Xbox Game Streaming

Merhabalar. Bildiğiniz üzere güncel oyunları oynamak için güçlü bilgisayarlar ya da konsollar gereklidir. Bu durum bazı insanlar için kolay gelse de ne güçlü bir PC, ne de bir oyun konsoluna sahip olamayan insanlar vardır.
NVIDIA, Google, Amazon gibi platformlar güçlü bir PC ya da konsola ihtiyaç duymadan düşük bir sistemde hatta telefonlarda da kullanılabilen bazı programlar geliştirdiler. Bu programlar internet bağlantısı sayesinde yüksek donanım isteyen oyunları rahatça oynamanıza olanak sağlıyor. Bu platformlar belli bir ücret karşılığında çeşitli yollarla size istediğiniz oyunları oynatabiliyor. Benim burada rehberini paylaşacağım servis Microsoft'un Game Pass Ultimate'e entegre ettiği bulut oyun servisi. Eğer Gamepass Ultimate sahibiyseniz bu rehberi izleyerek cep telefonunuzdan kolayca Gamepass oyunlarını oynayabilirsiniz.

Bu uygulamaları telefonunuza indirin.
Xbox Game Pass uygulamasına girerek aşağıdaki adımları izleyin.

IMG_20201004_161151.jpg

IMG_20201004_161204.jpg

IMG_20201004_161223.jpg

Konumu ABD olarak değiştirin
Ardından VPN uygulamasına giderek sağ üstteki menüden ABD veya Kanada'yı seçin.

IMG_20201004_160806.jpg

Ardından bağlanmak için tıklayın.
VPN etkinleştiğinde Xbox Game Pass uygulamasına tekrar girerek Cloud yani Bulut menüsüne girin.

IMG_20201004_161813.jpg

Ardından kullanılabilir oyunlardan istediğinize girerek oyununuzu oynamaya başlayın.

Screenshot_2020-10-04-16-21-41-064.jpg

Umarım resmi desteklenme yakında ülkemize de gelir de bu işlerle uğraşmamız gerekmez. Herkese iyi günler.

Bu rehberi hem şansıma söverek hem de mutlulukla okudum. Yaklaşık iki gündür çook uzun uğraşlar ile Macbook'umla başta parallels desktop başarısız olunca da bootcamp ile Forza Horizon 4 oynama fikri üzerinde çalışıyordum. Tam sona yaklaşınca bu haberi görüp emeklerimi çöpe attım. En azından oynayabiliyorum, rehber için teşekkürler.

Merhabalar. Bildiğiniz üzere güncel oyunları oynamak için güçlü bilgisayarlar ya da konsollar gereklidir. Bu durum bazı insanlar için kolay gelse de ne güçlü bir PC, ne de bir oyun konsoluna sahip olamayan insanlar vardır.
NVIDIA, Google, Amazon gibi platformlar güçlü bir PC ya da konsola ihtiyaç duymadan düşük bir sistemde hatta telefonlarda da kullanılabilen bazı programlar geliştirdiler. Bu programlar internet bağlantısı sayesinde yüksek donanım isteyen oyunları rahatça oynamanıza olanak sağlıyor. Bu platformlar belli bir ücret karşılığında çeşitli yollarla size istediğiniz oyunları oynatabiliyor. Benim burada rehberini paylaşacağım servis Microsoft'un Game Pass Ultimate'e entegre ettiği bulut oyun servisi. Eğer Gamepass Ultimate sahibiyseniz bu rehberi izleyerek cep telefonunuzdan kolayca Gamepass oyunlarını oynayabilirsiniz.

Bu uygulamaları telefonunuza indirin.
Xbox Game Pass uygulamasına girerek aşağıdaki adımları izleyin.

Eki Görüntüle 690409

Eki Görüntüle 690412

Eki Görüntüle 690413

Konumu ABD olarak değiştirin
Ardından VPN uygulamasına giderek sağ üstteki menüden ABD veya Kanada'yı seçin.

Eki Görüntüle 690405

Ardından bağlanmak için tıklayın.
VPN etkinleştiğinde Xbox Game Pass uygulamasına tekrar girerek Cloud yani Bulut menüsüne girin.

Eki Görüntüle 690426

Ardından kullanılabilir oyunlardan istediğinize girerek oyununuzu oynamaya başlayın.

Eki Görüntüle 690431

Umarım resmi desteklenme yakında ülkemize de gelir de bu işlerle uğraşmamız gerekmez. Herkese iyi günler.
Güncelleme: Vpn uygulamasından Almanya'yı seçerseniz daha az ping alabilirsiniz. Ben de bilmiyordum Almanya'da çalıştığını. Şimdi öğrendim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı