X5460 işlemci %91 kullanımı geçmiyor

roxyy2

Centipat
Daha fazla  
RAM
2+2+2=6 800 Mhz
Anakart
Gigabyte P35-DS3L
Merhaba, yakın zamanda Xeon X5460 işlemci aldım. İşlemciyi stress testine soktuğumda %91 kullanıyor. %100 olması lazım değil mi? Bunu nasıl çözebilirim acaba?

Sistemdeki öbür paçalar nedir bir de güç kaynağınız nedir?

Güç kaynağım Silver Power 400W ekran kartım AMD Radeon HD 2600 XT.

Kullandığınız BIOS modu ile ilgili olabilir.

BIOS'um eski BIOS'lardan bütün ayarları kontrol ettim bir sorun yok gibi windowstamı sıkıntı var acaba X5460'ı alınca formatlamadım.

P35 anakartların normalde Xeon işlemciler için desteği yok. İşlemcinin tam olarak işlev görebilmesi ve düzgün çalışabilmesi için anakartın BIOS'una işlemci microkodlarının eklenmesi gerekebiliyor. İnternette modlu BIOS olarak bulunabilir. Ya da şu iki site işe yarayabilir. Tabii BIOS güncellemede oluşabilecek aksaklıklari da göze almak lazim.

P35 anakartların normalde Xeon işlemciler için desteği yok. İşlemcinin tam olarak işlev görebilmesi ve düzgün çalışabilmesi için anakartın BIOS'una işlemci microkodlarının eklenmesi gerekebiliyor. İnternette modlu BIOS olarak bulunabilir. Ya da şu iki site işe yarayabilir. Tabii BIOS güncellemede oluşabilecek aksaklıklari da göze almak lazim.

Hocam modladım zaten ben sorunum tek olarak %91 kullanımı geçmemesi %100 olması gerekiyor stress testinde ama %91 de kalıyor.

BIOS'da Intel SpeedStep ayarı (Advanced BIOS features bölümü altında CPU eıst benzeri bir şey olmalı) kapalı konumda mı? Bir de Windows güç planlarında işlemci gücü maksimumda mı?

Haa kusura bakma hocam CPU EIST açık kalmış kapatınca düzeldi teşekkür ederim yardımınız için.

Sorun devam ediyor nasıl çözebilirim veya bir sorun yaratır mı tam performans alabilir miyim yine de oyunlarda vs.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı