Xbox'tan indirilen Prey'i Kaspersky, virüs olarak algıladı

Karamelli Pasta

Decapat
Daha fazla  
1 hafta önce Xbox'tan Prey oyununu yüklemiştim oyunu hiç açmadım fakat bugün Kaspersky trojan buldu. Kaspersky bunu silmek için izin istedi ben de sildirdim, ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz? Hiç böyle bir şey olmamıştı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-18 231530.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-18 231530.png
    13 KB · Görüntüleme: 52
Reddit'ten resim indirdim ve MSI Center EXE var.

Bir de anakartımın uygulaması.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-18 232123.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-18 232123.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 36
@Karamelli Pasta Bazı virüsler bu tür EXE'lerin arkasına saklanıp faaliyet gösterebiliyorlar. 1 haftadır yüklü olan oyunda problem olmazken şimdi olması tesadüf değildir, bir sorun vardır.

Zamanında benim de başıma geldi, chrome.exe adı altında virüs bulmuştu Kaspersky. Gerekli araştırmalar sonucu hakikaten de virüs olduğunu gördüm.

Bu arada

Bu süre zarfında cihaza herhangi dosya indirdiniz mi?

Böyle bir uyarı daha var.

Az önce MSI Center'e 2 kez tıkladım açmak için emin misiniz evet hayır yeri vardı orada yayıncı Micro'lu bir şeydi burada son attığım görselde üstteki uyarı da aynısıydı MSI Center'i sildim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-18 232313.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-18 232313.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 45
@Karamelli Pasta tam aksine, Kaspersky anlayıp uyarıyor seni. Sorun olmamıştır ama sen yine de dediğim işlemi uygula. Tedbirli olmak iyidir, değil mi?

Tabii ki dediğinizi kesinlikle yapacağım sadece 7 günde bunu bulabilmesi beni şaşırttı.

@GFYT güvenli modda Windows güvenliği açılmıyor bu yüzden tam tarama yapamıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı