Rehber XDM (Xtreme Download Manager) Kurulum ve Kullanım

Merhaba arkadaşlar. Bugün açtığım, aşadığa bağlantısını verdiğim konudan sonra @Tunahan Arık arkadaşımızın yönlendirmesi ile IDM, alternatiflerini arayarak da XDM programını öğrendim. Kullanmak isteyenler için kısa bir rehber hazırladım. Yorumlarınızı bekliyorum.

0. Programın Bazı Özellikleri


Bu bazı bilgileri yukarıdaki adresten aldım. Ayrıntılı bilgi için Pardus Forumu'nu ziyaret edebilirsiniz.
  • Windows, Linux ve Mac OS X’teki tüm modern tarayıcılarla çalışır.
  • XDM, Google Chrome, Chromium, Firefox, Vivaldi ve diğer pek çok popüler tarayıcıyı destekler.
  • XDM, indirilmiş videoyu MP3 ve MP4 formatlarına dönüştürmenize izin veren yerleşik bir video dönüştürücüsü bulunmaktadır.
  • MPEG-DASH, Apple HLS ve Adobe HDS gibi HTTP, HTTPS, FTP ve video akışı protokollerini destekler. XDM ayrıca şunları destekler; Kimlik Doğrulama, Proxy Sunucuları, Çerezler, Yönlendirme vb.
  • Video indirme, pano izleme, otomatik antivirüs kontrolü, zamanlayıcı, indirme tamamlandıktan sonra sistem kapatma özellikleri vardır.
  • Bağlantı sorunu, elektrik kesintisi veya oturum süresinin sona ermesinden kaynaklanan bozuk/ölü yüklemelere devam edebilir.
1. İndirme ve Kurulum

1.1 İndirme

İndirme adresi: XDM Home

Bu adreste Windows, Linux ve MacOS için indirme bağlantıları yer alıyor. Rehberi hazırladığım zamanki sürümler: Windows ve Linux için 7.2.11, MacOS için ise 7.2.8. Ayrıca jar uzantılı taşınabilir hali de bulunmaktadır.

1.2. Kurulum

Windows: İndirdiğimiz dosyayı, normal bir şekilde yüklüyoruz. Tahminimce herhangi bir sorun çıkmayacaktır.

Linux: İndirdiğimiz tar.xz uzantılı dosyayı arşiv yöneticisi ile çıkartıyoruz. Çıkardığımız klasördeki install.sh dosyası yükleme dosyamız. Terminalde bu klasöre geliyoruz ve sudo ./install.sh komutunu giriyoruz. Yükleme sorunsuz tamamlandı ise terminalde Yükleme Tamamlanmıştır şeklinde yazı görüyoruz.

MacOS: Hiç tecrübem olmadığı için bilgim de yok.Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse güzel olur.

2. Kullanım

Uygulamayı çalıştırdığımız zaman öncelikle tarayıcı eklentileri için bilgilendirme çıkıyor., aşağıdaki görselden görebileceğiniz gibi. Buradan tarayıcımızı seçiyoruz ve eklentiyi indiriyoruz.

Eki Görüntüle 646838

Eklentiyi yüklenince görseldeki gibi gözükecektir. Eklenti üzerinde ayar yapmamıza yok, zaten yapacak bir ayar da yok. İndirilebilir bir dosya olduğu zaman burada da gözüküyor ayrıca.

Eki Görüntüle 646866

Eklentiyi yükledikten sonra, benim de istediğim özellik olan indilen dosyaları türlerine göre ayırmak için ayar yapacağız. Aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere indirilen dosyaları çeşitli kategorilere ayırıyor. Eğer uğraşmak istemezseniz hazır ayarları kategorilere ayırıp farklı klasörlere yerleştirecektir. Ancak bu klasörler programın varsayılan klasörleridir.

Eki Görüntüle 646887

Eki Görüntüle 646886

Buradan sonra yapmamız gereken sitelere girip indirmeye başlamak. Burada örnek olsun diye bir siteden indirmeyi göstermek istiyordum ancak durduk yere yasaklama almayayım. O yüzden örnek çalışma koyamıyorum. Ancak çok bilinen video sitelerinde çalışıyor.

Konunun başında bugünkü açtığım konunun bağlantısını verdiğimi yazmışım ama vermeyi unutmuşum. Buraya yazayım.

@Tunahan Arık

 
O kadar rehber hazırladım ama doğrusunu söylemek gerekirse kullanmıyorum. Arayüzü çok uyumsuz Linux ile. Kullanasım gelmiyor o yüzden. Hızlıdan kastınız indirme hızı ise ben çok farketmedim.
Son durumu yazayım arkadaşlar. Rehberi oluşturduktan sonra 1 hafta kadar kullandım, sonra da hiç kullanmadım. Arayüzü çok kötü.
Buradaki son durum 17.02.2021 tarihidir.
 
Son düzenleme:
Kaldırmakta sorun oluyor mu?
Uygulamayı bilgisyasrdan kaldırmak mı? Ben Linux kullandığım için sorun olmuyordu, Windows'ta da sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Şimdi farkettiler, sizin profil fotoğrafı Linux, muhtemelen Linux dağıtımı kullanıyorsunuzdur. Açııkçası bubuygulamayı kullanmayı uzun süre önce bıraktım. Verimli değildi ve görünümü çok kötüydü. Şimdiki eski usul devam ediyorum, her şey çorba gibi.
 
Merhabalar, rehber için teşekkürler.

IDM kullanırken indirmeleri C Disk harici ayarlamıştım bütün şeyi 1 TB HDD'ye indiriyordum bunun aynısını nasıl yaparım? İşletim sistemi kurulu olan C Diskte fazla yer yok oraya bir şey inmesin istiyorum.
 

Geri
Yukarı