X570 vs B450 Anakart

DIABLO36

Kilopat
R5 3600 işlemci satın alacağım fakat iki anakart arasında kaldım diyebilirim. X570, B450 bir anakarta göre ne gibi artılar vardır? B450 bir anakart alırsam X570 anakarta kıyasla bana ne gibi eksileri olur? Bu konuda ikilemdeyim de yardımcı olursanız çok sevinirim.

X470 fiyatına X570'lerin giriş seviyesi diye adlandırılan anakartları da satılıyor. X470 almak yerine o bütçe ile X570 almak daha mantıklı gibi geldi. R5 3600 satın alacağım bu yüzden sanırım B450 bir anakart en ideali oluyor. B450 bir anakartta R5 3600 ile ne derece overclock yapılır?

X570 en büyük avantajı PCI-e 4.0 teknolojisini desteklemesi olsa da 3600 gibi orta seviye işlemci için B450 ile aralarındaki fiyat farkına X570'in şimdilik değmeyeceğini düşünüyorum. İlerde işlemci, ekran kartı yükseltirim dersen X570 o zaman mantıklı seçim olur.

Ekran kartı olarak AORUS RTX 2060S satın alacağım. İşlemciyi kolay kolay en azından bir, iki sene içinde değiştirmeyi planlamıyorum diyebilirim (ekstrem durumlar olmadığı sürece). Bu bağlamda hem ekran kartım Gigabyte hem de RAM'lerim Gigabyte olduğu için rica etsem bana B450 chipsetli Gigabyte anakart ve bide anakartın CPU girişine vs. uygun bir PSU önerebilir misiniz? Ek olarak, sisteme ileride ekstra RGB fan dahil etmeyi düşünüyorum. Bu sebeple anakartta RGB fan destekli portlar olmasını da dikkate alırsak çok sevinirim.

Anakart için 600-850 TL düşünüyorum. PSU için ise 400-500 TL arası olursa sevinirim.

Biraz da olsa overclock yapmayı düşünüyorum da o yüzden belirtmiştim CPU güç girişi konusunu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı