Xenon X5460 işlemci ısınma sorunu

carl.johnson

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, dün Xenon X5460 işlemci aldım ve sistemime taktım. İşlemciyi takmadan önce elbette anakarta uygun modifikasyon edilmiş BIOS'u da güncelledim. Sistemimi hemen açıklayayım:
  • Intel Xenon X5460 işlemci.
  • MSI G41M-P33 combo anakart.
  • 2GB 800 MHZ DDR2 KINGSTON RAM + 1 GB 667 MHZ DDR2 markası ne idüğü belirsiz RAM.
  • Sapphire HD6870 GDDR5 256 BIT ekran kartı.
  • 120 GB SSD.
  • PSU ATX-250W.

Sorunumuza gelecek olursak ısınma sorunu yaşıyorum, tabii herhangi bir takılma veya oyunlarda drop yaşamıyorum lakin MSI Afterburner programındaki CPU sıcaklığı pek iç açıcı değil. CPU sıcaklığı boştayken 51-52 derece arasında git-gel yaparken CS:GO'da 4x anti aliasing ayarları, 4:3 ekran 1024 X 768 çözünürlükte ayarlarla beraber 86-88 derece arası git-gel yapmaya başladı. Asla sabit bir FPS değerim olmadı lakin düşse de kastığını hissedemedim. Sadece çok nadir, bir veya iki kez mili saniye olacak şekilde takılma yaşadım. Dün ilk taktığımda - bu arada belirteyim, ilk defa bir işlemci taktım yani tecrübeli olduğum söylenemez lakin parçalara oldukça hassas davrandım - sıcaklık 99 derecenin altına inmiyordu. Fakat o dereceleri görse de sistem kendini kapatmadı. Soğutucunun tam oturduğuna eminim. İşlemciyi dikkatlice çıkarıp üzerindeki termal macunun yüzeyini bayağı incelterek geri taktım ve 86-88 değerlerini bu şekilde alabildim.

Sizce neden ısınma sorunu yaşıyorum, işlemci sunucusu olduğu için bu değerler normal midir? MSI Afterburner programı değerleri mi yanlış? Soğutucum mu yetersiz, macunum mu kalitesiz yoksa güç kaynağım mı besleyemiyor dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU 1 80, CPU2 70 altına düşmedi.
Edit: Bir daha test ettim, 2-3 maç sonrasında bazı durumlar da iki çekirdeğin de %100 olduğunu gördüm. Ama herhangi bir drop yaşatmadı. İlginç.

Son düzenleme:
Selamlar,
Elimdeki parçalara baktım.
Bir mail adresi paylaşırsan oradan devam edebiliriz bilgi alışverişine.

Bende 2 GB RAM varken anlık takılmalar yaşıyordum CS:GO'da. RAM'ini 4 GB yapmaya çalış durumun varsa.

Modlu bios güncellemesi yaptım, micro code atmadım. Nasıl yapıldığını ve kodların ne olduğunu bilmiyorum, bulamadım.
@207061 sağolsun, hediye ettiği kasa, cpu soğutucusu ve psu ile sıcaklık değerlerim normale döndü. %100 yük altında 69 dereceyi geçmiyor işlemci.

Son düzenleme:
Konu hortlayacak ama ben yeni 5460 aldım %18 o.c li 3.5 GHz lerde Crysis 3 full ayarlarda 75 80 derece arası yanlız ben işlemcinin hem önünden hem anakart arkasına fan var bu dereceyi düşüyor az çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…