Xbox One S vs PlayStation 4 Slim

erenn_alp

Decapat
Yeni bir konsol almak istiyorum. Bütçem 1800-2000 arasında. Araştırdığımda ise o fiyata bu iki konsolun olduğunu gördüm ve araştırdığım kadarıyla PS4 Slim oyunları 30 FPS ile Xbox One S ise 60 FPS'te oynatıyormuş. Gerek oyunların daha ucuz olması gerek oyunu satın aldığımızda bilgisiyarda da oynayabilmemiz benim Xbox One S modeline daha sıcak bakmamı sağlıyor. Sizce hangi konsolu tercih etmeliyim? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS4 30 FPS oynatıyor, One S 60 FPS oynatıyor demek yanlış bilgidir, bu oyundan oyuna değişmektedir. Hatta ilk nesil Xbox One'lar bazı oyunlarda 1080p 30 FPS'i bile yakalayamadıkları için çözünürlük düşürüyordu bunu One S modelinde küçük değişikliklerle düzelttiler.

Oyunların ucuzluğu ise sanırım göreceli bir kavram çünkü PlayStation Store'da indirim döneminde fiyatlar gerçekten çok düşüyor. PS4'ün özel oyunlarını da kaçırmak istemezsin, Xbox oyunlarını zaten dediğin gibi PC'de de oynuyorsun.

PS4 sahibiyim, bugün tercih yapacak olsam tekrar PS4 alırdım. PS4 alırsan oyun için bulacağın arkadaş sayısı da çok daha fazladır, bunu da unutmamak lazım.

Bildiğim kadarıyla Slim 60 FPS oynatıyor çoğu oyunu. PS4 Pro da 30 FPS oynatıyordu. Oyundan oyuna değişir tabii ki. Zorlayan oyun var, zorlamayan oyun var.

Konsolların fiyatını hak ettiğini düşünmesem de PS4 alırdım.

Ben olsam Gamepass özelliği için Xbox alırım. Daha önceden Xbox One 500 GB vardı fakat maddi durumlar yüzünden satmıştım, ben Xbox almanı öneririm. Şu an Live Gold ve Gamepass fiyatları pahalı görünebilir ama 2-3 ay arayla 1 Tl fiyatına iniyor aylık fiyatları, senelik fiyatlarda da sürekli olarak indirim oluyor. Ayrıca oyun fiyatları olarak karşılaştırırsan Xbox daha ucuz fiyat sunuyor 1-2 oyun hariç.

Xbox oyunlarını PC'de de oynarım diyerek Xbox almak da bana ayrı bir garip geliyor. :) Bu şimdi pozitif özellik mi oluyor, o zaman konsolu almanın ne manası var, sadece Xbox kontrolcüsü al PC'de Game Pass kullan daha iyi.

Hocam Xbox için bilgisayarda da oynayacağınız oyunlar genellikle eski yada dandik oyunlar oluyor bence tercihinizi PS4 ten yana yapın kullanan biri olarak da tavsiye ederim ayrıca exclusive oyunlarda ayrı bir güzel.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı