Xeon X3440 vs Xeon X5460

Çekinmeden istediğinizi sorabilirsiniz. Sorun yok.

İşlemciyi ilk kez gördüm, enteresan. Her şeyi bildiğimi sanırdım Intel adına :) Baktığımda daha güçlü bir işlemci ancak daha fazla güç tüketiyor ve OC kapasitesini bilmiyorum. Anakart ne o da belli değil ama üç kanal RAM destekliyor, sunucu tarzı bir işlemci gibi geldi bana. X3440'tan her anlamda daha güçlü. Üstelik linkteki sistemde GTX650 ekran kartı da mevcut. Muhtemelen kasa yoktur ve benim gibi uzay montaj dizersiniz, soğutucusu nedir çözemedim. Thermaltake giriş seviye bir şeye benziyor. Fena görünmüyor öyle söyleyeyim. İşlemci güç olarak RX570'i besleyebilir bence. Çünkü 4GHz X3440 bile neredeyse besliyor (%75-90).

Hocam bildiklerimi paylaşayım.
3.6 Ghz e ulaşıyor.
X58 çipset kullanıyor.
Arkadaş ta kasa olarak mevcutmuş. Kasası psusu 20 inç monitör ile 1300 olur dedi. Bu sistemi kurduğun göre 400 500 watt psusu vardır diye tahmin ediyorum. Misal veriyorum. Bu anakart o. C desteklese Oc ihtiyacı olur mu?
Oc lasak kaçı görürüz?
Ne tavsiye edersiniz?

İşlemci sanırım kilitli. OC'lenmiyor yani tam anlamadım. Stok hali ile 4GHz X3440'ı geçemeyebilir. O sokette en iyi işlemci 990X, canavar gibi bir işlemci ama TR'de bulmak veya ucuza almak zor. Bilemedim valla bütçeniz de kısıtlı yani yanlış yönlendirmek istemem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam video altındaki yorumlardan anladığım kadarıyla Oc yapılıyor. 4.8 yazan vardı hatta. Fakat anakart desteği önemli burada.

İşlemcisi düşük nispeten daha yeni nesil bir sistem bakın. Mesela sonrasında İ7 3770K takabileceğiniz bir sistem. 3770K bile OC ile az bir şey daha götürür.

Kesinlikle 1155 soketli bir sistem ileriye çok daha dönük durumda. Ortalama bir anakart ile giriş seviyesi i3 alınsa bile ileride i7 işlemcilerle çok iyi performansa ulaşılabilir. Ucuza bulunursa 1156 sisteme kıyasla kesinlikle değerlendirilmeli bence.

İşlemcisi düşük nispeten daha yeni nesil bir sistem bakın. Mesela sonrasında İ7 3770K takabileceğiniz bir sistem. 3770K bile OC ile az bir şey daha götürür.

Hocam mümkün olduğunca düşük bütçeli giriş seviye gaming pc planlıyorum. Keşke bütçe olsa da yeni nesil set alabilsem :)
Kesinlikle 1155 soketli bir sistem ileriye çok daha dönük durumda. Ortalama bir anakart ile giriş seviyesi i3 alınsa bile ileride i7 işlemcilerle çok iyi performansa ulaşılabilir. Ucuza bulunursa 1156 sisteme kıyasla kesinlikle değerlendirilmeli bence.
Hocam dediğiniz özelliklerde anakart işlemci tavsiye edebilir misiniz?

Hocam mümkün olduğunca düşük bütçeli giriş seviye gaming pc planlıyorum. Keşke bütçe olsa da yeni nesil set alabilsem :)

Hocam dediğiniz özelliklerde anakart işlemci tavsiye edebilir misiniz?
Şimdi İ7 alın demiyorum zaten I3 3220 bile alsanız, ileride bütçe olursa direk 3770K'ya geçip sistemi çok rahatlatırsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı