı arttırman gerekiyor. Senin öğrenme boktan bu olacak. Mavi ekran almadığına iş tamamdır. Ama sıcaklıkları kontrol et. 100 dereceyi aşmasın. Hatta mümkünse 75 80 dereceyi aşmasın.
yeni1.png
yeni.png

Hocam cinebench r15 programını tamamlıyor ve sıcaklıklar böyle. Nasıl sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı