Xbox kalitesizliği

Katılım
21 Ekim 2020
Mesajlar
13.522
Makaleler
10
Çözümler
60
Yer
Konya, Selçuklu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar bu gün Xbox kalitesizliğini anlatacağım başlıyorum.

İlk olarak kendime bir tane Phantom magenta limited Edition Xbox kolu aldım 2 hafta sonra A ve X tuşları basmamaya başladı bende "tamam olabilir böyle şeyler" dedim paketledim oyun kumandasını tamı tamına 12 gün bekledim gelen oyun kumandası neydi biliyor musunuz? Gelen oyun kumandası beyaz oyun kumandasıydı yani Phantom magenta oyun kumandasıdan 700 TL ucuz bir oyun kumandası gönderdiler bende aradım müşteri hizmetlerini işte özür dileriz efendim falan dediler bende bana gelen oyun kumandasını geri gönderip bana Phantom magenta oyun kumandası gönderilmesini istedim onlarda tamam dediler kutuladım gönderdim ve gerçektende Phantom magenta geldi neyse bu olay burada bitiyor şimdi 2. olaya geçiyorum.

Az önce anlattığım hikayeden 1 ay sonra benim siyah oyun kumandan bozuldu bu sefer rb tuşu bozuldu bende paketledim gönderdim bu sefer bana beyaz oyun kumandası göndermişler çok sinirlendim aradım müşteri hizmetlerini küfür ve argo hariç ağzıma gelen her şeyi söyledim bende artık göndermekten bıktığım için göndermedim. Bu olayda burada bitti 3. olaya geçiyorum.

Bu olayda oyun kolumu bıktığım için oyun kumandasını göndermedim oyun konsolumla beraber gelen oyun kumandanın yine rb tuşu bozuldu bu da burada bitti bir olayım daha var ancak o bunla aynı sadece analog bozuldu.

Yani benim anlatmak istediğim şey şu Xbox oyun kumandaları gerçekten çok kalitesiz ve müşteri hizmetleri sürekli hata yapıyor yani oyuna verecek paranız varsa Xbox almayın!
 
Kuzenim 1 yıldan fazla Xbox One X kullandı, fiyatlandırma harici hiç bir şikayeti olmadı. Ne kumandası bozuldu, ne konsola bir şey oldu. Fiyatla ilgili olarak da öncesinde PS kullandığı için Game Pass biraz ve oyunlar biraz pahalı gelmişti o kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı