X99 Tabanlı Mimari İş bilgisayarı toplama

audeyay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar, 3.sinif mimar öğrencisiyim. Şuanda Lenovo G560 bir laptap kullanıcısıyım fakat şimdiden render alirken bircok sorunla karsilasiyorum ve renderlar cok uzun suruyor. Elime yüklü miktarda para gecti ve bilgisayar toplamak istiyorum. 3 haftam var bu bilgisayari toplamak icin. @Recep Baltaş'tan öneri istiyorum. Bütün videoları izledim ve kendimce bir sistem topladim. Topladığım sistemde mause hariç olabilecek herşey var. Bütçem 14 bin ile 15 bin arasinda. İstediğim sistem tavsiyesi profesyonel render alabileceğim ve ileride upgrade edebileceğim bir sistem. Sistemin icinde kasa, ses sitemi, webcam, monitor, klavye' tavsiyelerinin olmasini istiyorum. Şimdiden cok tesekkur ederim. Okuduğuz için ve vaktinizi ayırıp destek olduğunuz için elleriniz dert görmesin.

WEBPAGE_20150704_063634.jpg

WEBPAGE_20150704_063634.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
bandicam 2015-07-05 01-25-57-271.jpg
bandicam 2015-07-05 01-26-20-438.jpg

GTX980'i SLI yapabilirsiniz :D

Edit: HDD ve SSD'yi artırabilirsiniz veya kasayı biraz daha büyük almakla birlikte işlemciyi 5960X alabilirsiniz :p

Eki Görüntüle 84055 Eki Görüntüle 84056
GTX980'i SLI yapabilirsiniz :D

Edit: HDD ve SSD'yi artırabilirsiniz veya kasayı biraz daha büyük almakla birlikte işlemciyi 5960X alabilirsiniz :p

Kardeşim, render icin daha saglikli midir? Yani max seviyede bi PC istiyorum aslinda ama beni hicbir sekilde sikintiya sokmasini istemiyorum ileride. Gaming PC'lerin cogu renderlarda cok sorun yapiyor, ondan dolayi bu sekilde bi baslik actim. Tavsiyeni neye gore verdin acaba? Ona gore fikrimi net bir sekilde degistireyim, senin kararin uzerine odaklanayim. Simdiden tesekkurler :)

@audeyay donanım haber deki audeyay sizmisiniz ? öyleyse profilinize bir girin .

Geri dondum mesajina arkadasim, tesekkurler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz gayet zengin :) İşlemci'de K ibaresi olması ve Asus'un en zengin X99 platformu olan bir Anakartı zaten baştan kazandıracaktır. Öte yandan GPU'yu referans tasarım ''olmasaydı'' GTX980Ti seçecektim. 2011-3 sokette orta sınıf bir işlemci'ye RAM'ler yardımcı olacaktır. SSD ve HDD'i artırma sebebi ise şundan ötürü: Zaten ikisinin arasında ki en büyük fark olan hızı biliyorsundur, Hız. SSD'nin depolama kapasitesi arttıkça render vs. programları daha hızlı açılır ve zamandan kazanırsın. HDD ise hala arşivler için birebir bir çözüm. Monitör'e de değinmek istiyorum. Samsung tercihin güzel olmuş fakat bakarsan USB 2.0 ve 3.0 desteği gördüm monitörde ve işine yarar diye düşündüm. Tavsiye verme sebebim ise uyumlu olacaklarını düşündüm ve ufak tefek eksiklik olabilir diye benim de fikrim olsun yani çorba da tuzum olsun mantığından gittim. Özellikle su soğutmayı da 240mm yaptım ki bu da çift radyatörden dolayı işine yarayacaktır.
Edit kısmı hala geçerli. 5960X alabilir, kasayı büyütebilirsiniz. 980SLI'da iyi bir çözüm olur ama bütçeyi biraz daha zorlamış olduğum için göz önüne alın.
Ve render'da önemli olan bir özellik: CUDA sayısı, GTX970 ile GTX980 arasında resmen uçurum var ki dediğim gibi özel soğutmalı bir GPU Vatan da olsaydı GTX980Ti alacaktım ki CUDA sayısı çok daha fazla.

Kardeşim, render icin daha saglikli midir? Yani max seviyede bi PC istiyorum aslinda ama beni hicbir sekilde sikintiya sokmasini istemiyorum ileride. Gaming PC'lerin cogu renderlarda cok sorun yapiyor, ondan dolayi bu sekilde bi baslik actim. Tavsiyeni neye gore verdin acaba? Ona gore fikrimi net bir sekilde degistireyim, senin kararin uzerine odaklanayim. Simdiden tesekkurler :)
Geri dondum mesajina arkadasim, tesekkurler :)

Render için kasa, HDD, SSD yada güç kaynağından daha önemli olan tek bileşen: ekran kartı. Bildiğin gibi çok eski zamanlarda render'ı CPU yaparken, bugün GPU'lar bu işi hallediyor. Ekran kartında tavsiyem GTX980. Render'da çok daha fazla performans alırsın. MSI'ın kalitesi yanında soğutması da oldukça iyidir:

MSI GTX 980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Render için kasa, HDD, SSD yada güç kaynağından daha önemli olan tek bileşen: ekran kartı. Bildiğin gibi çok eski zamanlarda render'ı CPU yaparken, bugün GPU'lar bu işi hallediyor. Ekran kartında tavsiyem GTX980. Render'da çok daha fazla performans alırsın. MSI'ın kalitesi yanında soğutması da oldukça iyidir:

MSI GTX 980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Önerdiğim sistemde aynı ekran kartı mevcut zaten kardeş. Fikrin için teşekkürler. Güç Kaynağı'nda zaten bir sorunumuz yok, SSD ve HDD'in de depolama için olduğunu zaten biliyorsunuz, ben de render yaparken depolama küçük ama önemli bir unsur dedim zaten. Son cümleyi de öneme almışsındır. ''Özel soğutmalı bir GPU Vatan da olsaydı GTX980Ti alacaktım ki CUDA sayısı çok daha fazla.''

Neden Nvidia Quadro serisi ekran kartlarına bakmıyorsun? Yada AMD Firepro. Senin kuracağın iş istasyonu olacak. Arada oyun da oynatacaktır. DDR4 sistem kurman yararına. Bahsettiğim kartlar zaten render vs. işlerinde kullanılan kartlar. Arkadaşların bahsettiği kartlar daha çok oyun kartları. Sistem tavsiyeleri bölümünde aradığını bulabilirsin bence.

Burada önemli soru render aldığınız yazılım nedir ? Yazılım GPU kullanıyorsa GPU'ya, CPU kullanıyorsa CPU'ya yüklenmek gerek.
Ağabey ben düşündüm ki; 5820K - 5930K - 5960X ve GTX970 - GTX980 - GTX980Ti sıralamasına baktığımız da 5930K ve GTX980 almak orta karar olacaktır. Dengeli olmadı mı sencede?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı