XDA Existenz Ultimate ROM Kurulumu (Xperia Z)

Telefonun Bootloader kilidini dün açtım. Windows 8.1 de biraz zorda olsa bunu yine technopath sayesinde becerebildım. Root yada rom ile pek fazla bilgim yok. Belkide root ile Bootloader aynıdır bilmiyorum :) Yani kısaca telefonu aldığım zamandan beri sadece Bootloader kilidini açtım. Başka hiçbir işlem yapmadım.

Kilidi açmana hiç gerek yoktu. Açmadan da yükleyebilirdin bu ROM'ları. Telefonunda Root olup olmadığını https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.rootcheck&hl=tr bu uygulama ile bir kontrol et. Ben vardır diye düşünüyorum. Varsa şu işlemleri uygula. Telefonunun 10.3.1.A.2.74 ya da 10.3.1.A.2.67 4.2.2 sürümünde olduğunu varsayıyorum. Eğer öyle değilse bu aşamalardan önce birkaç şey daha yapman gerekecek.

• İndirdiğin ROM dosyasını telefonun hafıza kartına at.
  • Öncelikle bu linkten NUT Recovery'i yükle. Xperia Cihazlarına XZ DualRecorvery Yüklemek | Technopat Sosyal
  • Yükledikten sonra recorvery'i aç. Wipe data, cache ve dalvik cache seçeneklerini uygula. (Telefonundaki uygulamalar silineceği için yedek alacağın bir şey varsa al.)
  • İndirdiğin ROM dosyasını flashla.
  • AROMA yükleyici ekranı açılacak. Bu ekranda yüklemek istediğin şeyleri ve özelleştirmeleri seçeceksin. Seçip ilerledikten sonra ROM kurulmuş olacak.

Egemen bey ilginiz için teşekkür ederim. Bir sayfada okuduğuma göre bootloader kilidi açılmadan rom atılamaz diye bir yazı okudum. Kilidi bu yüzden açtım. Dedim ya pek bilgim yok bu konuda. Verdiğiniz uygulama ile kontrol ettim telefonu. Galiba root'lu değilmiş telefonum. Fotoğrafını attım. Galiba telefonun sürümü sizin varsaydığınız gibi değil. Onunda fotoğrafını attım. Sürüm aynı olmadığı için bu aşamalardan önce birkaç şey yapmam gerektiği için şimdilik birşey yapmayıp bekliyorum. İndirdiğin ROM dosyasını flashla demişsiniz. Bunun nasıl yapıldığı hakkında bilgilendirirmisiniz beni.

Screenshot_2014-08-21-16-25-39.png

Screenshot_2014-08-21-16-30-00.png

Rom başlığında [LB,UB] yazıyor, burdan anlayabilirsiniz bootloader istemesi durumunu, Locked Bootloader'da da çalışıyormuş yani bootloader'ı açmasan da olur. Açarsan bence daha performanslı olur ki farklı kerneller ile deneyebilirsin romu.
Bu işlerde acemisin, işleme başlamadan önce biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim, hem buradan hem başka forumlardan, recovery,kernel,root,bootloader falan bu kavramları iyice öğren ki ne yaptığını bilesin.

Bahsettiğin sürümden de oluyor diye bir mesaj gördüm. Ordan sorun çıkmaz. Root işine gelelim.

https://towelroot.com/tr.apk

Bu linkteki dosyayı telefonuna indirip çalıştır. Binary yüklemek isteyecek izin ver. Yükleme tamamlandıktan sonra Google Play'den SuperSu'yu indir.

SuperSU - Google Play'de Android Uygulamaları

Super Su'yu açıp güncelleştirmeleri yapmasına izin ver. Telefonu yeniden başlattıktan sonra Root olmuş mu tekrar kontrol et.

Flash olayına gelirsek. Root yaptıktan sonra sen dediğim gibi Recorvery'i yükleyeceksin önce linkini attığım konuda anlattığım gibi. Recorvery'de açtıktan sonra önce Wipe Cache, Dalvik Cache, Data yapacaksın menüden sonra da Install diyip telefonuna attığın ROM zip dosyasını seçeceksin. Sonra yükle diyip yüklemeye başlayacaksın.

Tavsiyelerinize uyup araştırdım. Aslında biliyormuşum azda olsa ne yapmaya çalıştığımı. Daha stabil ve daha iyi performans veren bir telefon. Buna ihtiyacım var çünkü 4.4.2 güncelleştirmesinden sonra mesajlaşırken bile telefon takılıyordu. Bu rom'u atmak isteme nedenimde bu yüzden zaten.

Root işini hallettim sizin dediğiniz gibi yaptım. Artık Root Checker uygulamasında kırmızı bir yazı yerine yeşille yazılmış "tebrikler rootlu bir cihaza sahipsin" gibi bir yazı geliyor. Şimdi madde halinde yazdığınız işlemlere geçiriyorum. Eğer olurda başarabilirsem fotoğrafları paylaşırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı