Xbox vs PlayStation 5

Hocam ama o hâlâ da satıyor. Aboneliğe 4 yıl daha gelmez o. Satar her türlü çünkü. Evet multiplatform iyi de PS exc oyunlar gidip xboxa çıkmaz. BU actiblizin ya da Bethesda'nın PlayStation'a çıkarmamasıyla aynı değil çünkü onlar da eninde sonunda bütün oyunları PlayStation'a çıkarırlar. O firmalar PlayStation'da olmazsa onlar Microsoft çatısı altında olsa da en sonunda PS'ye gelir.

Oyunlar çıktıktan sonra da satmaya devam ediyor ama ilk zamanlarında ki Hype'a sahip olmuyorlar. GoW ilk çıktığı zaman aynı anda PC'ye de çıkmış olsa çok daha büyük satış rakamlarında ulaşırlardı. Ne Xbox ne de Sony rakip konsola oyun çıkartmaz. Activision oyunları 10 yıl boyunca PS'e çıkmaya devam edecek ama sonrasında PS'e oyun çıkartmayacaklar. Çünkü Xbox bu şirketleri alıp rakip konsollara oyun çıkarttırmayarak oyuncu çekmeyi amaçlıyor. Sony'de özel oyun ve içeriklerle bunu yapmaya çalışıyor. PS exc oyunlar yavaş yavaş PC'ye geliyor zaten, çünkü Sony'de daha fazla para kazanmak istiyor. Daha önce de dediğim gibi konsol firmaları konsol satarak kar etmiyorlar. Oyunlar ve abonelik sistemlerinden kar ediyorlar, böyle bir durumda oyun ve servislerden maksimum kazanç elde etmeleri gerekiyor. Bu yüzden oyunların farklı platformlara çıkması ve büyük oyunlarında abonelik sistemlerine eklenmesi gerekiyor.

Hocam bunu böyle yavaş akan bir forumda anlatmak zor. Excler sadece bir örnek. Bir sürü oyun var. Tamam her şeyi de övemem de yani exclere siz takıldınız. Ondan biz devam ediyoruz. Sizin örneklerinizde hep exc exc. PS'nin şeyi olarak da sadece fiyatlara bakıyorsunuz. Her şey fiyat değil hocam.

Hocam bu konularda seninle çok tartıştık çok şeyden bahsettim sizin Exc'den başka pek bir şey bahsettiğinizi göremedim bu arada her şey fiyat sen Türkiye'de yaşiyorsun senin için her şey fiyat belki sen bir oyuna rahat rahat 1500 TL verebilirsin ama ülkenin yüzde 75'i veremez herşey fiyat.

Oyunlar çıktıktan sonra da satmaya devam ediyor ama ilk zamanlarında ki Hype'a sahip olmuyorlar. GoW ilk çıktığı zaman aynı anda PC'ye de çıkmış olsa çok daha büyük satış rakamlarında ulaşırlardı. Ne Xbox ne de Sony rakip konsola oyun çıkartmaz. Activision oyunları 10 yıl boyunca PS'e çıkmaya devam edecek ama sonrasında PS'e oyun çıkartmayacaklar. Çünkü Xbox bu şirketleri alıp rakip konsollara oyun çıkarttırmayarak oyuncu çekmeyi amaçlıyor. Sony'de özel oyun ve içeriklerle bunu yapmaya çalışıyor. PS exc oyunlar yavaş yavaş PC'ye geliyor zaten, çünkü Sony'de daha fazla para kazanmak istiyor. Daha önce de dediğim gibi konsol firmaları konsol satarak kar etmiyorlar. Oyunlar ve abonelik sistemlerinden kar ediyorlar, böyle bir durumda oyun ve servislerden maksimum kazanç elde etmeleri gerekiyor. Bu yüzden oyunların farklı platformlara çıkması ve büyük oyunlarında abonelik sistemlerine eklenmesi gerekiyor.
Hocam nerden kar ettiklerini biliyorum. Ama onlar eninde sonunda gelir. Çünkü firmalar oyunu satamaz o zaman. Asıl gelir ps tarafında.

Hocam nereden kar ettiklerini biliyorum. Ama onlar eninde sonunda gelir. Çünkü firmalar oyunu satamaz o zaman. Asıl gelir PS tarafında.

Şu anda para için CoD'lar gelir ps'e ama 10 yıl sonra Xbox konsolları daha fazla kişiye ulaşırsa PS tarafından gelecek paraya ihtiyaçları kalmaz.

Hocam bu konularda seninle çok tartıştık çok şeyden bahsettim sizin Exc'den başka pek bir şey bahsettiğinizi göremedim bu arada her şey fiyat sen Türkiye'de yaşiyorsun senin için her şey fiyat belki sen bir oyuna rahat rahat 1500 TL verebilirsin ama ülkenin yüzde 75'i veremez herşey fiyat.
Hocam excleri siz söylemeseniz yada @Dexter_ Morgan söylemese ben kolayına söylemem. Benssd den bahsettim. Kolundan bahsettim.

Arkadaşlar PS'i savunanların exxcden başka diyebileceği bir şey yok bu exc 1500TL iken satıl alamiyorsam ben ne yapayım bu Exc'i alan alır ama Türkiye'deki çoğu insan bir oyuna 1500 TL vermez PS'ı savunan arkadaşların Exc'den başka diyebileceği bir şey olduğunda tekrar tartışırız şu an tartışmak çok boş konu dönüyor dolaşıyor aynı yere geliyor PS kullanıcısı day One istemez hiçbir şey istemez ona 1500 TL kaliteli exc ver yeter.

Xbox hangi açıdan mantıklı söyler misiniz? 20000TL'ye rahatça her oyunu 1080p ultrada açan bilgisayar alınır. Bilgisayarlar grafik konusunda da daha iyi konsollardan. Neden gidip Xbox alsın bilgisayarda oynayabileceği oyunlar için? Hem bazı oyunlar klavye mouse ile daha rahat oynanıyor. Game Pass dışında savunabileceğiniz bir şey olduğunda tekrar tartışırız...

Xbox hangi açıdan mantıklı söyler misiniz? 20000TL'ye rahatça her oyunu 1080p ultrada açan bilgisayar alınır. Bilgisayarlar grafik konusunda da daha iyi konsollardan. Neden gidip Xbox alsın bilgisayarda oynayabileceği oyunlar için? Hem bazı oyunlar klavye mouse ile daha rahat oynanıyor. Game Pass dışında savunabileceğiniz bir şey olduğunda tekrar tartışırız...
Hocam bu noktada ps ekstra özelliklerle devreye giriyor. Xboxın pc den başka artısı yok. Direk pc. Ama ps de kolunda özellikler var. Excler var.

Hocam excleri siz söylemeseniz ya da @Dexter_ Morgan söylemese ben kolayına söylemem. Benssdden bahsettim. Kolundan bahsettim.

SSD'de pek bir şey yok Max 1-2 saniyelik farklar oluyor kolunun özelliklerini 3. parti oyunların çoğu kullanmıyor diye biliyorum.

Ben zaten konuda ilk adama bilgisayar yazdım PS5'te xsx de mantıksız bilgisayar daha mantıklı ama konsol olarak baktığında xsx daha mantıklı day One Game Pass FPS Boost geriye dönük uyumluluk CoD'lar 1-2 yıla Game Pass'te olacak Bethesda oyunları day One elder scrools 6'nın Xbox exc olma ihtimali Xbox Store daha ucuz yetermi?

SSD'de pek bir şey yok Max 1-2 saniyelik farklar oluyor.

Ben zaten konuda ilk adama bilgisayar yazdım PS5'te xsx de mantıksız bilgisayar daha mantıklı ama konsol olarak baktığında xsx daha mantıklı day One Game Pass FPS Boost geriye dönük uyumluluk CoD'lar 1-2 yıla Game Pass'te olacak Bethesda oyunları day One elder scrools 6'nın Xbox exc olma ihtimali Xbox Store daha ucuz yetermi?
Hocam ssd çok daha hızlı. 3500 ile 5500 ü orantılayın kaç çıkıyor. Fiyat konusunda geriye dönük uyumlulukta birşey söylemek istemiyorum çünkü kendimi üzerim geriye dönük uyumluluğu düşünürsem. Ama fiyatı ben biraz göz ardı ediyorum. Zaten no mans sky ın 70 tl olduğunu görünce kafayı yedin biraz. Ama hocam ps tadı bir farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı