Xbox Kontrolcüsü vs PS Kontrolcüsü

cortex47

Kilopat
Katılım
19 Kasım 2018
Mesajlar
2.226
Çözümler
4
Yer
Atina, Yunanistan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte X670 Gaming X AX, AMD Ryzen 7 7800x3D, MSI Hydro Cooler MAG Coreliquid P240, Corsair 16x2 5600MHz DDR5, PNY RTX 4080 XLR8 Verto, Corsair RMX 1000W 80+ Gold, Samsung 980 Pro 1TB
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılardan dolayı PS5'imi satıp Xbox Series S aldım. Kontrolcüyü genel olarak beğendim aslında. Titreşim seviyesi DualSense'ten gözle görülür bir şekilde yüksek ve ele daha iyi oturuyor gibi. Ama bu D-pad ile stick tuşunun yerlerinin ters olması çok canımı sıktı. Alışırım diye düşündüm ama şu ana kadar PS kontrolcüsünden sonra çok garip geldi. Özellikle FPS ve TPS oyunları oynarken sol parmağımın daha kısa sol parmağımın daha uzun mesafede duruyor ve oldukça garip hissettiriyor. Bana çok saçma geldi böyle olması. İnsanlara nasıl garip gelmiyor onu da çözemedim. Çünkü FPS ve TPS oyunları oynarken stick tuşları kullanılıyor genelde ve onların aynı mesafede olması çok daha rahat. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3 sene Xbox kontrolcüsü kullandım. Bana da tam tersi PS kolu çok garip geliyor. Sol baş parmağımı daha fazla uzatmak zorunda olduğumdan dolayı rahatsız oluyorum, rahat hareket ettiremiyorum.

Elbet alışırsınız bir süre sonra.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PS kolundan geçtiğiniz için alışmanız biraz zaman alacaktır. İlk defa Xbox kolu ile başladım ve bana da bu yerleşim çok rahat geldi. FPS oyunları ya da başka oyunlar için de Xbox dizilimi avantajlar sağlıyor D-Pad kullanımı daha rahat bu şekilde.
 
600 liraya sıfır TR garantili Xbox kontrolcüsü bulmuştum ama 900'e DS5 aldım. Hem çok daha premium duruyor ve hissiyatıda öyle bence. Xbox asimetrik olduğu için hem kullanması rahatsız gibi , çok rahatsız edici duruyor bana göre.
 
PS kolundan geçtiğiniz için alışmanız biraz zaman alacaktır. İlk defa Xbox kolu ile başladım ve bana da bu yerleşim çok rahat geldi. FPS oyunları ya da başka oyunlar için de Xbox dizilimi avantajlar sağlıyor D-Pad kullanımı daha rahat bu şekilde.

Ben de tam tersi d-pad kullanımını zorlaştırdığını düşündüm. Çünkü zaten daha uzun tutarken kısaltmak daha basit geliyor kısayken uzatmaktan.
Xbox kolu çok daha rahat bence. Uzun süre Xbox kolu kullandıktan sonra PS4 kolunu elime almıştım ve aşırı rahatsız ve garip gelmişti.
Yok zaten DS4 ile kıyaslayamam, bunun ergonomisi çok daha iyi ondan. Ama bu asimetrik olması durumu bir süre canımı sıkacak gibi.
 
Uzun yıllar PS oynadım. Kısa bir süre ise Xbox Series S oynayıp sonra yine PS’ye döndüm. Öncelikle Series S bence fiyatına göre çok iyi bir cihaz. Bu kısmı geçiyorum. Kontrölcü konusunda Dualsense daha hoşuma gitse de fazlasıyla Fifa oynayan biri olarak Xbox kontrolcüsünün tuş dizilimi bana daha pratik geliyor. Sol analog tuşunun üstte olması bana daha rahat geldi. Keşke PS’de de öyle olsa. Diğer oyunları bilemem ama futbol oyununda hoşuma gitti.
 
Xbox kolu çok daha iyi. Ölü bölgesi sıfır. Milimetresinde tepkime yapıyor. 4 tane titreşim motoru bulunduruyor. D-pad çok güzel. Şık ve sade.
İki motor var hocam. 4 değil. En azından 8.nesilde 2 adet vardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı