XFX RX 5700 XT ile ETH mining nasıl olur?

tbrkakdgn

Centipat
Herkese merhabalar. Dün ETH kazmaya başladım. Bir aylık bir kazım sonrası ne kadar kazanacağımı görmek istiyorum. Eğer iyi bir kar elde edersem kazmaya daha profesyonel bir şekilde devam edeceğim. Son çıkan NVIDIA'nın madencilere yönelik üreteceği kartlar umut ediyorum piyasadaki kartların bir nebze olsun ucuzlamasını sağlar.
Öncelikle konuyu biraz araştırdım ve çok farklı görüşler okudum. Kimisi madenciliğin ekran kartını mahvettiğini, kimisi uygun değerler ile bir sıkıntı olmayacağını söylemiş. Bu konuda profesyonel bir görüşüm yok ama şunu söyleyebilirim; Cyberpunk 2077 oynarken ve madencilik yaparken sıcaklık verilerini karşılaştırdığımda VRAM sıcaklığı hariç GPU ve hotspot değerlerinin daha düşük olduğunu gördüm. Oyunda GPU sıcaklığı 78 derecelere kadar çıkarken, mining esnasında 60 derece gördüm en fazla. Buradan diyebiliriz miyiz ki "mining kartın performansını uzun vadede düşürüyor" bilmiyorum. Olaya şöyle bakarsak normalde günde en fazla bu yüke 3-4 saat maruz kalan ekran kartı mining esnasında saatlerce belki günlerce çalışıyor. Bu açıdan ekran kartı performansını uzun vadede düşürecektir bence. Şöyle bir durumumda var. Ben işim gereği işlemci kullanarak günler boyu render alıyorum çoğu zaman. Mining ekran kartını öldürür diyen arkadaşlar açısından ben işlemciyi mahvediyorum o zaman. Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. Ekran kartı ayarlarını, sıcaklık değerlerini ve kazım hızını fotoğraf olarak paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20210220_044245.jpg
    IMG_20210220_044245.jpg
    329,7 KB · Görüntüleme: 188
  • IMG_20210220_044305.jpg
    IMG_20210220_044305.jpg
    417,5 KB · Görüntüleme: 175
  • IMG_20210220_044316.jpg
    IMG_20210220_044316.jpg
    398,1 KB · Görüntüleme: 183
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken maruz kaldığı durum ile mining farklı şeyler, kartın ömrünü bilmek zor iş, kullanılan malzeme kalitesinden, kartın üretim teknolojisine kadar fark ediyor üzerinde ki vram'lerin, vrm'lerin modellerine kadar ve ne kadar kullanıldığı ne için kullanıldığı ile ilgili. Sıcaklık ve hashrate değerleriniz de iyi. İşlemcinin bozulması zor birşey ya çok yüksek ısıya maruz kalacak yada haddinden fazla overclock yapacaksınız, süreye bağlı da olsa işlemci bozulan ama uzun vadede bozulan bir bileşen.

Son düzenleme:
Radeon ayarlarınızı paylaşabilir misiniz?
Radeon ayarlarım varsayılan ve otomatikte.
Oyun oynarken maruz kaldığı durum ile mining farklı şeyler, kartın ömrünü bilmek zor iş, kullanılan malzeme kalitesinden, kartın üretim teknolojisine kadar fark ediyor üzerinde ki vram'lerin, vrm'lerin modellerine kadar ve ne kadar kullanıldığı ne için kullanıldığı ile ilgili. Sıcaklık ve hashrate değerleriniz de iyi. İşlemcinin bozulması zor birşey ya çok yüksek ısıya maruz kalacak yada haddinden fazla overclock yapacaksınız, süreye bağlı da olsa işlemci bozulan ama uzun vadede bozulan bir bileşen.
Peki madencilik diğer işlemlerden farklı olarak karta nasıl eskitiyor bir bilginiz var mıdır? Yani aynı değerlerde oyun oynamakla, madencilik yapmak arasında nasıl bir fark vardır bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı