Aynı sistemi yeni topladım. Anakartım Asus P5W DH Deluxe. DDR2 bir anakart. Xeon E5450 işlemciyi aldıktan sonra nasıl kullanılır hale getirebileceğini biliyorsun değil mi? Ben 1 hafta uğraştım çünkü basit bir şeyi yapmadığım için. Başka bir işlemci alacaktım 1-2 gün daha yapamasam. Sana tavsiyem önce alacağın anakartı belirle. Sonra
bu siteden anakartının Xeon E5450 ile uyumlu olup olmadığını kontrol et. Daha doğrusu anakartın için modlu BIOS var mı ona bakacaksın. Siteye girdikten sonra F3 veya CTRL + F ye basıp anakart modelini yaz. Eğer anakartın için modlu BIOS varsa rahatlıkla alabilirsin işlemci ve anakartı. Ek olarak alacağın anakart 1333 fsb desteklerse çok iyi olur performans açısından. Benim anakartım 1066 fsb desteklediği için uzun süre uğraştım. Performansını biraz düşürerek kullanabiliyorum. İşlemci 3.00 GHz ama ben 2.40 GHz kullanıyorum. BIOS modlamayı bilmiyorsan yardımcı olabilirim. Çok basit bir işlem ama yine de riskli olduğunu söyleyeyim.
Bunların dışında, bence doğru seçim yapmışsın. Düşük bütçe ile toplanacak en mantıklı sistemin bu olduğunu düşünüyorum. Özellikle de benim gibi Aliexpress'ten alırsan. İşlemci ve ekran kartını aliexpressten aldım. Kullanılmış ama tertemiz ürünlerdi ikisi de. Zaten Xeon E5450 işlemciyi sıfır bulman çok zordur. Ekran kartını bulabilirsin. İşlemciye
buradan bakabilirsin. Bendeki ekran kartı GTX 750Ti bu arada. 2 GB'lık modeli. Ona da
buradan bakabilirsin.
*Bu sistem (GTX 750Ti) Gta 5'i very high ayarlarda 30-50 fps arası açıyor. Nadir de olsa 25'lere düştüğü oluyor. Ayarları high ve normalde iken de gayet akıcı bir şekilde oynayabilirsin.