Xbox kontrolcü önerisi

Xbox koluna göre daha kompakt. Gayet rahat. Görselde o şekilde çıkmıştır bir sivrilik yok

Tutuş ergonomisi Xbox koluna göre daha rahat. Özellikle şunu söyleyeyim. Xbox kolundaki RB ve LB tuşlarında değişik bir yükselti vardı ve parmaklarımı tuşların biraz altına koyarak kullanmak zorunda kalıyordum. Bunda öyle bir şey yok. A B ve X Y tuşları Xbox'da çok oynak. Tuşlar yerinde çok oynuyor gibi gelmişti bana ve gerçekten öyleymiş. 8BitDo'nun tuşları daha oturaklı. Tabii ki biraz oynuyor kalıp gibi değil, olması gereken ayarda diyebilirim. RT ve LT tuşlarının yayı biraz daha sert tuşa bastığınızı daha çok hissediyorsunuz. Kimi sevmeyebilir fakat benim hoşuma gitti. D-pad konusunda da kesinlikle daha iyi hissettiriyor, hiç ses yapmıyor. A B ve X Y tuşları da daha sessiz. Gizala satıyor bu kolu. Kendilerine özellikle sordun garantisi var mı diye. Ve 2 yıl garantisi olduğunu söylediler. Amazon'dan satın aldım, orada da Gizala satıyor zaten. Problem çıkma durumunda garantisi olduğunu söyledikleri için içim şahsen rahat.

Teşekkür ederim. Yıllardır PlayStation oyuncusuydum fakat bilgisayar almak için satmıştım PS4'ü.
Elimde DualShock 4 kolu var onu vermemiştim bilgisayara bağlar oynarım diye ama o da uğraştırıyor biraz. O yüzden bu kolu satıp yeni bir kol almak istiyorum. EA FC gibi oyunlar oynuyorum genelde. Bir de bu Hall Effect, drift gibi kavramlar var hiç duymamıştım ne anlama geliyorlar, kısaca bahseder misin?

Teşekkür ederim. Yıllardır PlayStation oyuncusuydum fakat bilgisayar almak için satmıştım PS4'ü.
Elimde DualShock 4 kolu var onu vermemiştim bilgisayara bağlar oynarım diye ama o da uğraştırıyor biraz. O yüzden bu kolu satıp yeni bir kol almak istiyorum. EA FC gibi oyunlar oynuyorum genelde. Bir de bu Hall Effect, drift gibi kavramlar var hiç duymamıştım ne anlama geliyorlar, kısaca bahseder misin?
Drift dediğimiz şey analogların boşta dururken belli yerlere kendi kendine hareket etmesi, bu fiziksel olarak olmuyor yani analog yerinde sabit gibi gözüküyor ancak bozuk olduğu için kendi kendine belli bir konuma gidiyor. Bunu en net şöyle anlarsınız, mesela bir oyuna girdiniz ve sol analogda drift problemi var. Siz karakteri hareket ettirmeseniz bile koldaki sıkıntıdan dolayı karakter hareket eder. Hall effect dediğimiz şeyde analoglar eski usül analoglar yerine manyetik şekilde algılama yapıyor. Yani analogla girdiyi alan cihaz arasında bir bağlantı olmuyor. Diğer analoglar bu algılama işini fiziksel temas ile yapıyor. Normal analoglarda da drift daha fazla oluyor çünkü içine toz vs. kaçsa bile drift yapabiliyor.Hall effect olduğu için de haliyle drift problemi daha az oluyor. Bildiğim kadarıyla bu şekilde eğer tam olatak işleyişini merak ediyorsanız internetten daha da detaylı araştırabilirsiniz.

Konsolog isimli kanal bu gamepadi incelemişti. Onu da izleyebilirsiniz.

Drift dediğimiz şey analogların boşta dururken belli yerlere kendi kendine hareket etmesi, bu fiziksel olarak olmuyor yani analog yerinde sabit gibi gözüküyor ancak bozuk olduğu için kendi kendine belli bir konuma gidiyor. Bunu en net şöyle anlarsınız, mesela bir oyuna girdiniz ve sol analogda drift problemi var. Siz karakteri hareket ettirmeseniz bile koldaki sıkıntıdan dolayı karakter hareket eder. Hall effect dediğimiz şeyde analoglar eski usül analoglar yerine manyetik şekilde algılama yapıyor. Yani analogla girdiyi alan cihaz arasında bir bağlantı olmuyor. Diğer analoglar bu algılama işini fiziksel temas ile yapıyor. Normal analoglarda da drift daha fazla oluyor çünkü içine toz vs. kaçsa bile drift yapabiliyor.Hall effect olduğu için de haliyle drift problemi daha az oluyor. Bildiğim kadarıyla bu şekilde eğer tam olatak işleyişini merak ediyorsanız internetten daha da detaylı araştırabilirsiniz.

Konsolog isimli kanal bu gamepadi incelemişti. Onu da izleyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim açıkladığınız için.

Xbox kolunu alma. 200 300 TL daha vererek attığım kolu al. İçinden şarj standı vs. de çıkıyor ve hall effect joystickleri var bu yüzden de drift yapma riski Xbox koluna göre çok daha az. 1 ay önce Xbox 9. nesil kolunu aldım ve iade edip 8BitDo Ultimate'ye geçtim. İkisini de kullanmış biri olarak 8BitDo'nun tuşları kesinlikle daha iyi ve tok hissettiriyor kalite farkını çok net anlıyorsunuz. Xbox kolunu tokatlar kısaca. Benim önerim bu olur şahsen.
Tek dezavantajı X Y ve A b tuşlarının yeri ters. Fakat bilgisayara bağlandığında kendisi otomatik anlıyor ve tuş dizilimini Xbox koluna göre değiştiriyor o yüzden problem bile sayılmayabilir.

Bunların tuşlarının doğru olduğu bir link var mıdır acaba ben normalde PS oyuncusuyum da karistirabilirim.

Bunların tuşlarının doğru olduğu bir link var mıdır acaba ben normalde PS oyuncusuyum da karistirabilirim.

Bunu buldum ama diğeriyle fiyat farkı neden var anlamadım.

Siyah diye olabilir mi hocam? Ayrıca alırsanız deneyimlerinizi aktarır mısınız? Bende araştırma içerisindeyim.

Xbox kolunu alma. 200 300 TL daha vererek attığım kolu al. İçinden şarj standı vs. de çıkıyor ve hall effect joystickleri var bu yüzden de drift yapma riski Xbox koluna göre çok daha az. 1 ay önce Xbox 9. Nesil kolunu aldım ve iade edip 8BitDo Ultimate'ye geçtim. İkisini de kullanmış biri olarak 8BitDo'nun tuşları kesinlikle daha iyi ve tok hissettiriyor kalite farkını çok net anlıyorsunuz. Xbox kolunu tokatlar kısaca. Benim önerim bu olur şahsen.
Tek dezavantajı X Y ve A b tuşlarının yeri ters. Fakat bilgisayara bağlandığında kendisi otomatik anlıyor ve tuş dizilimini Xbox koluna göre değiştiriyor o yüzden problem bile sayılmayabilir.

Hocam selamlar bende DualSense var ondaki R2 L2 tuşlarına oranla daha mı serttir acaba bu kolda? Ayrıca yıllarıdır PS kolu kullanan birisi için zor olur mu sizce bu tuş dizili mi? Bende Xbox 9. nesil düşünüyordum normalde ama ona tekrardan usb wireless aparatı almak vs. ekstra masraf olacak. :/

Tuş dizilimi ve renk farkından dolayı fiyat farkı var maalesef evet. Ben tuşların yerini artık ezberlediğim için siyah-beyaz olanını aldım. Ve bence daha şık duruyor renkliye kıyasla. Fakat ben yerlerini karıştırırım diyorsanız kendi attığınız linktekini alabilirsiniz.
Siyah diye olabilir mi hocam? Ayrıca alırsanız deneyimlerinizi aktarır mısınız? Bende araştırma içerisindeyim.

Hocam selamlar bende DualSense var ondaki R2 L2 tuşlarına oranla daha mı serttir acaba bu kolda? Ayrıca yıllarıdır PS kolu kullanan birisi için zor olur mu sizce bu tuş dizili mi? Bende Xbox 9. nesil düşünüyordum normalde ama ona tekrardan usb wireless aparatı almak vs. ekstra masraf olacak. :/
Hocam dediğim gibi karıştırırım diyorsanız 300tl daha fazla verip diğer versiyonu alabilirsiniz. Bir süre sonra alışacağınızı düşünüyorum fakat orası size kalmış. DualSense kullanmadığım için ikisini kıyaslayamıyorum fakat sertlik sizi zorlayacak bir sertlik değil içiniz rahat olsun onu kıyaslama amacıyla yazdım zaten.

Ayrıca kolu şarj standına koyduğunuz zaman standın altında beyaz bir ışık yanıyor ve çok güzel duruyor. Bu da bir detay

Technopat Haberler

Geri
Yukarı