Xeon E5450 Isınma Sorunu

191661

Kilopat
Merhaba arkadaşlar anakartım: ECS G31T M-7. 2 hafta önce sipariş verdiğim Xeon işlemci geldi.
E8400 vardı, boşta 40-45 derecede çalışıyordu. Soğutucu Akasa'nın klasik stok fanı.
Önce ECS'nin kendi sitesinden 10/100 olan BIOS'u indirdim.
Daha sonra içinden çıkan dosyalardan 100225S.ROM dosyasını modlu olanla değiştirdim.
Modlu olanı indirdiğim site:Материнские платы ECS и Socket 771 CPU microcode | ideafix.name
Rufus ile fotoğraftaki gibi MS-dos şeklinde bootable ettikten sonra modlu dosyayı içine atıp yeniden başlatıp BIOS'u kurdum.

Daha sonra bilgisayar Chrome'a girince falan kendini yeniden başlattı. CPU fanı elektrik süpürgesi gibi ses çıkarmaya başladı. Saçma gelecek belki ama YouTube video izlerken durduk yere hay aksi hatası vermeye başladı ve Chrome aniden kapanıyor. Bütün bunlar daha önce hiç olmamıştı. C1E'yi kapatınca fan çok ses çıkarmamaya başladı.
Sıcaklıklara baktım boştayken 50-60, yükteyken de tahmin edebileceğiniz gibi 75+ Güçlü fanla sorunum hallolur diye düşünüyorum. PSU 500W,Windows 8.1 64bit.

Dark Freezer'ın soğutucularından almayı düşünüyorum. Kule Tipi 2 borulu yeter mi yoksa 4 borulu mu almalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2.png
    12 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…