X570 mi? Yeni işlemci mi?

lecirabey

Hectopat
Merhaba,

Sistemim aşağıdaki gibi

B450M PRO M.2 V2 MSI anakart.

ASUS ROG STRIX RTX 2060 Gaming Advanced ekran kartı.

S. Skill Sniper X 2x8 GB RAM ( 3200 MHz )

Ryzen 5 2600 işlemci.

Sandish 240 GB + SX8200 PRO M.2 256 GB SSD.

Elimde yaklaşık 2.000 TL gibi bir bütçe mevcut. X570 Wi-Fi'li bir anakart almak istiyorum. Fakat anakart alırsam verdiğim paranın şu an için tam anlamıyla performans etkisi olmayacak gibi. Sizce bu 2000 TL'yi mevcut sistemimde nasıl bir güncelleştirme için kullanmalıyım?

Anakartı X570 şeklinde güncellememi tavsiye eden arkadaşlar olursa Wi-Fi'li olarak hangi anakart önerirsiniz. Ben şu an için ASUS TUF Gaming X570 PLUS Wi-Fi'li anakartı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Anakartınız 4000 serisini destekleyen bir B450. Eğer R5 2600'ü satarsanız Ryzen 7 3700X + Wi-Fi aparatı alabilirsiniz. Bu yüzden dediğimi yapmanızı öneririm.
B450'niz ile 3700X'in tam performansını alamama vb. durumlar olmayacaktır zaten.

Merhaba,

Sistemim aşağıdaki gibi

B450M PRO M.2 V2 MSI anakart.

ASUS ROG STRIX RTX 2060 Gaming Advanced ekran kartı.

S. Skill Sniper X 2x8 GB RAM ( 3200 MHz )

Ryzen 5 2600 işlemci.

Sandish 240 GB + SX8200 PRO M.2 256 GB SSD.

Elimde yaklaşık 2.000 TL gibi bir bütçe mevcut. X570 Wi-Fi'li bir anakart almak istiyorum. Fakat anakart alırsam verdiğim paranın şu an için tam anlamıyla performans etkisi olmayacak gibi. Sizce bu 2000 TL'yi mevcut sistemimde nasıl bir güncelleştirme için kullanmalıyım?

Anakartı X570 şeklinde güncellememi tavsiye eden arkadaşlar olursa Wi-Fi'li olarak hangi anakart önerirsiniz. Ben şu an için ASUS TUF Gaming X570 PLUS Wi-Fi'li anakartı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler.
X570 TUF Wifi alacaksanız indirimde;

Fiyatı görünce bir an sevindim de bu Wi-Fi'li model değil galiba :)
Ah pardon :). Görünüş olarak aynılar, karıştırmışım. Fiyat listesi:
1850tl de fena değil.

Bence bütçeyi işlemciye ve depolamaya harcayın. Anakartın performans olarak sisteme katkısı yok.

Evet performansa direk olarak etkisi yok ama PC'yi geçen sene toplarken en az bütçeyi anakarta ayırmıştım. Aslında anakartta önemli bir bileşen. Mesela sistemi güncellemek istediğimde anakart yetersiz olmasa bile daha güçlü işlemciyi tam performanslı kullanmamı etkileyecek gibi yorumlar okudum nette. Bir de anakart değiştirilmesi en zor bileşen. Elime yarın öbürgün tekrar bir bütçe geçtiğinde güncelleyebilirim. Ama şu sıralar ekran kartımda satışta ona da 3.200 TL gibi bir para ödüyorlar. Ona 2000 TL koyup ekran kartı da alabilirim. Ama işlemci kaldırmaz galiba :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı