Çözüldü XFX 5600 XT görüntü sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

by_cyberia

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, 2 hafta önce aldığım ekran kartında ekteki gibi bir zaman sonra siyah renklerde mavimsi çizgiler çıkıyor. Beyaz renklerde de sarımsı çıkmıştı. Ama ağırlıklı siyahda mavi çıkıyor. 2 AMD Driver yükledim sorun devam ediyor. Display Port kablo kullanıyorum, kabloyu çıkartıp takınca oyunda da olsam düzeliyor görüntü. Bu resimleri cep telefonundan çektim, PC'de SS aldıklarım monitör normale dönünde normal gözüküyor.

0c63078b-b8b1-4fdb-94c6-027580039eb6.jpg
99b7ad67-da4c-498a-9061-4e0770d44892.jpg

Çözüm
Kablo tak çıkart yaptım düzeldi. Sonrasında 2 saate yakın oynadım sorun yapmadı. Monitörün kendi içinde freesync açık. Kablo DP. 2 tane farklı DP denedim.
AMD panelden her seyi fabrika ayarina dondurur ve sonucu yazar misin buraya?

Denerim yanlız pek ayar kurcalamadım. Hatta ilk aldığımda driver kurdum, geçen hafta yeni driver çıktı onu yükledim. İkisindede sorun aynı, bazen 10dakika bazen 1,5 saat sonra bu renkler beliriyor.

Bu arada monitör msi g27c2 curved. Uzun süredir kullanıyorum aynı display port kablo ile böyle bir sorun yaşamadım hiç. Monitör ve kablodan olduğunu sanmıyorum. Başka display kablo denedim sonuç aynı.

Denerim yanlız pek ayar kurcalamadım. Hatta ilk aldığımda driver kurdum, geçen hafta yeni driver çıktı onu yükledim. İkisindede sorun aynı, bazen 10dakika bazen 1,5 saat sonra bu renkler beliriyor.

Bu arada monitör msi g27c2 curved. Uzun süredir kullanıyorum aynı display port kablo ile böyle bir sorun yaşamadım hiç. Monitör ve kablodan olduğunu sanmıyorum. Başka display kablo denedim sonuç aynı.
Temiz kurulumla mi gectin yeni versiyona? Sorun degil sen bir sifirla olmadi. Bakari caresine.

Sıfırlama da işe yaramazsa DDU indirip bilgisayarı güvenli modda açıp AMD'ye ait ne var ne yok silip 20.2.2 driveri kurun.

Öncesinde nvidia kart kuruluydu. DDU denerim. Şu an ayarları sıfırladım uzaktan bağlandım eve oyun açık bakalım yazarım tekrardan.

Peki ekran kartı sorunlu olabilirmi ? İnşallah değildir iade ile uğraşmak değişim falan sıkıntılı gönder bekle falan.

Öncesinde nvidia kart kuruluydu. DDU denerim. Şu an ayarları sıfırladım uzaktan bağlandım eve oyun açık bakalım yazarım tekrardan.

Peki ekran kartı sorunlu olabilirmi ? İnşallah değildir iade ile uğraşmak değişim falan sıkıntılı gönder bekle falan.
Sorun belli oldu sanki, nvidia kalintilarini DDU tam temizlemeyebilir, elle temizlemen gerekecek her seyi DDU'dan sonra guvenli modda. Internette cokca rehber mevcut. HLOCAL machine'den tut regedit anahtarlarina kadar. DDU bunlarin hepsini duzgun temizleyemiyor.

Sorun belli oldu sanki, nvidia kalintilarini DDU tam temizlemeyebilir, elle temizlemen gerekecek her seyi DDU'dan sonra guvenli modda. Internette cokca rehber mevcut. HLOCAL machine'den tut regedit anahtarlarina kadar. DDU bunlarin hepsini duzgun temizleyemiyor.

Windows yeni zaten çok sorun değil ben akşam bir format atayım :) Çok teşekkürler sonucu yazarım
Bu arada amd ön yargılarımı tamamen yıktı. Aşağıdaki 2 sistem var elimde
i5 8600k - 4,8ghz - z370- 2x8 3200 ram - Evga 980 ti hybrid evga
R5 3600x - stock - b450 - 2x8 3200 ram - XFX 5600 XT

Pubg oynuyorum sadece,
İntel % 7 Fps fazla veriyor ULTRA'da
Very low da kafa kafaya nerdeyse.

İşlemci kullanımı ise intel % 80-90 larda takılırken amd % 40-50.

Sıcaklıklar işlemcilerde aynı ( 240mm sıvı soğutma )
Ekran kartı Nvidia sıvı 50 derecelerde, amd 2 fanlı fanlar % 40-50 civarında 55-60 derecelerde.

2 sistem arasında şu amd deki mavi renk sorununuda çözersem inteli satacağım :)

Son düzenleme:
Windows yeni zaten çok sorun değil ben akşam bir format atayım :) Çok teşekkürler sonucu yazarım
Bu arada amd ön yargılarımı tamamen yıktı. Aşağıdaki 2 sistem var elimde
i5 8600k - 4,8ghz - z370- 2x8 3200 ram - Evga 980 ti hybrid evga
R5 3600x - stock - b450 - 2x8 3200 ram - XFX 5600 XT

Pubg oynuyorum sadece,
İntel % 7 Fps fazla veriyor ULTRA'da
Very low da kafa kafaya nerdeyse.

İşlemci kullanımı ise intel % 80-90 larda takılırken amd % 40-50.

Sıcaklıklar işlemcilerde aynı ( 240mm sıvı soğutma )
Ekran kartı Nvidia sıvı 50 derecelerde, amd 2 fanlı fanlar % 40-50 civarında 55-60 derecelerde.

2 sistem arasında şu amd deki mavi renk sorununuda çözersem inteli satacağım :)
Eee devir degisiyor hocam, rekabet bosuna iyidir demiyoruz :))

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı