XFX RX 570 sistem LoL'de FPS yüksek ama akıcı değil

zoin

Hectopat
Arkadaşlar sistemim eh işte derecesinde ama LoL'e göre gayet iyi bir bilgisayarım var. FPS değerleri olarak 100-150 arasında absürt bir değişim oluyor ortalama olarak. Ama sanki hissiyat olarak oyun 15-30 FPS.

Sistem tam olarak şu.
AMD Ryzen 5 5500.
XFX RX 570 4 GB.
16 GB 3200 MHz CL16 RAM.
1 TB M.2 SSD yüklü.
600W 80+ güç kaynağı.

Böyle bir sistemde Valorant oynarken 200-300 gibi güzel rakamlarda sorun yaşatmazken LoL'de nedense oynatmıyor resmen. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ayarları yükseğe çekerek denediniz mi ayarlardan istemciyi kapat seçeneği aktif mi?

FPS sabitleyin, sorun çözülecektir.

V-Sync açarsanız çözülür.

180 Hz monitörüm var. 200 FPS kısıtladım, senkrasyon açtım ayarları yüksek yaptım FPS değerli aynı oluyor grafik ayarını ne yaparsam yapayım. İstemciyi ayarlardan kapat seçeneğini de kapatayım.

Bir de, ben arkada YouTube'dan şarkı dinliyorum o etkiler mi? Oyunuda penceresiz kullanıyorum.

180 Hz monitörüm var. 200 FPS kısıtladım, senkrasyon açtım ayarları yüksek yaptım FPS değerli aynı oluyor grafik ayarını ne yaparsam yapayım. İstemciyi ayarlardan kapat seçeneğini de kapatayım.

Bir de, ben arkada YouTube'dan şarkı dinliyorum o etkiler mi? Oyunuda penceresiz kullanıyorum.

Bu yaptıklarınla FPS değişmez zaten, kasma hissiyatı gittiyse ne güzel.

Eğer kasma hissi devam ediyorsa FPS sabitlemen gerekiyor, 100-150 FPS aldığın oyunda 200'e sabitleyince FPS sabitlemiş olmuyorsun, aldığın en düşük fps değerine sabitle örneğin 100 FPS'e sabitle sorun çözülecektir.

Bu yaptıklarınla FPS değişmez zaten, kasma hissiyatı gittiyse ne güzel.

Eğer kasma hissi devam ediyorsa FPS sabitlemen gerekiyor, 100-150 FPS aldığın oyunda 200'e sabitleyince FPS sabitlemiş olmuyorsun, aldığın en düşük FPS değerine sabitle örneğin 100 FPS'e sabitle sorun çözülecektir.

Hocam şimdi istemci kapatma şeysini yaptım istemciden tasaruf modunu açtım, dikey senkrazsyonu tekrar açtım. Grafikler ortada AMD ekran kartı ayarlarındanda bir şeyler yaptım performans moduna falan aldım şu an oyunun 8. dk'sındayım hala 180 FPS şimdi.

Hocam şimdi istemci kapatma şeysini yaptım istemciden tasaruf modunu açtım, dikey senkrazsyonu tekrar açtım. Grafikler ortada AMD ekran kartı ayarlarındanda bir şeyler yaptım performans moduna falan aldım şu an oyunun 8. dk'sındayım hala 180 FPS şimdi.

Ayarları değiştirmek, performans moduna almak ve istemciyi kapatmak FPS'i arttırmış, dikey senkrazsyonu açtığınız için de monitörün hızına göre FPS sınırlandırılmış, çözülmüş gibi duruyor sorununuz, iyi oyunlar.

Ayarları değiştirmek, performans moduna almak ve istemciyi kapatmak FPS'i arttırmış, dikey senkrazsyonu açtığınız için de monitörün hızına göre FPS sınırlandırılmış, çözülmüş gibi duruyor sorununuz, iyi oyunlar.
Çok saçma ama evet hocam İstemciyi Performansa alınca sorunun çoğu çözüldü. Yardım edenlere teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı