Xbox Series X Aldığınızda Karşılaşabileceğiniz Sorunlar

Merhabalar, konsolu yakın zamanda aldım ve kullanıyorum. Karşılaşabileceğiniz sorunlar bunlar:
1) Quick Resume her oyunda çalışmıyor. Uyumlu olmayan oyunda denerseniz konsol çöküyor.
2) BF5'de ara sahnede küçük takılmalar: Çok az karşılaşacağınız bir şey. Mesela ben BF5 hikaye modunu oynarken takılma yok ama ara sahnede küçük takılmalar oluyor. Online modda bir sıkıntı yok.

Şu ana kadar karşılaştıklarım bunlar. Kullanıyorsanız ekleyebilirsiniz.
İleride güncelleme ve firmware'ler ile sorunlar düzeltilecektir.
 
Merhabalar,
Konu coşmuş :)
Xbox 360 kullanıyordum. Baktım PS4 daha güçlü, PS4'e geçtim. Ara nesilde Pro alacaktım One X daha güçlü çıktı ona geçtim. Hiçbirinde pişmanlığım olmadı. Şimdi Series X'e geçeceğim. Güç önemli değil, aynı görüntü çıkıyor diyenler, optimizeden bihaber Cyberpunk 2077'de farkı görüyor. Sonraki senelerde fark yine çıkar ortaya.
Gerçi ara nesilde PS daha güçlü çıkarsa ona geçerim ama bakalım o zamana kim öyle kim kala.

Belki 5-10 seneye konsol çıkarmazlar artık buluttan oynarız. Bu tartışmalarda biter kanımca.
Çünkü şu zamanda kimse Netflix mi? Prime mı? BluTV mi? Diye tartışmıyor.

Bu kadar geçişte kütüphanen boşa gitmiyor mu? Diyen olursa: Genelde 2. el alıyorum oyunları. Kendim alırsam da oynayınca satıyorum. Arada kendi hesabıma aldığım yerel çoklu oyunculu oyunlar var onları da mecbur diğer platforma alıyoruz :)
 
Dostum yine fanlar doluşmuş maalesef buraya. Bunlardan hayatının her döneminde karşılaşacağın için takma kafana.
Ben daha önce Xbox One X kullanıyordum. İlk çıktığı ay aldım ve uzunca bir süre kullandım. Herkes abi yanlış yaptın falan dedi. Diyenler PS de FIFA oynayanlar.
Ben birkaç şey yüzünden Xbox'ı seçtim.

Geriye dönük oyun uyumu ki en belirleyici bir etken oldu.
Gamepass. Bu avantajı anlatamam. Bir çok oyunu bedava deneme hatta bitirme fırsatı sundu.
Kesinlikle çok sessiz. Varlığını unutuyorsun. Çünkü One X sıvı soğutma ile çalışıyordu.
Gamepad çok daha güzel ve ele oturuyor.
4K'da çok daha iyi bir performans ve görüntü kalitesi sunması vs. vs...

Gelelim bunların yanında yeni nesil ile PS ne yaptı.
PS de Türkçe dil desteği oyunlarda çok iyi hatta dublaj bile var.
Yani gamepad in çok iyi olduğu iddia ediliyor.
PSnin kendine özel oyunlarını seviyorsan tek alternatif.
Eksi kısmı ise Series X'den çok daha kaba ve büyük.
Oyunları maalesef çok pahalı. Yani bir Ferrari var ama benzin parasını düşünüyor gibi bir hissiyat. Eğer 600 TL ortalamalı oyunlar senin canını sıkmayacak gibi ise PS5 ideal olabilir almak isteyenlere ama ben PS'ni kendine özel oyunları çok önemli değil. Ben FIFA ve EA'nin Ubisoft falan gibi oyun içeriği üreten firmalarının oyunları bana yetiyor diyorsan o zaman Xbox çok daha iyi hatta Gamepass'de EA Play'da dahil edildi.

Artılar eksikler bunlar son olarak bence Xbox'ın tek eksi yönü kendine özel oyunu çok yok veya olanları da çok iddialı durmuyor ama çok fazla oyun firması ve stüdyosu bünyesine kattı. Bunların sonunda genel beklenti önümüzdeki 2 veya 3 sene içinde çok sağlam oyunlar çıkacak.
Umarım açıklayıcı ve bilgilendirici bir anlatım olmuştur. Eğer birkaç kişiye yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
 
Hayırlı olsun hocam. İyi günlerde kullanın. Aslında ben de almak istiyorum 1-2 ay sonra. Fakat kararsızım bazı arkadaşlar PS al dedikleri için araştırıyorum. 1-2 ay sonra sizi rahatsız edeceğim gibi Xbox konsolu beğendiniz mi diye.
Playstation 5 al😂
Merhabalar,
Konu coşmuş :)
xbox 360 kullanıyordum. Baktım ps4 daha güçlü ps4 e geçtim ara nesilde pro alacaktım one x daha güçlü çıktı ona geçtim. Hiçbirinde pişmanlığım olmadı. Şimdi series xe geçeceğim. Güç önemli değil aynı görüntü çıkıyor diyenler, optimizeden bihaber Cyberpunk 2077 de farkı görüyor. Sonraki senelerde fark yine çıkar ortaya.
Gerçi ara nesilde ps daha güçlü çıkarsa ona geçerim ama bakalım o zamana kim öle kim kala.

Belki 5-10 seneye konsol çıkarmazlar artık bulutdan oynarız. Bu tartışmalarda biter kanımca.
Çünkü şu zamanda kimse netflix mi? Prime mı? Blu tv mi? Diye tartışmıyor.

Bu kadar geçişte kütüphanen boşa gitmiyor mu? Diyen olursa: genelde 2. El alıyorum oyunları. Kendim alırsam da oynayınca satıyorum. Arada kendi hesabıma aldığım yerel çoklu oyunculu oyunlar var onları da mecbur diğer platforma alıyoruz :)
Bence gücüne göre konsol seçmek saçmalık güç istiyorsan pc al.
Konsolun gücünü kullanan özel oyun olmadıkça ne işine yarar.
Dostum yine fanlar doluşmuş maalesef buraya. Bunlardan hayatının her döneminde karşılaşacağın için takma kafana.
Ben daha önce Xbox one x kullanıyordum. İlk çıktığı ay aldım ve uzunca bir süre kullandım. Herkes abi yanlış yaptın falan dedi. Diyenler ps de fifa oynayanlar.
Ben bir kaç şey yüzünden Xbox ı seçtim.

Geriye dönük oyun uyumu ki en belirleyici bir etken oldu.
Gamepass. Bu avantajı anlatamam. Bir çok oynu bedava deneme hatta bitirme fırsatı sundu.
Kesinlikle çok sessiz. Varlığını unutuyorsun. Çünkü one x sıvı soğutma ile çalışıyordu.
Gamepad çok daha güzel ve ele oturuyor.
4k da çok daha iyi bir performans ve görüntü kalitesi sunması vs vs vs...

Gelelim bunların yanında yeni nesil ile ps ne yaptı.
Ps de Türkçe dil desteği oyunlarda çok iyi hatta dublaj bile var.
Yani gamepad in çok iyi olduğu iddia ediliyor
Ps nin kendine özel oyunlarını seviyorsan tek alternatif.
Eksi kısmı ise series x den çok daha kaba ve büyük.
Oyunları maalesef çok pahalı. Yani bir Ferrari var ama benzin parasını düşünüyor gibi bir hissiyat. Eğer 600 TL ortalamalı oyunlar senin canını sıkmayacak gibi ise ps5 idial olabilir almak isteyenlere ama ben ps ni kendine özel oyunları çok önemli değil. Ben fifa ve ea nin ubisoft falan gibi oyun içeriği üreten firmalarının oyunları bana yetiyor diyorsan o zaman Xbox çok daha iyi hatta gamepass de ea play da dahil edildi.

Artılar eksikler bunlar son olarak bence xbox ın tek eksi yönü kendine özel oyunu çok yok veya olanlarıda çok iddialı durmuyor ama çok fazla oyun firması ve stüdyosu bünyesine kattı. Bunların sonunda genel beklenti önümüzdeki 2 veya 3 sene içinde çok sağlam oyunlar çıkacak.
Umarım açıklayıcı ve bilgilendirici bir anlatım olmuştur. Eğer bir kaç kişiye yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
3. parti oyunlar aynı para değil mi?
Playstation ın kendine özel oyunları bir süreden sonra sabit 84 TL oluyor.
 
Merhabalar, konsolu yakın zamanda aldım ve kullanıyorum. Karşılaşabileceğiniz sorunlar bunlar:
1) Quick resume her oyunda çalışmıyor. Uyumlu olmayan oyunda denerseniz konsol çöküyor.
2) BF5'de ara sahnede küçük takılmalar: Çok az karşılaşacağınız bir şey. Mesela ben BF5 hikaye modunu oynarken takılma yok ama ara sahnede küçük takılmalar oluyor. Online modda bir sıkıntı yok.

Şu ana kadar karşılaştıklarım bunlar. Kullanıyorsanız ekleyebilirsiniz.
İleride güncelleme ve Firmware'ler ile sorunlar düzeltilecektir.

Bende kullanıyorum söylediğiniz sorunlarla karşılaşmadım ya da quick resume bütün oyunlarıma uyuyor bilmiyorum ama series X kullanıcıları Forza'da sorun olduğunu söylüyor sizde de bu sorun var mı?
 
Bende kullanıyorum söylediğiniz sorunlarla karşılaşmadım ya da quick resume bütün oyunlarıma uyuyor bilmiyorum ama Series X kullanıcıları Forza'da sorun olduğunu söylüyor sizde de bu sorun var mı?
Forza’da multiplayer’a giremiyorum garip bir şekilde. Diğer oyunlarda sıkıntı yok. Ve Forza’da Quick Resume özelliği çalışmıyor bende. Bir de bazı oyunlarda ara sahnelerde FPS drop/takılma oluyor.
 
Dostlarım konsolları ilk çıktığı net bir karar kılmak saçma bir olay. Geçen nesil xbox one her ne kadar donanım olarak zayıf çıksa da (ki 2014-2015 de çok fazla oyun yakın performansta çalıştı iki konsolda da) beraberinde ilk 2 sene daha çok özel oyunla çıkmıştı. fakat 2016 ve sonrasında ps4ün performansını biliyorsunuz anlatmama gerek yoktur sanırım, harikaydı şahsen. özellikle tlou2 favorilerimde başı çekiyor (beğenmeyen olabilir konu bu değil tabi ki). şuan xbox zayıf gözükse de özel oyun açısından 1-2 yıla bünyesindeki 23 stüdyodan hepsi aaa kalitede olmasa da güzel oyunlar çıkacaktır (hepsi olmasa bile bir çoğundan çıkabilir).quick resume için yeni güncellemeler gelicekti takip edemedim (ama bir de oyun sayısı ve çalışmasının düzeldiği ve iyileştiğini okudum ama emin değilim net mi). ayrıca nedense gamepass deki oyunlara laf edilmiş ama gayet bünyesinde aaa oyunlar da kaliteli oyunlar da var. acaba pcdeki oyunlar için mi dendi anlamadım (pc deki gamepassde bir çok büyük ve sevilen oyun yok maalesef). örnek vermek gerekirse ; control, the witcher 3,pes, doom eternal, halo serisi (hayranı değilim sadece birini oynadım ama aaa bir seri), gears serisi, forza horizon ve motorsport, skyrim (17 aralıkta ve oynayan vardır ben 2 saat oynadım sadece ), sunset overdrive, star wars jedi fallen order, alien isolation, dishonored 2, final fantasy XV, hollow knight, monster hunter, nier automata, no mans sky (son güncelleme ile 2 saat oynadım çıkışa göre daha iyi), ori oyunları, rage 2,resident evil 7, the outer worlds, rainbow six siege ve ultimate üyesi isen bunlara ilave ea play oyunları var (7. Nesilde oynayamadığım mass effect ve dead space serisi, ve mevcut nesilde arkadaşlarımla girdiğim bf1 ve 4 ü oynamak isterim açıkcası) var yani şuan ki ekonomik koşullar için inanılmaz bir olanak. açıkcası hiç xbox'ım omadı ama konsoldaki game pass in ps4 e de gelmesini çok isterdim. konsolların geliştirici kitleri rdna2 mimarisinin özellikleri almak amacı ile hem bir kaç ay geç yollandığı için (sonuçta geç yollandı uzun vade için iyi çıkış için kötü) ve 2 donanımla çıktığı için çıkış oyunlarının yarısından biraz fazlasında sahip olduğu performans dezavantajı da kapanacaktır. ps4 pro da xbox one x de ara konsol olarak orijinal konsollardan 1 yıl sonra farklarını göstermişti. burda da olacak olan bu, multigen oyunlar ve yeni olmalarından dolayı şuan daha doğru düzgün next-gen oyun yok doğal olarak. bence tartışmanın veya hakaretin hiç anlamı yok. bana bu nesil rekabet güzel olcak gibi geliyor özel oyun ve servis konusunda. umarım öyle olur da bize yarar, rekabet son kullanıcıya yarar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı