İnceleme Xbox Series S

Herkese merhabalar. Xbox Series S konsolu satın aldıktan 2.5 ay geçtiği için artık bir inceleme yapayım dedim. Ayrıca PS4 Pro ile karşılaştırmasını da yapacağım.


KONTROLCÜ:

Kontrolcü olarak neredeyse 8.jenerasyon kollardan çok bir farkı olmadığını söyleyenler vardır. Haklılar ancak yine de farklar var.
+Tırtıklı bir yapı olduğundan elle daha rahat tutulan ve elden kaymayan bir yapıya sahip olmuş.
+Eski nesilde Micro-USB kablosu kullanılmasına rağmen yine bu nesil de Type-C giriş kullanılmış.
+Microsoft tarafı gecikmeyi azalttıklarını söylüyor.
+LB ve RB tuşlarının daha rahat kullanıldığı söyleniyor.
- Eski nesillerde olduğu gibi ne yazık ki batarya ile gelmiyor, ekstra batarya alabilir ya da AA pil ile kullanabilirsiniz.
-PS5 kolunda bulunan teknolojilere rağmen ne yazık ki çok geride Xbox kolları.


GÖRÜNTÜ:

Konsolun görüntü desteği 4K'ya kadar olmasına rağmen daha çok 1080p ve 1440p oyunculuk için geliştirilen bir konsol.
- Xbox One X'e göre 2 tflops az olmasına rağmen hızı ve fiyatı bunu unutturabiliyor.
+Görüntü konusuna girmişken söylemekte fayda var konsol bazı oyunlarda 120FPS destekliyor.


UYUMLULUK:

Konsolda belli oyunlarda klavye ve mouse desteği bulunmakta. Ancak bunları sadece belli oyunlarda kullanabiliyorsunuz. Şuradan öğrenebilirsiniz:


DEPOLAMA:

Konsolda bulunan Seagate SSD sayesinde saniyede 2.4GB veri aktarımı yapabiliyor. Cihaz gayet hızlı.
+ Cihazda Quick Resume özelliği olduğundan bir oyundan bir oyuna 3 saniye gibi kısa sürelerde geçiş yapabiliyorsunuz.
-512 GB depolama alanına ben 12 oyun sığdırabildim ama AAA oyunlar yükleyecekseniz max 7-8 oyun yükleyebilirsiniz.
-Arttırmak isterseniz HDD kullanabilirsiniz ancak X/S özel geliştirilen oyunlar HDD üzerinde oynanamıyor. Bu oyunları oynamak için Seagate Expansion Card almanız lazım.


GAME PASS:

Konsolda bulunan Xbox Game Pass desteği sayesinde aylık 45₺ vererek yaklaşık 300'den fazla oyun oynayabiliyorsunuz. Bunların yaklaşık 80 tanesi ise EA Play oyunları.


AKSESUARLAR:

-Maalesef ki Xbox tarafında aksesuarlarda bir stok sorunu olduğundan dolayı şu anda Xbox aksesuarları çok pahalı fiyatlara satılıyor. PS5 kablosuz kulaklığı Pulse 3D 1.100₺ civarı iken Xbox kablosuz kulaklığı 2.400₺ civarına satılıyor.
-Bu da bizi daha çok yan sanayi ürünlere ya da kendi yaptığımız alternatiflere yönlendiriyor.
-Cihazda bluetooth bulunmaması da bir eksi.

TAŞINABİLİRLİK:

+Çoğu sayfada yazmamasına rağmen cihaz 1900 gram. Bu konuda şahsi saygımı kazandı.


GERİYE UYUMLULUK:

+Cihazda Xbox 360 ve Xbox One gibi eski konsolların oyunlarına erişmek ve bunları oynamak mümkün.


GELECEK OYUNLAR:

+Microsoft'un Activision Blizzard alımı sonucunda yıl sonuna doğru Call Of Duty oyunlarının Game Pass'e ekleneceği düşünülüyor.
+Gelecek sene 3 tane Xbox Exclusive oyunu çıkacak. Bunlar Redfall, Starfield ve Forza Motorsport 7.
+Xbox'a gelecek Exclusive oyunlar geldiği ilk gün Game Pass'e eklenecek.


PS4 Pro ile karşılaştırma:

+Playstation cihazlarına 2 ay önce eklenen PS Plus sistemi ile yaklaşık 100-150 tane oyunu oynayabiliyorsunuz 50₺'ye.
+Donanım olarak çok bir farkları yok. PS4 Pro 4K oyun oynatabiliyor ancak yavaş ve fan sesi olduğu söyleniyor. Series S ise SSD'ye sahip ve fan sesi yok.

Burada kararı siz vereceksiniz. Bana kalırsa 6 sene önce çıkan bir cihaza para vermek mantıksız. Zaten 2023'den itibaren özel oyun çıkmayacakmış PS4'e. Eğer ki eski exc. oyunları oynamak istiyorsanız ve bu sizin için çok şey ifade ediyorsa PS4 Pro alın, sonra satıp Xbox alabilirsiniz. Ancak bana kalırsa gelecek Xbox'ta.

Soracağınız sorular varsa buyurun yazın. Eleştirilere açığım, ilk incelemem :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunları hiç ilgi çekici gelmiyor bana Xbox'un. Biraz daha özel oyunlara odaklansalar çok daha iyi olabilir bence. Elinize sağlık.
 
İnceleme güzel olmuş birkaç resim eklesen daha hoş olurmuş.

Buyur hocam eski ama idare et.
20220823_160351.jpg
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı