Xbox One ile PS4 Arasındaki Fark Çok Mu ?

batuyildiz

Hectopat
Yer
Bolu
Daha fazla  
Öncelikle merhaba! Ben xbox one almayı düşünüyordum ancak bazı forum sitelerinde ps4'ün donanımsal ve grafik açısından çok üstün olduğunu söylüyorlar. Bana biraz abartılıyor gibi geldi ama bir de size sorayım, fark çok mu ?

@Recep Baltaş abi sende cevaplarsan çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok üstün çook :)

İkisi de aynı APU'yu kullanıyor. Birisi biraz daha düşük sadece. Ama arada öyle iki katı bir fark yok. %20 daha yavaş olması gerek XBOX One'ın. PS4 fanatiği çok ülkemizde...

Neyse, onlara 1080p hayal dünyalarında başarılar deyip 4K GTA 5'i beklmeye koyuluyorum ben.

"Console peasants" deyyolar :)

Biri 1080p 'de görüntü veriyor diğeri 720p fakat biz bunu anlayamayabiliyoruz. Xbox One exclusive olarak yine gerisinde kaldı.

Onun dışında Sony Türkiye 'ye çok yatırım yaptığı için bizde çok fanı var.

Donanım olarak hemen hemen aynı.

İkisi de aynı APU'yu kullanıyor. Birisi biraz daha düşük sadece. Ama arada öyle iki katı bir fark yok. %20 daha yavaş olması gerek XBOX One'ın. PS4 fanatiği çok ülkemizde...

Neyse, onlara 1080p hayal dünyalarında başarılar deyip 4K GTA 5'i beklmeye koyuluyorum ben.

Abi ps4 %50 daha hızlı diyen bile gördüm ya :) Ben asıl kinecte türkçe desteği gelince xboxun bir patlama yaşayacağını düşünüyorum :D Bakalım görücez :)

Biri 1080p 'de görüntü veriyor diğeri 720p fakat biz bunu anlayamayabiliyoruz. Xbox One exclusive olarak yine gerisinde kaldı.

Onun dışında Sony Türkiye 'ye çok yatırım yaptığı için bizde çok fanı var.

Donanım olarak hemen hemen aynı.

Bende öyle düşünüyorum açıkcası :D Çok teşekkürler cevabın için :)

Xbox bu yıl çok kötü bir çıkış yaptı. ilk önce Kinect ile beraber satılması zorunlu dendi . Arayüz felaket olmuş çok sıradan.

Sony ise arayüz hatalarını gidermiş.

Mp 'yi de paralı yapmış :(.

Xbox bu yıl çok kötü bir çıkış yaptı. ilk önce Kinect ile beraber satılması zorunlu dendi . Arayüz felaket olmuş çok sıradan.

Sony ise arayüz hatalarını gidermiş.

Mp 'yi de paralı yapmış :(.

Sırf kinect için xbox alanlarda var :D Arayüz konusunda çoğu xbox one sahibi gün geçtikce düzeltiğini söylüyor :D Ayrıca Xbox tr ekibinin ilgi ve alakası çok hoşuma gitti, Exc oyunların türkçe olması için çalışmalarının olduğunu vs. söylediler :D

Konsol almak istiyorsanız konsola özel oyunlara ve konsolun sunduğu servis kalitesine bakın. Örneğin PSN Networkten bir çok insan şikayetçi.
Performans istiyorsanız zaten PC almalısınız.

Bir üstteki cevapta hizmet kalitesine değindim :D Exc oyunlar olarakda tam bir halo hayranıyım o yüzdende xboxa kayıyorum biraz :D

Neyse, onlara 1080p hayal dünyalarında başarılar deyip 4K GTA 5'i beklemeye koyuluyorum ben.

@Recep Baltaş kim istemez ki 4K oynamak :)
Ancak 1400 TL'ye de PC almak yerine PS4 almak en mantıklısı. Oyun geliştiricileri konsola çok önem veriyor. Ve GTA V'in PS4'e upscale'siz 1080p olarak çıkması beni mutlu etti, açıkçası. Grafikler çok güzel, PC ile kıyaslanamaz. İkisi farklı şeyler. Ama 2006'da çıkan PS3'e GTA V, BF4, CoD: AW hala çıkıyorsa bu oyun geliştiricilerin konsola önem verdiğini ve konsolun çok iyi pazarlandığını gösterir. Yani 2006'da ki PC'de oyun oynama kavramı yok, bile. ''deyyolar'' okuyunca biraz savunma mekanizması kurmak istedim :D

PS4 mü, XBOX One mı, sorusuna gelirsek;
Şuan oyun dünyasında, gündemde olan haberler PS4'ün daha iyi durumda olduğunu gösteriyor. Biraz araştırma ile bu detayları bulabilirsiniz. Ben PS4 öneririm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı