XFX RX 5600 XT çift BIOS olmuyor

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar elimde XFX Radeon RX 5600 XT model ekran kartı var ve çift BİOS destekli. Ben birine tasarruf diğerini maksimum performans BİOS yükledim ama olmadı her ikisi de aynı oluyor ne yapmam gerek ?

@Gwenwin in unodui

Son düzenleme:
Neden BIOS yüklediniz ki? Mandal gibi bir şey var kartın üzerinde, oradan ayarlanıyor diye biliyorum.
1610376870958.png

Evet, mandal dediğim şey bu.

Neden BIOS yüklediniz ki? Mandal gibi bir şey var kartın üzerinde, oradan ayarlanıyor diye biliyorum.
Eki Görüntüle 830112

Evet, mandal dediğim şey bu.

Evet üstünde küçük bir anahtar var sağa sola çekebileceğiniz bir şey. Performans ve diğer mod için sağa sola ayarlıyorsunuz istediğinize. Yani BIOS'u yüklemeyle alakalı değil.

evet biliyorum fakat ikisi de aynı.. farkı yok yani. ben birine performans diğerine tasarruf biosu yükleyemez miyim şimdi. neye göre ayarlanmış bu performans veya diğeri ? çift bios anlamına gelmiyor mu bu iki anahtar ?

Evet onu kastediyorum. Bir çözümü var mı bu işin?

Şöyle ki o anahtar hem donanımsal hem de yazılımsal olarak kartı sağa veya sola çekince modunu değiştiriyor sessiz mod ile performans mod arasında. Yani sizin başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok o yapıyor zaten. Ha diyorsanız ki bir şey fark etmiyor o zaman yapacak bir şey yok çünkü üreticiler böyle yapmış.

Hocam kartın kutusunun üzerindeki numarayı ya da direkt kartın üzerindeki numarayı yazar mısınız?
Bu şekilde bi numara yazacak hem kartta hem de kutuda RX-56XT6TBD8

RX - 56XT6TB48

14gbps destekleyen kart üstünde yazısı var.
Şöyle ki o anahtar hem donanımsal hem de yazılımsal olarak kartı sağa veya sola çekince modunu değiştiriyor sessiz mod ile performans mod arasında. Yani sizin başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok o yapıyor zaten. Ha diyorsanız ki bir şey fark etmiyor o zaman yapacak bir şey yok çünkü üreticiler böyle yapmış.

Dediğiniz gibi olması lazım ve böyle olduğunda da çift BİOS yükleme olanağı olmuş oluyor. çünkü biri hızlı diğeri yavaş. ve de çökme durumunda diğeri ile devam edebiliriz diye sitede başlığı var. Buradan yola çıkarak çift BİOS barındırması lazım düşüncesindeyim..

RX - 56XT6TB48.

14Gbps destekleyen kart üstünde yazısı var.

Dediğiniz gibi olması lazım ve böyle olduğunda da çift BIOS yükleme olanağı olmuş oluyor. Çünkü biri hızlı diğeri yavaş. Ve de çökme durumunda diğeri ile devam edebiliriz diye sitede başlığı var. Buradan yola çıkarak çift BIOS barındırması lazım düşüncesindeyim.

Sizin kartınız bu hocam. Bu kart zaten halihazırda 14 Gbps versiyon olanı. Yani VBIOS güncellemesine gerek yoktu. Ben de İncehesap'tan geçen ay aldım bu kartı. Kart bana geldiğinde yalnızca sağ tarafa güncelleme yapmışlar sol tarafa dokunmamışlardı. Yani performans kısmına çevirince 14, diğer kısma çevirince de 12 Gbps oluyordu. Ben de sadece mandalı soldan sağa alarak çözdüm işi.
Siz ne yüklediniz karta bilmiyorum. Şu anki vaziyetin GPU Z ile fotosunu atar mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı