X570 vs B450 Anakart

Anakart için 600-850 TL düşünüyorum. PSU için ise 400-500 TL arası olursa sevinirim.

Biraz da olsa overclock yapmayı düşünüyorum da o yüzden belirtmiştim CPU güç girişi konusunu.

Anakart

Güç Kaynağı

Anakart

Güç Kaynağı
X470 yerine B450 almaya karar verdim ama yine de teşekkür ederim. Belirttiğiniz PSU uygun görünüyor. Kronik bir sorunu vs yok değil mi?

Tam bütçene uygun B450 Aorus Pro daha hesaplı Aorus Elite var.
İkisi arasında ne gibi bir fark var?
Fsp Hydro 700 Serisi 700w Bronze 80+ Power Supply Oem - n11.com
Bu üründe yan tarafta "Power kablosu istiyorum/istemiyorum" seçeneği mevcut. Hangisini seçmeliyiz?

@BvLgaRi

700W daha ileriye dönük bir yatırım olmaz mı?

Son düzenleme:
Aorus Pro ses çipi 1220 yani daha kaliteli, USB 3.1 ve 5 fan girişi falan var. Aorus Elite 892 ses çipi, USB 3.0 ve 4 fan girişi var. Bu farkların aralarındaki fiyat farkına değip değmeyeceğine kendin karar vereceksin.
AORUS Pro olanı satın alayım o halde. Listeye onu ekledim. PSU konusundaki sorularıma da cevap verebilecek misiniz? Onu da halledersek geri kalanlar zaten hazır, sistemi toplamaya başlayacağım.

4.4 Ghz' e ulaşırsan öp başına koy. Daha almadıysan sadece OC yapacağım diye anakarta fazla para vermeni önermem. Yeni Ryzen' ler OC için kesinlikle uygun değiller.
Halihazırda Ryzen 1200 işlemcimi 1 GHz hız aşırtmış durumdayım, X370 Gaming Pro Carbon anakartımla. Silikon kalitesine bağlı olarak 4.6-5.2 GHz arasını zorlayacağım.

Hadi 5GHz yaptın o hızda stabilite imkansız emin ol. Hem 5Ghz yapınca eline ne geçecek? 😀
İsteğimi yapmış olacağım. Stabil değeri bulasıya kadar önce voltajda sonra da saat hızında değişiklik yaparım. Soğutucu olarak ML360R, NH-D15 veya Dark Rock Pro 4 düşünüyorum sıcaklığı 85 dereceye kadar sorun etmediğim ve fanları %100'de çalıştıracağım için tek faktör silikon kalitesi. 🙂

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı