Xbox Series S mantıklı mı?

Sueqraa

Hectopat
Katılım
14 Mart 2019
Mesajlar
427
Makaleler
4
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Harry Potter'a tapıyorum.
Selamlar. Yazı çok uzun farkındayım ancak fikrinize, önerilerinize çok ihtiyacım var. Hayatım boyunca PC platformundaydım. Sadece God of War için PS4 aldım ve oyunu bitirip sattım. Dolayısıyla konsollarla pek haşır neşir değilim. Son dönemde ekran kartsız kaldım, yakında GeForce Now için elime GT210 geçecek. Şimdi size durumu özetleyeyim. Benim elimde 5000TL'ye yakın bir para mevcut. Bu parayı saklayıp GeForce Now ile idare ederek (15-20Mbps arası bir indirme hızı alıyorum.) Yaza kadar gitmek ve ardından stoklara girince GTX 3060 - 2060S - 2070 gibi ekran kartları satın almak gibi bir seçenek var elimde. Öte yandan önümüzdeki sene üniversiteye gideceğim için elimdeki her şeyi satıp 12.500TL'ye RTX bir laptop alıp gitmek var, 15 kilogramlık bir kasayı yanımda götürmek, getirmek zor olacak çünkü, ikinci seçeneğim bu şekilde. Üçüncü seçeneğim ise Xbox Series S satın alıp üniversiteye giderken yanımda götürüp 1080p 165Hz monitörüm ile keyifli bir şekilde kullanmak. Tabi ki bu seçeneklerimin bana göre + ve - yanları var. Hemen sıralayayım.
-
PC platformunda kalmanın + ve - yanları:
+ Görsellik olarak çok güzel ve yükseltme yapılabildiği için içinizdeki heyecanı tazeleyebiliyorsunuz.
+ Performans olarak laptopa ve konsola göre daha tatmin edici.
+ Oyun fiyatları genel olarak çok uygun.
- 15 kilo ve ben bunu üniversiteye götüreceğim.
- Yurtta kalmayı tercih edersem yurt yönetimi sorun yaratabilir ya da oda arkadaşım (olursa) fan sesinden rahatsız olabilir.
Dizüstünün + ve - yanları:
+ Taşınabilir güç.
+ Üniversiteye git gel yaparken pek sorun yaratmayacak bir boyutu var.
- Alacağım RTX laptoplardan birini taşımak istersem 2.5 kilo laptop + 350 gram kulaklık + 500-600 gram sarj adaptörü + 120 gram mouse ve yanında günlük eşyalarım olacak. Dolayısıyla omzuma taktığım çanta bayağı ağır ve şişik olacak.
- Bir kafede oturmak istediğimde önümde 14 inç tatlı bir dizüstü bilgisayar ile rahat rahat alan derdim olmadan oturmak varken 17.3 inç bir laptopla sıkış tıkış oturacağım.
- Laptoplarda ısındığı için PC'de olan fan sesi mevzusu burada da geçerli.
Konsolun + ve - yanları:
+ Boyutu çok küçük olduğu için taşıması inanılmaz kolay olur.
+ Üniversiteye giderken yanına uygun fiyatlı 14 inç bir dizüstü alarak gün içinde çok daha rahat bir bilgisayar kullanımına erişebilirim ki onda da GeForce Now olacak.
+ Bazı oyunları çapraz oyun özelliği sayesinde arkadaşlarımla oynayabiliyorum, dolayısıyla arkadaşlarımla tam anlamı ile kopmayacağım.
+ Xbox Game Pass gibi bir hizmetleri mevcut.
+ Uygun fiyata eski nesil Xbox kolu alarak arkadaşlarımla yan yana eğlenebilirim.
+ Nedensizce Xbox Series S konsoluna çok ilgi ve heyecan duymaya başladım.
+ Bütçe dostu, güzel özelliklere sahip, görsel olarak çok şık bir konsol.
- Online oyun oynamak için Xbox Live Gold satın almak zorundayım.
- Kaç yıl boyunca 1080p 60-120FPS devam edebilir bilmiyorum.
- Gerekli ya da istediğim durumlarda klavye ve mouse takılabiliyor mu bilmiyorum.
Not: Depolama olayı benim için sorun değil, elimdeki harici depolamaları küçük aparatlarla bağlayıp oyun alışverişi yapabiliyoruz diye duydum. 360GB oyun alanı + 1TB oyun depolama alanı benim fazla fazla işimi görecektir. Oyun kumandası kısmında az bir endişem var ama zamanla alışabileceğimi düşünüyorum.
Series S hakkında birçok inceleme izledim ve her biri beni kararsızlığa daha daha sürükledi. Biri A diyor, biri B diyor, biri A ve B diyene alttan laf iteleyip C diyor. En detaylısı Oğuz Sasi'nin yapmış olduğu inceleme idi, saçma sapan teknik detaylar yerine ürünü alma sebeplerini sıralamıştı, bana biraz güven verdi çünkü yayıncıları neredeyse hiç takip etmesem bile Oğuz Sasi'nin herhangi bir konuda kıvırdığını, reklam uğruna insanları zora soktuğunu, beğenmediği şeyi sırf çokça para verdi diye övdüğünü vesaire hiç görmedim. Donanım Haber gibi kanallar fazla teknik detaya girdiği için pek bana göre değildi incelemeleri.
 

Dosya Ekleri

  • sadasdasdadasd.png
    sadasdasdadasd.png
    291,3 KB · Görüntüleme: 152
  • dadasdadaddadadadasd.png
    dadasdadaddadadadasd.png
    721,1 KB · Görüntüleme: 149
  • dsadad.png
    dsadad.png
    256,9 KB · Görüntüleme: 149
Kardeşim ben de önümüzdeki hafta sipariş vereceğim kartın gelmesini bekliyorum. 5000 liraya 3 yıllık Game Pass ile Series S + 1 TB HDD alırsın. Zaten aşırı küçük olduğu için çok elverişli bence. Resume olayı da çok iyi. Gamepad bence çok iyi yanına da GP ya da Duracell şarjlı pil alırsın olur biter. Taksit market 3650'ye veriyor. Kablosuz klavye de takılıyor. 10 numara cihaz.
 
Series S kaç tane oyunda 1440p 120 FPS vermiş? X versiyonun üçte bir gücünde GPU var. 6 GB daha az RAM var. Bence, parasını hak etmiyor. Zaten harici HDD/SSD ile yeni nesil oyunlar desteklenmiyormuş. Seagate kartını almanız gerekiyor. Bu kart ucuz da değil. Biraz daha sıkıntıya girip X almak en doğrusu. Başlarda ben de çok heves ettim. Biraz düşününce mantıklı olmadığını anladım. X versiyonu 7000 TL civarında. Kapasite olarak 2 katı, GPU olarak 3 katı, RAM olarak 6 GB daha fazla, işlemci olarak da güçlü. Matematik ortada. Hesap yapın. Çoğunuz öğrencisiniz. Series S bu para eder mi?
 
Xbox Series S, 1080p 60fps vadediyor :D
Zaten tezin boşluğu orada senin 3500 liralık ürünle ekran kartı kıyası yapman. Ray Tracing olayından da bahsetmiyorum. Series X tabii ki daha mantıklı ama arada fiyat farkı da var. 1650 SUPER ile yapılan bir kıyaslama saçmalıktan başka bir şey değil. Boş yapma gelip burada kıyaslama yapıp.
 
Zaten tezin boşluğu orada senin 3500 liralık ürünle ekran kartı kıyası yapman. Ray Tracing olayından da bahsetmiyorum. Series X tabii ki daha mantıklı ama arada fiyat farkı da var. 1650 Super ile yapılan bir kıyaslama saçmalıktan başka bir şey değil. Boş yapma gelip burada kıyaslama yapıp.

1650S geçen haftaki Gaming gecesinde 1700TL idi. i3 10100F 750, H410 anakart ise 550TL. Xbox Series S alana TV bedava herhalde :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı