Xeon E5450 ve Windows 10 Kurulum Sorunu

Fuat Grapçı

Megapat
Daha fazla  
Benim elimde Xeon E5450 işlemci var. Ben bu işlemciye hiçbir türlü Windows 10 veya 8.1 kuramıyorum. BIOS güncellemesine geldiğimde ise zaten sürümü F4. Bu yüzden modlu BIOS da kuramıyorum. 32 bit kuruluyor fakat ben onu da istemiyorum. Tek çaresi BIOS modlayıp yüklemek herhalde. Fakat Technopat kanalının Q-flash ile BIOS güncelleme videosundaki basamaklarını uygulasam da Q-flash menüsünde ''no driver'' diye hata çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Anakart: G41M-Combo Rev 1.4
İşlemci: Xeon E5450
RAM: 4 GB Kingston DDR2 800 MHz RAM
Ekran Kartı: GTX 650 (Darboğaz olmayacaksa 1050Ti takacağım elimde mevcut.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle E5450 ile GTX 1050 Ti darboğaz olacaktır. Monitör 1080P ise RX 560-460-GTX 1050 kartlarından birini tercih edin. Eğer monitör 768P ise GT 1030 alın.

Q-Flash menüsünden flash bellek takmanıza rağmen "No Drive" hatasını alıyorsunuz anladığım kadarıyla. (Yanlış anladıysam açıklayıcı şekilde tam problemi belirtin.) Bunun başlıca sebebi 8 GB ve üstü çoğu bellekleri Q-Flash desteklemiyor. Benim teknik servisimde bu tür BIOS'lara özel 2 ve 4 GB belleklerim var ve problemsiz şekilde BIOS algılıyor. Şunları deneyin;

• Belleği FAT32 olarak biçimlendirip deneyin.
  • Farklı USB portlarına takarak deneyin.
  • F3 BIOS dosyası ile BIOS'u downgrade edip deneyin.
  • Olmaz ise 4 GB veya daha düşük bir bellek bulup BIOS güncellemesini gerçekleştirin.

Anakartınıza uyumlu BIOS dosyası;

MEGA

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00