XFX RX 480, 80 derece olma sorunu

freeseatr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen hafta bilgisayarımı değiştirdim. Şimdi çeşitli sorunlarla karşılaşıyorum. Bilgisayar açılırken RAM'ler 16 GB görüyordu daha sonra reset attı artık 8 GB şeklinde görüyor. RAM'ler Corsair 16 GB 3200 MHz dual kit. Hadi bunu garantiye göndereceğim.
Şimdi ise dün nanokatalog'dan aldığım ekran kartı fanları 60 dereceden sonra çalışmaya başlıyor bu normal ancak 80 dereceye 4-5 dakika içinde ulaşıyor. Buradan sonra yine reset atıyor. Reset attıktan sonra bilgisayarı tekrar açıp oyunu tekrar oynamaya çalıştım bu seferde 70 derecede reset attı.
Şunu da söyleyeyim eski ekran kartımla HD 7950 yük altında 65 dereceyi geçmiyordu. Bu kartı bu sistemle 2-3 gün kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Denediğim oyun Rise of Tomb Raider Ayarları Dx 12 1080p Ultra (steam)
Products - Nanokatalog Teknoloji Alışveriş Sitesi

Nanokatolog'a iade mi edeyim yoksa sorun başka bir yerde olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun güç kaynağından olabilir. Akasa ve 5 yıllık bir güç kaynağı. Zaman geçtikçe güç kaynağı istenen değerleri verememeye başlayabiliyor, özellikle kaliteli olmayan güç kaynaklarında.

Kardeşimin düğünü nedeniyle pek bakamadım kusura bakmayın.
Bugün yeni PSU aldım. Sorunun güç kaynağından olmadığı anlaşıldı yanına bir de SSD aldım sisteme ama sorun devam ediyor.
RAM'ler inventustan sağlam diye geri geldi. RAM'ler zaten BIOS da oto da çalışıyor 3200 MHZ de denedim çalışmıyor sağolsun ASUS bir türlü güncelleyemedi 2133 MHZ de otoya aldım. RAM'leri birlikte takınca bazen reset atıyor, tekiyle açılıyor tekrar kapanacak diye oyunda yükleyemiyorum.
Aida64 ile stres testi yaptım 10 dakika sonunda reset attı. Kapanmadan önce işlemci 60 derece civarındaydı.
Soğudum artık bir yerde sorun var ama çözemedim.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    15,6 KB · Görüntüleme: 92
  • 1.PNG
    1.PNG
    33,2 KB · Görüntüleme: 90
Kardeşimin düğünü nedeniyle pek bakamadım kusura bakmayın.
Bugün yeni PSU aldım. Sorunun güç kaynağından olmadığı anlaşıldı yanına bir de SSD aldım sisteme ama sorun devam ediyor.
RAM'ler inventustan sağlam diye geri geldi. RAM'ler zaten BIOS da oto da çalışıyor 3200 MHZ de denedim çalışmıyor sağolsun ASUS bir türlü güncelleyemedi 2133 MHZ de otoya aldım. RAM'leri birlikte takınca bazen reset atıyor, tekiyle açılıyor tekrar kapanacak diye oyunda yükleyemiyorum.
Aida64 ile stres testi yaptım 10 dakika sonunda reset attı. Kapanmadan önce işlemci 60 derece civarındaydı.
Soğudum artık bir yerde sorun var ama çözemedim.
Sorunun driver kaynaklı. 16.11.5 sürümünü deneyip sonucu yazarmısın.

8 Gb RAM ile sistemim stabil çalışır duruma geldi. PSU da değiştirdim yararını gördüm . Diğer RAM i takınca bazen hemen bazende daha sonra resetliyor. RAM ler sağlam diye gelmişti. Sorun Anakart RAM slotu gibi duruyor. ASUS anakarta mhz için güncelleme gelecek. Bundan sonra RAM ile Anakartı garantiye göndereceğim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı