X3440 overclock

PİTBULL SAMİ

Kilopat
Yer
Rivia
Daha fazla  
Merhaba bir Xeon X3440 kullanıcısı olarak diğer kullanıcıların hangi voltajda kaç GHZ'ye çıkartabildiklerini merak ettim. Ben 1.30V'da 4.01 GHZ'de sabit tutmayı başarabildim. Sizce bu voltajda bu overclock değeri iyi mi?

cpuid.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS uzerinde verdiginiz voltaj nedir? CPU-Z ile BIOS farkli olabiliyor cogu zaman. Ben su an BIOS uzerinden 1.40V (tam 1.4) ile 3.99GHz (19*210) kullaniyorum. İslemcim delidli, Prime95 testinde 75 civari zor tutuyor Nic C4'üm.

Zorladiniz mi islemciyi? 1.3V'da 4GHz bana pek makul gelmedi :)
Zorladım, test uygulamalarında işlemciyi bayağı bir yordum ve hiç çökmedi. Tam olarak 1.31 voltaj olması lazım. Yani banada makul gelmiyor ama herhangi bir sorunla da karşılaşmadım çok ilginç :D Ben delid yapamadığım için bu voltaj da bile 80'i görüyor işlemci.
Şimdi ise youtube'da yeni birşey keşfettim ve işlemci ile ram'i ona göre OC'ladım. Şuan sonuçlar çok iyi, 1.3250V'da 4050 MHZ işlemci hızı ile 2130 MHZ RAM'hızına OC'ladım.

hghg.png

Eğer o videodan bakıp OC yapmak isteyen varsa link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Zorladım, test uygulamalarında işlemciyi bayağı bir yordum ve hiç çökmedi. Tam olarak 1.31 voltaj olması lazım. Yani banada makul gelmiyor ama herhangi bir sorunla da karşılaşmadım çok ilginç :D Ben delid yapamadığım için bu voltaj da bile 80'i görüyor işlemci.
Şimdi ise youtube'da yeni birşey keşfettim ve işlemci ile ram'i ona göre OC'ladım. Şuan sonuçlar çok iyi, 1.3250V'da 4050 MHZ işlemci hızı ile 2130 MHZ RAM'hızına OC'ladım.

Eki Görüntüle 491311

Eğer o videodan bakıp OC yapmak isteyen varsa link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OCCT ile de test edip kesinlige kavusturun derim. 4050MHz ile cok guzel isler yapar. Ben RX570'i ucu ucuna besliyor/besleyemiyor arasindayim. 1080P icin yeterli bir islemci degil bazi oyunlarda ama cogu oyuna yetiyor. Silikon bayagi sansli cikmis size, o degerler muthis. Ben 1.45V ile 4.1 deniyorum ancak anakart VRM nedeniyle gg oluyor :)

OCCT ile de test edip kesinlige kavusturun derim. 4050MHz ile cok guzel isler yapar. Ben RX570'i ucu ucuna besliyor/besleyemiyor arasindayim. 1080P icin yeterli bir islemci degil bazi oyunlarda ama cogu oyuna yetiyor. Silikon bayagi sansli cikmis size, o degerler muthis. Ben 1.45V ile 4.1 deniyorum ancak anakart VRM nedeniyle gg oluyor :)
Sanırım 1.3250V'da 4100 MHZ işlemci + 2050 MHZ RAM hızında çalıştırmayı başardım. Artık daha ilerisi yok galiba çünkü 4120'de bile direk sistem çökmesi yaşıyorum :D Ve ram hızından mıdır yoksa işlemci mi bilmiyorum fakat Rainbow'daki ani ekran kartı kullanımı düşmesi sorunu neredeyse yok oldu denilecek kadar azaldı.

2.png

Sıcaklık değerleriniz ne alemde ve herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Stres testine soktunuz mu sistemi?
Stres testine soktum, 4100 MHZ'ye bile aldım şuan herhangi bir sorun yok gibi. Sıcaklıklar 80-85C arası dolaşıyor
Soğutucunuz nedir ?
Snowman T6 kullanıyorum, çift 120MM fanlı+ 6 bakır borulu olanından. Ama çok iyi soğutamıyor, işlemciye delid yapılmadığından mı yoksa fandan mı bilemiyorum.

Konuyu hortlatıyorum ama bende Snowman MT6s kullanıyorum birisi bana RAM'e o.c. Ve işlemciye voltaj nasıl veriliyor birisi bana anlatabilir mi stres testinde 1280 voltaja çıkıyor benim işlemci 3.3 GHz'de çalışıyor Gigabyte H55-M-S2 model anakart kullanıyorum bu işlemciyi stok soğutucu ile kullanmadım bile silikon mu kötü çıktı bende bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı