X570 vs B550 anakart

Bütçe
2500-3000
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Sorunum şu uzun vadeli bir oyun bilgisayarı topluyorum anakart konusu kafamı bayağı yordu diyebilirim. Ryzen 5000 serisi işlemci alacağım. MediaMarkt ve Vatan gibi mağzalardaki çalışanlara sordum. İleride overclock düşünüyorsanız X570 düşünmüyorsanız B550 anakart işinizi görür dediler sizce bu ne kadar doğru? Bu bilgiler doğru ise anakart öneriniz ne olur? (bütçe 2500-3000)

Toplayacağım sistem bilgileri.
Kasa Cooler Master td500.
İşlemci Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı RX 6800 XT.
RAM 16 GB RAM g skils Trident Neo Z 3600 MHz (ilerleyen vakit 32 GB yapılacak)
PSU karar veremedim nedeni ileride Custom sıvı soğutma yapacağım (bu sisteme göre PSU önerilerinizi alabilirim)
SSD şahsi kendimin kullandıklarımı kullanacağım.

MediaMarkt ve Vatan gibi mağazalardaki çalışanlara sordum. İleride overclock düşünüyorsanız X570 düşünmüyorsanız B550 anakart işinizi görür dediler sizce bu ne kadar doğru?

Yanlış. A520 değil B550'den bahsediyoruz. Büyük ihtimalle X570 daha pahalı ve onu satabilmek için kılıf uydurmuşlar. Aynı kalitedeki bir X570'in B550'ye kıyasla sana vereceği tek şey daha fazla USB 3.1, SATA ve M.2 olur.

Yanlış. A520 değil B550'den bahsediyoruz. Büyük ihtimalle X570 daha pahalı ve onu satabilmek için kılıf uydurmuşlar. Aynı kalitedeki bir X570'in B550'ye kıyasla sana vereceği tek şey daha fazla USB 3.1, SATA ve M.2 olur.

Yine de bütçesi var iken üste çıkılmalı. 3600XT ile B550M kullanıyorum ben bile.

Uzun zamandır inceliyorum dediklerinize katılıyorum belki o yüzden demiş olabilirler B550 MSI Gaming Carbon nasıldır?

Yine de bütçesi var iken üste çıkılmalı.

Kullanmayacağı özelliklere daha fazla para ödemiş olacak ama. En üst seviye B550'lerden birisini alıp kalanıyla da işlemci soğutucusunu daha iyi yapabilir. Tabii son tercih konu sahibinin.

Kullanmayacağı özelliklere daha fazla para ödemiş olacak ama. En üst seviye B550'lerden birisini alıp kalanıyla da işlemci soğutucusunu daha iyi yapabilir. Tabii son tercih konu sahibinin.

Aynen aslında haklısın. X570'ler ile iyi B550'ler arasında fark az zaten. Ama bütçe problemi olduğunu düşünmüyorum. Yani "Must" değil de "Why not?" diye düşünüyorum. Bütçe düşünmek senin benim gibilerin işi.😎

Ve birde anlamadığım olay şu x570 üstüne vurgu basarak önerdiler normalde B550 düşünüyordum ama aklım yine durdu diyebilirim
Bütçe problemi yok sadece uçuk fiyatlara çıkamam uzun vadeli bir kasa sonuçta iyi olsun güzel olsun mantığındayım

Uzun zamandır inceliyorum dediklerinize katılıyorum belki o yüzden demiş olabilirler B550 MSI Gaming Carbon nasıldır?

Güzel bir anakarttır. Tercih yapmadan önce bu videodaki verilere göz atmanı öneririm. MSI Gaming Edge, ASUS ROG Strix ve Tomahawk da gayet güzel modeller.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı