Xenon X5460 işlemci ısınma sorunu

carl.johnson

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, dün Xenon X5460 işlemci aldım ve sistemime taktım. İşlemciyi takmadan önce elbette anakarta uygun modifikasyon edilmiş BIOS'u da güncelledim. Sistemimi hemen açıklayayım:
  • Intel Xenon X5460 işlemci.
  • MSI G41M-P33 combo anakart.
  • 2GB 800 MHZ DDR2 KINGSTON RAM + 1 GB 667 MHZ DDR2 markası ne idüğü belirsiz RAM.
  • Sapphire HD6870 GDDR5 256 BIT ekran kartı.
  • 120 GB SSD.
  • PSU ATX-250W.

Sorunumuza gelecek olursak ısınma sorunu yaşıyorum, tabii herhangi bir takılma veya oyunlarda drop yaşamıyorum lakin MSI Afterburner programındaki CPU sıcaklığı pek iç açıcı değil. CPU sıcaklığı boştayken 51-52 derece arasında git-gel yaparken CS:GO'da 4x anti aliasing ayarları, 4:3 ekran 1024 X 768 çözünürlükte ayarlarla beraber 86-88 derece arası git-gel yapmaya başladı. Asla sabit bir FPS değerim olmadı lakin düşse de kastığını hissedemedim. Sadece çok nadir, bir veya iki kez mili saniye olacak şekilde takılma yaşadım. Dün ilk taktığımda - bu arada belirteyim, ilk defa bir işlemci taktım yani tecrübeli olduğum söylenemez lakin parçalara oldukça hassas davrandım - sıcaklık 99 derecenin altına inmiyordu. Fakat o dereceleri görse de sistem kendini kapatmadı. Soğutucunun tam oturduğuna eminim. İşlemciyi dikkatlice çıkarıp üzerindeki termal macunun yüzeyini bayağı incelterek geri taktım ve 86-88 değerlerini bu şekilde alabildim.

Sizce neden ısınma sorunu yaşıyorum, işlemci sunucusu olduğu için bu değerler normal midir? MSI Afterburner programı değerleri mi yanlış? Soğutucum mu yetersiz, macunum mu kalitesiz yoksa güç kaynağım mı besleyemiyor dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız zaten yetersiz görünüyor.
Ancak @Thermes belirttiği gibi aşırı ısınan bir işlemciye stok fan maalesef işe yaramaz. Eğer kargosunu karşılarsanız size elimdeki bir 775pin fanı hediye edebilirim. Thermaltake Big Thyphoon fanım var. Sessiz ve performanslı bir fan. 2 senedir yatıyor, fakat sağlam performans gösterir. Bir deneyeyim, çalışıyorsa ve ilgilenirseniz haber verirsiniz.

Çok teşekkür ederim, sayın @207061 özelden mesaj atacağım. Bunun dışın da ek olarak PSU dışında başka neye ihtiyacım var? Bir de PSU tavsiyesi verir misiniz, mesela kaç watt lazım? Bütçe konusunda olabildiğince ucuzuna kaçmaya çalışıyorum. Biraz sıkıntılıyım bu aralar.

Düzenleme: Sanırsam özel mesaj yollayamıyorum, mesaj sayım az olduğu için. Adres ve benzeri bilgileri sizlere nasıl ulaştırmamı istersiniz?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, sayın @207061 Özelden mesaj atacağım. Bunun dışın da ek olarak PSU dışında başka neye ihtiyacım var? Bir de PSU tavsiyesi verir misiniz, mesela kaç watt lazım? Bütçe konusunda olabildiğince ucuzuna kaçmaya çalışıyorum. Biraz sıkıntılıyım bu aralar.

Düzenleme: Sanırsam özel mesaj yollayamıyorum, mesaj sayım az olduğu için. Adres ve benzeri bilgileri sizlere nasıl ulaştırmamı istersiniz?
Ben yarın işlemci fanını bir test edeyim. Eğer çalışıyorsa size buradan yeniden yazarım. Size bir termal macun da gönderebilirim evde bulabilirsem kullanmadığım bir macun vardı. 500 Watt PSU bakabilirsiniz bu arada.

Biraz tuzlu geldi fiyatlar, gerçi dolar almış başını gidiyor. Biraz daha ucuzuna kaçma şansımız var mı, bilgisi olan diğer arkadaşlar da yardımcı olursa çok müteşekkir olurum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı